Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
İnsanlık Sçuç Soykırım Gerçeğini Yüzümüze Vuran 20 Çarpıcı Film

İnsanlık Sçuç Soykırım Gerçeğini Yüzümüze Vuran 20 Çarpıcı Film

EC was here.
10.08.2015 - 04:45

Her ne kadar iyi filmler olsa da keşke hiç yapılma gereği duyulmasaydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Bölük Pörçük Yaşamlar (2007) | IMDb: 7.1

20. Bölük Pörçük Yaşamlar (2007) | IMDb: 7.1

Fugitive Pieces

Yönetmen: Jeremy Podeswa

Oyuncular: Robbie Kay, Monika Schurmann, Nina Dobrev

2. Dünya Savaşının etkilerinden bahseden başka bir filmle daha karşı karşıyayız.. Jakob savaş sırasında anne-babasının gözleri önünde öldürülmesini ve özellikle de kız kardeşinin Nazilerce kaçırılmasını unutamaz. Bir gün onun geri dönmesi hayaliyle yaşar kendisini kurtaran ve bir nevi babalık yapan Yunan Athos'la sürdürdüğü yaşam boyunca.. Ablasının boşluğunu hep başkalarıyla doldurmaya çalışır.

19. Belvedere (2010) | IMDb: 7.1

19. Belvedere (2010) | IMDb: 7.1

Belvedere

Yönetmen: Ahmed Imamovic

Oyuncular: Sadzida Setic, Nermin Tulic, Emina Muftic

Siyah-beyaz” ve “renkli” görüntülerle işlenen film, refah ve bolluk içindeki dünya ile yokluk içinde, yakınlarının kemiklerini arayan çoğu kadın, yalnız ve acılı hayatların yaşam mücadelesini gözler önüne sergiliyor. Adını, katliamdan kurtulanlar için oluşturulan Gorajde kenti yakınlarındaki “Belvedere” mülteci kampından alan filmde, günlerini toplu mezarlarda geçiren, kurbanların yerini öğrenmek için çaresiz şekilde “katillere” para teklif eden Boşnak kadınların mücadelesi işleniyor.

18. Kadersizlik (2005) | IMDb: 7.1

18. Kadersizlik (2005) | IMDb: 7.1

Fateless

Yönetmen: Lajos Koltai

Oyuncular: Marcell Nagy, Béla Dóra, Bálint Péntek

Büyüme çağındaki Gyuri Köves ilk gençlik yıllarının heyecanını yaşaması gereken günlerde Avrupa'nın karanlık çağlarına denk gelmiştir. Bütün Yahudiler toplumdan soyutlanmakta ve insanlık dışı muamelelere maruz kalmaktadır. Günün birinde işe giderken yaptığı basit bir hata Gyuri'nin nerdeyse hayatına malolur. Tutuklanır ve tarih sayfalarının en karanlık noktasında yer alan Auschwitz kampına gönderilir. Ölümün yaşama tercih edildiği, tüm kavramların değerini yitirdiği uğursuz toplama kampına.

17. Direniş (2008) | IMDb: 7.2

17. Direniş (2008) | IMDb: 7.2

Defiance

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell

Üç Yahudi kardeş, Nazilerin kontrolü altındaki Polonya'dan kaçıp Beyaz Rusya civarında bir yerde Nazilere karşı savaşan Rus direnişçilerine katılıp, ormanın içinde bir köy inşa ederler. Bu sayede hem kendilerini hem de 1200 Yahudi'nin hayatını kurtarırlar.

16. Amen (2002) | IMDb: 7.3

16. Amen (2002) | IMDb: 7.3

Amen. (2002)

Yönetmen: Costa-Gavras

Oyuncular: Ulrich Tukur, Mathieu Kassovitz

II. Dünya Savaşı esnasında Yahudilerin çektikleri sıkıntıları konu alan filmde, bir Alman SS subayının (Kurt Gerstein) gördükleri karşısında vicdanının sesine kulak vermesi ve yetkisi dahilindeki her şeyi yaparak, Yahudilerin maruz kaldıkları olumsuz sonuçları en aza indirmeye çalışması anlatılmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Karanlıkta Kalanlar (2011) | IMDb: 7.3

15. Karanlıkta Kalanlar (2011) | IMDb: 7.3

In Darkness

Yönetmen: Agnieszka Holland

Oyuncular: Robert Wieckiewicz, Benno Fürmann, Agnieszka Grochowska

Polonya’da, kimsenin kimseye güvenmediği, fakirlerin kendilerinden daha fakirlerden çaldığı Nazi işgali altındaki Lvov’da lağım işçiliği ve küçük çapta hırsızlık yapan Leopold Socha’nın hikâyesini anlatıyor. Lağımda, aralarında iki küçük çocuğun da olduğu bir grup Yahudiyle karşılaşan Leopold, onları bir ücret karşılığında saklamayı kabul eder. Basit bir iş anlaşması olarak başlayan olaylar, hepsinin 14 aylık yoğun tehlike döneminde kesin olan ölümlerini atlatma çabalarından dolayı beklenmedik bir hal alır.

14. Günışığından Bir Damla (1999) | IMDb: 7.5

14. Günışığından Bir Damla (1999) | IMDb: 7.5

Sunshine

Yönetmen: István Szabó

Oyuncular: Ralph Fiennes, Rosemary Harris, Rachel Weisz

'Günışığından Bir Damla' adıyla yarattığı iksir sayesinde servet sahibi olan büyükbaba Sonnerschein (Sunshine) oğullarının aile işini devam ettireceğini ümit etmektedir. Ancak oğullarının ve ailenin yeni kuşağının çok farklı hayalleri ve umutları vardır. Sürüklediği Yahudi bir ailenin bu destansı hikayesinde karşımıza bir değil üç ayrı rolle çıkıyor.

13. Sophie'nin Seçimi (1982) | IMDb: 7.7

13. Sophie'nin Seçimi (1982) | IMDb: 7.7

Sophie's Choice

Yönetmen: Alan J. Pakula

Oyuncular: Meryl Streep, Kevin Kline, Peter MacNicol

Sophie, Nazi kamplarından kurtulmuş ve Nathan’ın varlığı ile yaşamak için bir neden bulabilmiş bir kadındır. Onun 1947’de geçen hikayesi, genç yazar Stingo'nun ağzından anlatılıyor. Stingo, bu ikili arasındaki inişli çıkışlı ve zorlu aşkın şahidi konumundadır. Sophie devamlı kabuslar ve huzursuzluk veren hayaller görürken, Nathan da soykırım takıntısı yüzünden şizofreniye varan şiddetli krizler ile baş etmeye çalışmaktadır. Stingo, kadının koluna damgalanmış numarayı görünce yaşadıklarını öğrenmek ister. Sophie deneyimlediklerini paylaştıkça, ilişki içindeki sorunların kaynağı da yavaş yavaş aydınlanmaya başlar: Sophie, kampta Naziler tarafından hayatı boyunca kendisinde derin yaralar bırakacak bir karar almaya zorlanmıştır.

12. Köpekleri Vurmak (2005) | IMDb: 7.7

12. Köpekleri Vurmak (2005) | IMDb: 7.7

Beyond the Gates (2005)

Yönetmen: Michael Caton-Jones

Oyuncular: John Hurt, Hugh Dancy, Dominique Horwitz

1994 yılında Ruan’daki Hutu ve Tutsi kabileleri arasında yaşanan iç savaşta Hutular 3 ay içinde 800.000 Tutsiyi katletmişlerdi. İnsanlık tarihinin bu en büyük soykırımlarından biri esnasında, Birleşmiş Milletler korumasındaki bir Hristiyan misyoner okul ve okulda bulunan 40 kadar Avrupalı kendilerini bir anda katliamın ortasında bulurlar. Okulda eğitim gören Tutsilerle birlikte, çevreden okula sığınan 2500 civarında Tutsi okula sığınırlar. Okulda görevli idealist genç öğretmen Joe ve Katolik rahip Christopher, bu halk için ne yapabileceklerini sorgulamaya başlarlar. Dışarıda onları öldürmek için bekleyen Hutulara karşı korkunç bir süreç işlemeye başlar.

11. Kara Kitap (2006) | IMDb: 7.8

11. Kara Kitap (2006) | IMDb: 7.8

Zwartboek

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman

Yahudiler için Almanya’da yaşamanın kabusa eş değer olduğu yıllarda Yahudi şarkıcı Rachel Steinn, bu korkunç baskıdan kurtulabilmek için ülkeyi terketmeye karar verir. Fakat ne yazık ki, Hollanda’ya gitmek için kaçak olarak bindiği bot, Almanlar tarafından durdurulacaktır. Bottaki herkesin öldürülmesine rağmen Rachel, şans eseri kurtulur. Ülkeyi terkedemeyen Rachel için yapacak tek bir şey kalmıştır: direnişçilere katılmak! Ellis de Vries adı ile direniş gruplarının önemli isimlerinden biri haline gelecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) | IMDb: 7.8

10. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) | IMDb: 7.8

The Boy in the Striped Pajamas

Yönetmen: Mark Herman

Oyuncular: Asa Butterfield, Zac Mattoon O'Brien, Vera Farmiga

Filmde, Nazi Almanya’sının işgali altındaki Polonya’daki bir kasabaya tayin olan bir Alman ailesinin öyküsü anlatılır. Nazi Almanya’sı Bruno’nun babasını görevli olarak Polonya’ya gönderir. Bruno, kasabadaki toplama kampının tel örgülerinin öbür yanındaki bir çocukla arkadaş olur. Ancak iki çocuk arasında gelişen bu dostluk, özellikle oğlunun bu kampla ilgili gerçeği öğreneceğinden kuşkulanan Alman annenin (Vera Farmiga) endişelerini artıracaktır.

9. Türk Pasaportu (2011) | IMDb: 7.9

9. Türk Pasaportu (2011) | IMDb: 7.9

Turkish Passport

Yönetmen: Burak Arliel

Oyuncular: McKinley Anthony, Albert Barbouth, Batur Belirdi

II. Dünya Savaşı sırasında Türk diplomatlarının Osmanlı kökenli Musevi yurttaşlara pasaport sağlayarak, trenlerle Türkiye'ye kaçırmalarına odaklanan belgesel film, 66 yıllık sırrı da açığa çıkarıyor.

8. Nuremberg Mahkemesi (1961) | IMDb: 8.3

8. Nuremberg Mahkemesi (1961) | IMDb: 8.3

Judgment at Nuremberg

Yönetmen: Stanley Kramer

Oyuncular: Spencer Tracy, Burt Lancaster, Richard Widmark

İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek olaylara odaklanan film hükumet tarafından işlenen suçlara alet edilen vatandaşları konu alır. Nazi rejimi döneminde yaptıkları insanlık suçlarının görüşülmesi için mahkemeye çıkan dört hakim, dönemin meşhur kurumu Nürnberg Mahkemeleri’nde yargılanmaktadır. Mahkeme esnasında ortaya çıkan kirli çamaşırlar hem kurumların hem de insanların güvenirliğini sarsacak cinstendir.

7. Otel Ruanda (2004) | IMDb: 8.3

7. Otel Ruanda (2004) | IMDb: 8.3

Hotel Rwanda

Yönetmen: Terry George

Oyuncular: Don Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix

Dünyanın öbür ucundaki bir ülkede, Rwanda'da 1994'de Hutu'larla Tutsi'ler arasında çıkan savaş yüzünden yüzbinlerce insan öldürülür. Sokaklar adeta bir ceset tarlasına dönmüştür. Tüm dünya yaşanan bu insanlık durumuna parmağını bile kıpırdatmazken, bir otel sahibi olan Paul, 1200 kişinin hayatını kurtarmak için inanılmaz bir özveri gösterir ve otelini adeta bir sığınağa çevirir.

6. Çöküş (2004) | IMDb: 8.3

6. Çöküş (2004) | IMDb: 8.3

Downfall

Yönetmen: Oliver Hirschbiegel

Oyuncular: Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara, Ulrich Matthes

2. Dünya Savaşı’nda son günler yaşanmaktadır ve Berlin artık işgal altında bir kenttir. Ama Hitler kenti terketmeyi kabul etmemektedir. Çöküş’te Hitler’in son günleri özel sekreteri Traudl Junge’nin gözünden anlatılır. Yenilgiyi kabul edemeyen ve düşmana teslim olmak istemeyen Führer, intihar etmeden önce Eva Brown ile evlenir ve birlikte intihar ederler. Führer’in peşinden yıllarca gitmiş bir çok insanın durumu da farklı değildir. Faşist Goebels de 'Führer'ine, yani başbuğ unvanlı deli liderine sadakatini göstermek için, önce çocuklarını sonra da kendisini telef edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Soysuzlar Çetesi (2009) | IMDb: 8.3

5. Soysuzlar Çetesi (2009) | IMDb: 8.3

Inglourious Basterds

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz

Alman kuşatması altındaki Fransa her zamankinden zor günler geçirmektedir. Savaştan hasar gören sivillerden sadece biri olan Shosanna, ailesinin canice öldürülmesine tanık olmuştur. Bir şekilde bu can pazarından kurtulmayı başaran kadın Paris'e gidip burada yeni bir kimlikle, sıfırdan hayata başlar. Öte yandan Avrupa'nın farklı bir ülkesinde kendi askerlerini Nazilere karşı örgütleyen Yahudi Teğmen Raine amacına ulaşmak için çeşitli planlar kurmaktadır. Shosanna, Teğmen Raine ve Alman aktrisin yolları, Shosanna'nın işlettiği bir sinema salonunda kesişecektir.

4. Piyanist (2002) | IMDb: 8.5

4. Piyanist (2002) | IMDb: 8.5

The Pianist

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Adrien Brody, Emilia Fox, Michal Zebrowski

Polonyalı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. Varoşlarda tam anlamıyla sefil bir hayat süren müzisyen, diğer halkla birlikte, kıtlığa ve aşağılanmalara maruz kalsa da kahramanca mücadele edecektir. Günü gelip oradan kaçma şansı bulduğundaysa başkentin harabelerine sığınacak, beklemediği bir anda gelen bir yardımla umudunu yeniden kazanacaktır.

3. Gece ve Sis (1955) | IMDb: 8.6

3. Gece ve Sis (1955) | IMDb: 8.6

Night and Fog

Yönetmen: Alain Resnais

Oyuncular: Michel Bouquet, Reinhard Heydrich, Heinrich Himmler

Yıl 1955. İkinci Dünya Savaşı'^nın bitmesinin 10. yılında, İkinci Dünya Savaşı Komitesi yönetmen Alain Resnais'den Nazi toplama kamplarıyla ilgili bir belgesel çekmesini ister. Orianenbourg, Auschwitz, Dachau, Ravensbruck, Belsen, Neuengamme, Struthof kamplarında geçmişin hayaletinin izini sürerken, kamplara gönderilenlerin yaşadıkları korkunç ve trajik olaylara dış ses ve Jean Cyrol'un arşiv görüntüleri eşliğinde tanıklık ediyoruz.

2. Hayat Güzeldir (1997) | IMDb: 8.6

2. Hayat Güzeldir (1997) | IMDb: 8.6

Life Is Beautiful

Yönetmen: Roberto Benigni

Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

İkinci Dünya Savaşı’nın birkaç yıl öncesini anlatarak başlayan filmde başkahramanımız hayat dolu Guido’nun güzeller güzeli öğretmen Dora’ya vurulur ve tüm engellere rağmen evlenirler. Ardından bir de çocuk sahibi olan çiftin hayatlarındaki tüm pürüzler ortadan kalktığında savaş patlak verir. Yahudi oldukları için toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olarak söyleyecek; oğlu, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak çok istediği bir oyuncak tankı hediye edecektir.

1. Schindler'in Listesi (1993) | IMDb: 8.9

1. Schindler'in Listesi (1993) | IMDb: 8.9

Schindler's List

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley

Film, soykırım zamanında 1.100'den fazla Yahudinin hayatını kurtaran Nazi partisine üye, çapkın ve savaş yanlısı bir adam olan esrarengiz Oscar Schindler'in tarihten hiçbir zaman silinmeyecek olan gerçek hikayesini anlatıyor. İnsanlık tarihin kara dönemlerinden biri olarak anılacak bir zamanda yaptığıyla farklılık yaratan bir adam ve bu soykırımdan kurtulmayı başabilmek bir zafer hikayesi midir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
188
57
25
25
23
23
13