Görüş Bildir
Haberler
iPhone 6 ve Safir İddiası Sil Baştan!

iPhone 6 ve Safir İddiası Sil Baştan!

Onedio Medya
17.08.2014 - 11:04 Son Güncelleme: 17.08.2014 - 12:37

İphone 6 Ve Safir İddiası Sil Baştan!

iPhone 6 hakkında defalarca ortaya atılan iddia, bir kez daha 'hortladı!'

Apple'ın yeni ürünlerinde kullanılacağı iddia edilen safir ekranlar hakkında nihayet sevindirici bir bilgi geldi. Bir süredir bahsi geçen bu yeni ekran modelinin, gerçekten hayata geçip geçmeyeceği merak konusuydu. Özellikle iWatch ve iPhone 6 ile piyasada fark yaratmak isteyen Apple, öyle görünüyor ki bu sefer gereken her şeyi yapacak...

Wall Street Journal'ın sunduğu son rapora göre Apple, safir ekran teknolojisi ile bezenmiş ilk ürünlerini, Mesa, Arizona'da bulunan fabrikada üretecek. Ağustos sonuna kadar üretimi başlanacak olan ilk parti ürünler için, Apple çoktan dev bir firma ile anlaşmış durumda. Raporun detaylarına bakıldığında, Apple'ın ortalama 700 milyon dolar harcayarak, GT Advanced Technologies ile birlikte devasa safir üretim fabrikaları açtığını görüyoruz.

Esasen safir çıkarma işlemi, birçok madene göre bir hayli zor. Çok sağlam olması yüzünden ancak uçak camları ve lüks saatlerin camlarında kullanılan bu maden, aynı zamanda çok da pahalı. Nitekim Apple ve GT Advanced Technologies, safir madenlerine daha kolay ulaşmanın ve üretimini yapmamın bir yolunu bulmuş durumdalar. İşin ilginç yanıysa birçok piyasa analizcisi safir ekranların 16 dolarlık maliyeti olduğunu dile getirse de an itibariyle piyasada bulunan Gorilla Glass iPhone ekranın fiyatı 3 dolarlık etiket fiyatına sahip olması.

Pek tabi safir, iPhone'a hiç de yabancı bir ürün değil zira 5S modelinin kamera camı ve Touch ID parmak tarayıcısının yüzeyi safirden yapılmıştı. iWatch'ın ekranının küçük olması sorun yaratmıyor ama iPhone 6 ile tüm ekranı safir kaplamak isteyen Apple'ın ortaya çıkacak maliyetleri son kullanıcıya nasıl yansıtacağı büyük merak konusu.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/iphone-6...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın