Görüş Bildir
Haberler
Instagram'da Göre Göre İnsana Artık Fenalık Geçirten ve Daha Fazla Görmemeyi Umduğumuz 15 Şey

etiket Instagram'da Göre Göre İnsana Artık Fenalık Geçirten ve Daha Fazla Görmemeyi Umduğumuz 15 Şey

Fulin
13.08.2020 - 14:23

Instagram yüzünden bunlardan fena halde soğuduk.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İdeal güzellik standartları.

1. İdeal güzellik standartları.

Son yıllarda popülerleşen beden olumlama akımınında kuşkusuz Instagram'ın da payı var. O kadar çok 'mükemmel' fotoğraf görüyoruz ki, artık doğal olanı unuttuk. Herkes -kimi zaman sahip olmadığı- ideal güzellik kalıplarını empoze edip duruyor.

2. Gerçek dışı filtreler.

2. Gerçek dışı filtreler.

İnsanların kendi aynadaki normal hallerini unutturan abartılı filtreleri makyaj sanatçıları bile kendi işleriymiş gibi paylaşıyor. Bu filtreler estetik operasyon taleplerinde de patlamaya sebep oldu. Herkesin bebeksi bir cilde, çekik gözlere, yapay çillere sahip olması artık sıktı.

3. Popo.

3. Popo.

Evet, her insanda bulunan popodan Instagram yüzünden soğuduk. Popo çıkarmaktan beli kayma riski altında olan çok kişi var.

4. Abartılı aşk sözcükleri.

4. Abartılı aşk sözcükleri.

Siz insanı sevgiden, aşktan soğutursunuz. Elbette seven insanın sevgisini dağa, taşa duyurma isteği normal; ancak Instagram'sa o kadar çok sahte sevgi sözleri gördük ki artık daha fazla görmek istemiyoruz.

5. Estetik operasyon öncesi sonraları.

5. Estetik operasyon öncesi sonraları.

Instagram plastik cerrahların ve güzellik uzmanlarının favori platformu haline geldi. İyi hoş ama sürekli estetik fotoğraflarına maruz kalmak özellikle genç yaşlardakiler için fazla etkili olabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Instagram modelleri.

6. Instagram modelleri.

Bir yanda ne iş yaptıkları hala eski kafalılar için anlaşılamayan influencer'lar, diğer yanda ne iş yaptıklarını kimsenin anlamadığı Instagram modelleri. Sayıları her geçen gün artan Instagram modelleri sürekli Instagram için boy boy fotoğraf çektiriyor ve takipçilerine takipçi katıyor.

7. Tatil.

7. Tatil.

Sırf Instagram için tatile çıkılıyor düşüncesi belki biraz fazla sert; peki öyle değilse neden tüm karantina döneminde 'evde kal' çağrısı yapanlar aylardır tatil paylaşımlarından geri durmuyor? Tatile çıkmak bir ihtiyaç ama tatilin her anını sosyal medyada paylaşmak bir ihtiyaç mı orası tartışılır.

8. Yüz mimikleri.

8. Yüz mimikleri.

Normal hayatta pek çok insanın sevimli, seksi, eğlenceli bulduğu mimikler Instagram'da giderek can sıkıcı bir hal aldı.

9. Moda.

9. Moda.

Modayı takip etmek eskiden keyifli bir durumdu. Şimdi her sezon öne çıkan belli markalar, belli modeller ve belli kombinler defalarca tekrar ediliyor ve işin tuhafı bu kişiler stil ikonu olarak görülüyor. Sürekli son modayı takip etme baskısı da cabası. Farklı moda anlayışlarını yansıtan Instagram hesapları yok mu; elbette var ama onları bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi zor.

10. Popüler şarkılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Soru-cevap.

11. Soru-cevap.

Aslında pek çok insan kendisine soru sorulmasını da sever, birini daha iyi tanımak için ona soru sormayı da. Ancak Instagram soru-cevap özelliği ile ilgi manyağı insanların sürekli soru sordurması, saçma sorulara saçma cevaplar verilmesi işin suyunu çıkardı.

12. Çekiliş.

12. Çekiliş.

Kazanma ihtimali düşük bile olsa kim çekilişlere katılmayı sevmezdi ki? Instagram'ın tuhaflıkta sınırları zorlayan, çoğu zaman sahte olan çekilişleri bunu da elimizden aldı.

13. Özlü sözler.

13. Özlü sözler.

Ünlü yazarların, tarihi kişiliklerin ünlü sözleri de anlamlarını yitirdi. Bu her pozun, her story'nin altına mutlaka bir özlü söz, bir şiir yapıştırma huyu yüzünden oldu.

14. Sunum.

14. Sunum.

Instagram'ın geç ama bitmek bilmeyen trendlerinden biri oldu sunumculuk. Sunum ve yemek tarifi adı altında sürekli 3 kişilik ailesine hazırladığı 20 kişilik sofralar paylaşan abartılı insanlardan ve görgüsüzlüklerinden yorulduk.

15. Zenginlik.

15. Zenginlik.

Gerçek zenginlere de sinir olan çok ama bahsettiğimiz aslında gerçekten zengin olmadığı halde sürekli kendini zengin gösterme yarışında olanlar. Görgüsüzlük de denebilir bu duruma.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
351
100
81
29
28
15
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Buse Şekerci

abartılı her şeyden uzak olmak istiyorum artık abartılı güzellik,abartılı harcama vs.

Hiç bir sosyal medya hesabını 4 yıldır kullanmıyorum . Hiç birini görmüyorum da onedio sayesinde hepsinden haberim oluyor ve daha burda daralıyorum her gün g... Devamını Gör

Engin Meraglio

Instagram davranış bozuklukları sergileme uygulaması değil mi? Hem kullanıp hem de bok atmak nedir? Kullanmazsın, silersin. Basit çözüm. Sosyalliğinizi bu çö... Devamını Gör