Görüş Bildir
Haberler
Instagram Tiktok'la Rekabeti Arttırıyor: Instagram'dan Para Kazanma Dönemi Başlayacak!

Instagram Tiktok'la Rekabeti Arttırıyor: Instagram'dan Para Kazanma Dönemi Başlayacak!

Tiktok'un amansız yükselişi Instagram'ı rahatsız etmiş olacak ki, yeni adıyla 'Meta' şirketi aksiyon almaya devam ediyor. Instagram, Tiktok'tan aldığı Reels özelliğinin yanı sıra şimdi de kullanıcılarına gelir elde etme imkânı sunacak. Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnstagram Vs Tiktok: Savaş Devam Ediyor

İnstagram Vs Tiktok: Savaş Devam Ediyor

Tiktok'un kullanıcılarının yanı sıra popülerliğinin gün geçtikçe artması ve tüm bunlarla birlikte kullanıcılarına canlı yayınlar ve hediyelerle bir gelir modeli sunması Instagram'ın gündeminde. Öncelikle reels özelliğini getiren Instagram şimdi de reels izlenmeleri üzerinden kullanıcılarına gelir modelleri sunmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili, ShiftDelete’nin TechCrunch ve Business Insider raporlarından aktardığına göre ‘Reels’ videoları hakkında duyurulan bonus programında Instagram’ın 2022 yılına kadar içerik üreticilerine 1 milyar dolara yakın ödeme yapacağı kaydedildi.

Teklifler Takipçi Sayısına Göre Değişebiliyor

Teklifler Takipçi Sayısına Göre Değişebiliyor

Daha az takipçi ve izlenmeye sahip içerik üreticilerine ise daha az miktarlarda ödemeler yapılıyor. Yaklaşık 52 bin takipçili Maddy Corbin, kendisine 1000 dolara kadar teklif edildiğini açıkladı. Bazı diğer içerik üreticilerin verdiği rapora göre ise 800 ya da 600 dolar civarında teklifler sunuluyor.

Teklif edilen ödeme miktarları yine de değişiklik gösterebiliyor. Örneğin 24 bin takipçili bir içerik oluşturucunun yaklaşık 9 milyon izlenmesine 8 bin 500 dolar teklik edilirken, 15 bin takipçili bir diğer içerik oluşturucuya da aynı teklif yapıldı. Bu da, çok daha fazla takipçi ve görüntülenmeye sahip Corbin’e yapılan teklifin çok üzerinde. Bu sonuçlar doğrultusunda şirket, henüz izlenme/ödeme denkleminde kesin bir sistem oturtmamış gibi görünüyor.

Instagram'ın reels izlenmelerine getirdiği gelir modeli şu anda Amerika'da uygulanıyor olsa da Türkiye'ye ne zaman geleceği şimdiden merak konusu...

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın