Görüş Bildir
Haberler
İNSANOĞLU VE DÜNYA

İNSANOĞLU VE DÜNYA

22.02.2015 - 23:01 Son Güncelleme: 23.02.2015 - 18:56

Katolik Din adamlarının kurdukları mahkeme de, dine aykırı buldukları ya da dini eleştirenleri yargılamak yerine işkence yapılarak öldürülürdü.

Galileo dünyanın yuvarlak olduğunu söylemesi onu kilise ile karşı karşıya getirmişti. Bunu asılsız ve aykırı bulan Din Adamları Galileo'yu cezalandırmaya karar vermiştir.O dönem de cezalandırılmak demek ölmek anlamına geliyordu ve İki kez yargılandı

Guordano Bruno kopernik tezini savunduğu için engizisyon mahkemesinde yargılandı. Campo de' Fiori meydanında diri diri yakıldı. Yakılmadan önce işkence yapıldığı söylenir.

yapılan işkenceler insanlık dışıydı. Papa dan üstün kimse yoktu ve kiliseye başkaldırmak papa için otoritesinin sarsılması demekti. Kilisenin otoritesi sarsılması yerine işkence yaparak bu tür eylemleri bastırmak papa için biraz daha zaman demekti..

Şimdi teknoloji zamanındayız tüm Devlet Adamları savaşa karşı olduklarını söylerler. peki neden hala savaş uçaklarını tanklarını geliştirip daha fazla güçlü olmak istiyorlar ve bu onlar için daha fazla toprak daha fazla petrol daha fazla elmas demek. daha fazlasının gerçek anlamı daha çok insan yok olmalı aç kalmalı...

Orta Çağ da olduğumuzu kabul etmek için bir engizisyon mahkemesine gerek yok sömürülüp kenara bırakılan Kara Kıta da İngilizce,İspanyolca,Fransızca yok olup insanlar kendi dillerini konuşmaya başladığında, kendi toprağını koruduğu için işkenceye maruz kalan insanlar özgürce ülkelerinde şehirlerinde gezmeye başladığında,silah sesleri yerine kuş seslerini duyan çocuklar sevinmeye başladığında bilmemiz gereken tek şey kıyametin geldiğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0