Görüş Bildir
Haberler
Interpol Pınar Selek Hakkındaki ‘Kırmızı Bülten'i Kaldırdı

Interpol Pınar Selek Hakkındaki ‘Kırmızı Bülten'i Kaldırdı

adem kara
21.02.2014 - 14:28
İçeriğin Devamı Aşağıda

Interpol Pınar Selek Hakkındaki ‘Kırmızı Bülten'i Kaldırdı

Sosyalist Parti Strasbourg milletvekili Phillipe Bies,  Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol’ün, hakkında arama kararı bulunan Pınar Selek için çıkardığı kırmızı bülteni kaldırdığını açıkladı. Bu kararla birlikte, Türkiye’nin iade talebi yerine getirilemeyecek.

Perşembe akşamı geç saatlerde konuşan Philippe Bies, kendisine ulaşan “iyi” haberi basın mensuparıyla paylaştı. Bies, Türkiye’nin tutuklama talebi üzerine kırmızı bültenle aranan Pınar Selek hakkındaki tutuklama kararının Interpol tarafından iptal edildiğini açıkladı.

Bu kararla birlikte Türkiye’nin Fransa’dan iade talebinde bulunamayacağının altını çizen Philippe Bies, Pınar Selek’in yakalanma korkusu olmadan Fransa’da özgürce yaşayabileceğini belirtti. Interpol, konuyla ilgili bir bildiri yayınlamazken, kararın Interpol’deki dosyaları kontrol eden komisyon (Commission de Contrôle des Fichiers – CCF) tarafından alındığı söyleniyor. Pınar Selek, halen Strasbourg’da bulunuyor ve çalışmalarına Strasbourg Üniversitesi’nde devam ediyor.

Zete

Kaynak: http://zete.com/2014/02/interpol-pina...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0