Görüş Bildir
Haberler
55 Bin Yıllık Kafatası İnsanlık Tarihini Baştan Yazabilir

55 Bin Yıllık Kafatası İnsanlık Tarihini Baştan Yazabilir

Deniz Gök
28.01.2015 - 22:13 Son Güncelleme: 29.01.2015 - 12:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

İsrail'in kuzeyinde bir mağarada bulunan 55 bin yıllık kafatası parçası insan ırkının atalarının Afrika'dan başlayarak tüm dünyaya yayılan yolculuğuna ışık tutacak.

Bilim adamlarının 55 bin yıl öncesine dayandırdığı kafatası parçasının 'ilk insanlara' ait olabileceği ifade ediliyor. Buluşun bilim adamlarını heyecanlandıran başka bir özelliği de var. Hesaplanan zaman aralığına göre İsrail ve civar bölgede ilk insanların Neanderthallerle beraber yaşadığı ortaya çıkıyor.

Tel Aviv Üniversitesi'nde görevli olan ve araştırmayı yöneten Israel Herşkovitz'e göre kafatası 'İnsan evriminin gizemini çözme yolunda çok önemli bir bulgu...' Araştırmada yer alan bir başka kişi olan ABD'li bilim adamı Bruce Latimer de kafatasını 'modern insanla Neandhertallerin birlikte var olduğuna dair en büyük fosilsel kanıt' olarak yorumluyor.

Kalıntıların bulunduğu Manot Mağarası 30 bin yıl boyunca kapalı kaldıktan sonra 2008 yılında bir kanalizasyon çalışması sırasında keşfedilmişti.

  • CNN Türk
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/bilim-te...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

butun taslar yerli yerine oturuyor. afrika disinda yasayan tum insanlarda %3 civari neanderthal geni tespit edilmisti. basit mantik, bunun gerceklesmesi icin... Devamını Gör

kartacali

simdi biri cıkar insanlar maymundan geldiyse maymunlar neden insan olmuyor derse burdan kahkayı basarım...:D

metojen

Adnan Oktar bunu beğenmedi :'(

hengov

Neanderthaller... İnsan ırkının ilk katledilen canlıları...