Görüş Bildir
Haberler
Intel Skylake İşlemci Ailesini Duyurdu!

Intel Skylake İşlemci Ailesini Duyurdu!

Batuhan
02.09.2015 - 14:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mikroişlemci üreticisi Intel yeni işlemcilerini duyurdu. Skylake mimarisi üzerine şekillenen yeni işlemciler, farklı kullanım alanlarına göre sınıflandırılarak sunuluyor. Intel 'in yeni işlemcileri 4.5 W değerinden 65 W 'a kadar güce ihtiyaç duyan geniş bir yelpazede konumlanıyor. Yeni çipler, kullanılacak cihazlara göre güç tasarrufu ya da performansa odaklanmış durumda. Tüm Skylake çiplerde enerji tasarrufu ve performans dengesi gözetilmiş. Serinin tüm çipleri DDR4 bellek desteğine sahip.

Skylake Y serisi olarak adlandırılan Core M işlemciler daha çok tabletler, hibrit tabletler ve çubuk bilgisayarlara uygun bir performans sunuyor. Önceki Core M serisinden farklı olarak bu seride, Core i serisinde olduğu gibi 3 ayrı alt sınıf oluşturulmuş. Artık Core M işlemciler Core M3 , Core M5 ve Core M7 olarak farklı performans grupları altında tüketicilerin karşısına çıkacak. Skylake Y serisinde yer alan M3, M5 ve M7 işlemcilerin en büyük farkı Intel HD 515 grafik çipinin saat hızında olacak. Saat hızları sırasıyla 850MHz, 900MHz, and 1GHz olarak belirlenmiş durumda. Gelecek nesil 12 inç Macbook ve benzeri cihazlarda Core M işlemci ailesinden yeni çipleri görebiliriz.

U-Serisi Skylake işlemciler ise ultrabook'lar için biçilmiş kaftan. İnceliğin ön planda olduğu ultrabook cihazlarda ve taşınabilir mini bilgisayarlarda U serisi Skylake işlemcileri görebiliriz. Mevcut Macbook Air serisi gelecekte Skylake U-Serisi işlemcilerin yoğun olarak kullanılabileceği bir model olabilir. Skylake U-Serisi işlemciler arasında Celeron , Pentium , Core i3, i5 ve i7 işlemciler yer alıyor. Bu seride en düşük saat hızına sahip şlemci 1.6 GHz'lik Celeron olurken, en yüksek saat hızına sahip işlemci 2.6 GHz'lik Core i7 6600U olarak dikkat çekiyor. U serisi işlemciler, entegre Intel 520 HD GPU ile önceki işlemci ailesi Broadwell 'den yüzde 34 oranında daha yüksek grafik performansı sunuyor. Yeni GPU çipinin düşük güç tüketimi sayesinde 1.4 saate kadar pil ömrü artışı sağlıyor.

Yukarılara doğru çıkıldığında performansa odaklanan mobil işlemci ailesi dikkat çekiyor. Skylake H-Serisi olarak adlandırılan grupta mobil performans ihtiyacına en üst düzeyde yanıt veriliyor. Oyun dizüstüleri ve mobil iş istasyonları bu işlemci ailesinin kullanılacağı modeller arasında. Celeron , Core i3 , i5 , i7 ve Xeon işlemcilerden oluşan H-serisinde 35 W ve 45 W işlemciler yer alıyor. H-serisi işlemciler Intel Iris grafik işlemci ve genel performans artışına katkıda bulunan eDRAM bellekler ile geliyor.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0