Görüş Bildir
Haberler
inziva zamanı

inziva zamanı

"Ben" ile Kalma

İnsanoğlu'nun sosyal bir varlık olduğunun inkar edilemez bir gerçek olduğunun hepimiz farkındayızdır ama insanın bazen yalnız kalmaya kendisiyle olmaya da ihtiyacı var. O kadar insan için de bile çoğu kez yalnızdır insan. İçindeki bu yalnızlığı gidermek için başkalarıyla vakit geçirir.

 İnsan bulunduğu yere göre konumlandığından bu konum onu yorup boğabilir de. Yalnızlıktan kaçtığı gibi yalnız olmaya da kaçar çünkü insanın yalnızca kendini dinlemeye ihtiyacı da vardır. Tamamen bu şekilde de yaşayamaz çünkü belli bir süreden sonra yalnızlık onu delirtecek bir aşamaya da getirebilir.

İnziva denen kavram onun dinlenmesini sağlamak içindir. Tabi bunun belli bir süresi vardır çünkü insan doğasında tamamen pasif olma denen şey yoktur. Ne kadar tembel ya da üşengeç olursanız olun tamamiyle pasif olamazsın yaptığınız şey mümkün olduğu kadar aktifliğinizi minimize etmektir.

inziva denen şey bir ihtiyaçtır ve ne kadar aktif olursanız olun buna gereksiniminiz vardır. İnziva denince her şeyden herkesten kopma akla gelir ve evet buna mecburuz kısa bir süreliğine de olsa bunu yapmamamız kaçınılmazdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın