Görüş Bildir
Haberler
Internet Explorer'daki Güvenlik Açığı Giderildi

Internet Explorer'daki Güvenlik Açığı Giderildi

Batuhan
02.05.2014 - 14:16

Internet Explorer'daki Güvenlik Açığı Giderildi

Microsoft, Internet Explorer’ın neredeyse tüm sürümlerini etkileyen ve saldırganlara davetiye çıkaran büyük açığı gidermek için bir güvenik yaması yayınladı.

Geçtiğimiz ay Microsoft, Internet Explorer (IE) taraycısının 6′dan 11′e kadar olan sürümlerinde ortaya çıkan bir güvenlik açığından etkilenmiş ve bazı bilgisayar korsanları bundan yararlanarak saldırılar düzenlemişti. Firma, gereken önlemleri almak için güncellemeler ve güvenlik yamaları üzerinde çalıştığını kullanıcılara iletmiş, Windows XP’ye ise güncelleme gelmeyeceği belirtilmişti.

Microsoft nihayet Internet Explorer için bir güvenik yaması yayınladı. Üstelik, geçen ay artık teknik destek vermeyeceklerini belirttikleri Windows XP de kapsanmış. Microsoft yöneticisi Adrienna Hall, 8 Nisan’dan sonra teknik destek verilmeyeceği duyurulan Windows XP’deki açığın da bir kereliğe mahsus olmak kaydıyla kapatıldığını açıkladı. Hall, tüm kullanıcıların ciddi derecede etkilendiği veya etkileneceği bu sorunu hızlı bir şekilde çözmeleri gerektiği kararına vardıklarını belirtti.

Dünya genelinde Windows XP kullananların oranının yüzde 30 civarında olduğu tahmin ediliyor. Kullanıcıların güncellemeyi almaları için herhangi bir işlem yapmasına gerek yok, işletim sistemleri otomatik olarak güncelleniyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/05/inter...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0