Görüş Bildir
Haberler
İnternette Güvenli Alışveriş

İnternette Güvenli Alışveriş

06.11.2015 - 12:53

İnternette Dikkatli Olun!

İnternetten alışveriş artık çok popüler hale gelmiştir. Gerek kredi kartı gerek paypal gerek kapıda ödeme ve daha çok çeşitli yöntemlerle. Özellikle çeşitlilik  ve kolaylık açısından tercih edilebilir bir yöntemdir. Örneğin mağaza mağaza dolaşmaktansa  internet üzerinden çok kısa sürede çeşitliliği,fiyat farkını ve kaliteyi araştırabilirsiniz. Kısaca internetten alışveriş iyidir çünkü konforlu ve kolaydır, tuşlara basarsınız ve diyalog gerektirmeden işi halledersiniz.

Kaynak: http://www.webcansu.com/internet/inte...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Güvenliğimi Nasıl Sağlarım?

Güvenliğimi Nasıl Sağlarım?

Güvenlik konusunda çift taraflı bir güvenlik durumu var. alışveriş  yapacağınız web sitesi ve sizin alışverişi gerçekleştirirken kullandığınız aygıt. %99 bilgisayar oluyor bu aygıt. Alışveriş yapacağınız sitenin güvenlik zafiyeti varsa bu yalnızca sizin için değil alışveriş yapacak bütün kullanıcılar için tehlikelidir fakat zafiyet sizin aygıtınızda ise durum sadece sizi ilgilendirir.

#2 Güvenliğimi Nasıl Sağlarım?

  • Bilgisayarınızı temiz kullanın. kaynağı belli olmayan programlar indirmeyin ve o tür sitelere girmeyin.

  • Şifreniz basit olmasın. şifrenizi zor ve güçlü oluşturmanız önemlidir.

  • Alışveriş yaptığınız zaman internet kafe gibi ortamlarda değilde evinizde yapsanız daha iyi olur.

  • Alışveril yapacağınız web sitesini inceleyin. site linklerinden sitenin hakkımızdaki bölümünen gidin, ödeme seçeneklerine iyice bir bakın ve özen verilmişliği görün.

  • İlk kez deneyeceğiniz bir sitede çağrı numarası varsa arayıp test ederek basit sorular sorabilirsiniz.

  • İlgili alışveriş sitesini arama motorunda aratırınız ve insanların yorumlarına bakınız.

  • Bilgisayarınızda Virüs Programı Bulundurun ve sürekli güncelleyin.

Ve  güvenlik sizin tarafınızdan önemli ölçüde sağlanmıştır artık. Fakat bu madalyonun bir yüzüdür. Geri kalan ise web sitesinin kendi güvenlik önlemine kalmıştır. Örneğin web sitesini hackleyip bilgileri elde eder iseler sizin yapabileceğiniz bir durum olamaz bu konuda. İşte burada devreye alışveriş yapmadan önce araştırmak giriyor çünkü böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak gerekli...

#3 Ödeme Şekli İle Güvenliği Sağlamak

Ödeme şekli ile güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. örneğin paypal hesabı açabilirsiniz ve fiziksel kart yada para gerekmeden alışveriş yapabilirsiniz. bir akbil gibi aynı, bankanızın verdiği kartlarda oluyor böyle özellikler. Banka kartınızı sadece kartıma aktardığım parayı kullanmak istiyorum gibisinden bişey yapın ve en kötü durumda yani şifreniz çalınsa bile bişey yapamazlar ancak ucu acık bir kredi kartı şifresini öğrenirlerse tabi paranızı çalarlar ve olmayan parayıda kredi çekerek çalıp size borç yüklerler.

Paypal Nedir?: Paypal internet üzerinden çalışan online ödeme sistemidir. türkiyeyi tanır ve türk lirası ile alışveriş yapma imkanıda sunar. Paypal hesabınızı kredi kartı yada banka kartınızla birleştirebilirsiniz. Paypal ile alışveriş yapma imkanını sunan alışveriş sitesi oldukca fazladır ve paypal türkiyede sıkca kullanılır.

Siteyi Araştırın: Alışveriş yapacağınız siteyi araştırın çünkü bir siteyi beğenip güvenip oradan alışveriş yapacaksınızdır genelde. internetten kullanıcı yorumlarına bakın, şikayetlere bakın.

Kurumsal Kimlik: Kurumsal Kimliğine bakın sitenin. hakkımızda kısmını okuyun ve sahibini, varsa grubunu öğrenin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0