Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Çoğunun Yanlış Bildiği Bir Gerçek: Çin Seddi Uzaydan Çıplak Gözle Görünür mü?

etiket İnsanların Çoğunun Yanlış Bildiği Bir Gerçek: Çin Seddi Uzaydan Çıplak Gözle Görünür mü?

Çin Seddi ve Mısırda bulunan piramitler, pek çokları tarafından halen gizemli yapıtlar olarak kabul edilmekte. Hatta ve hatta, bu yapıların insanlar tarafından değil de, başka mistik güçler tarafından inşaa edildiğine inanılır. 

Bu nedenledir ki, bu yapılar üzerine pek çok asılsız iddia ortaya atılır.

Bu iddialardan belki de en çok dillerde dolananı da, Çin Seddi’nin ve piramitlerin, uzaydan çıplak gözle görülebilen tek insan yapımı cisimler olduğudur.

Kaynak: http://www.scientificamerican.com/art...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ortaya Atılan Mitler ve Nedenleri

Ortaya Atılan Mitler ve Nedenleri

''Çin Seddi, uzaydan çıplak gözle görülebilen insan yapımı tek yapıttır'' ve ''Piramitler, uzaydan kolaylıkla görülebilir ve ayırt edilebilir.''

Pek çoğumuzun kulağına defalarca çalınmıştır bu asılsız iddialar. Bu iddialara inanmamızın sebebi ise insan olarak gizemli ve esrarengiz gelen şeylere, içgüdüsel olarak beslediğimiz dayanılmaz meraktır. Yakın zamana kadar pek çok bilgi kaynağında halen özellikle Çin Seddi’nin, uzaydan görülebildiği yazmakta ve insanlar da bu bilgiyi olduğu gibi kabul etmekteydi.

İnsan Yapımı Hiçbir Yapıt..

İnsan Yapımı Hiçbir Yapıt..

Tüm bu iddialara rağmen gerçek şudur ki, insan yapımı hiçbir yapıt, ne Ay’dan ne de Dünya’nın çevresinde dolanmakta olan uzay araçlarından çıplak gözle görülebilmektedir.

Sadece ender rastlanan bazı koşullar altında bazı yapıtlar, uzayda dolanan uzay araçları tarafından belli belirsiz görülebilmektedir. Bunun da en önemli koşulu, bu cismin bulunduğu araziden renk olarak tamamen ayrılmasıdır. Fakat Ay’da bulunan bir insanın, Dünya üzerindeki herhangi bir cismi çıplak gözle görmesi tamamen imkansızdır.

Peki, Uzaydan Bakanlar Dünya Üzerinde Neyi Görebilir?

Peki, Uzaydan Bakanlar Dünya Üzerinde Neyi Görebilir?

Bilimsel bir gerçek var ki, Uzaydan Dünya'ya baktığınızda çıplak gözle görebileceğiniz şeyler karalar, denizler, bulutlar, iklimsel olaylar ve benzeridir. Bunun yanında eğer ki Dünya’da gece yaşanan bir tarafa bakıyorsanız, büyük şehirlerin ışıklarını da görmeniz mümkün. Ancak insan yapımı hiçbir yapıt, uzaydan görülecek kadar devasa değildir.

Kısacası, hiçbir insan, binlerce kilometre uzaktan baktığında, bir cismi ayırt edecek kadar yüksek çözünürlükte gözlere sahip değildir.

İnsan Gözü Kontrasta (Zıtlık) Dayalı Çalışır

İnsan Gözü Kontrasta (Zıtlık) Dayalı Çalışır

Ay’a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong, kendisine yöneltilen, Çin Seddi’nin uzaydan görülüp görülmediğine dair soruya, ‘’Kıtaları, okyanusları ve mavilikler üzerine serpilmiş beyaz lekeleri görebiliyordum. Ancak Ay’da bulunduğum süre içerisinde Dünya üzerinde, insan yapımı olan yapıtlardan hiçbirini göremedim’’ diye cevap vermiştir.

''Çin Seddi'ni Bir Kez Bile Görmedim.''

''Çin Seddi'ni Bir Kez Bile Görmedim.''

1990’lı yıllarda Dünya yörüngesinde dönen bir uzay aracında görev yapmış olan NASA astronotu Jeffrey Hoffman ise kendisine yöneltilen sorulara şöyle cevap veriyor: ‘’Uzayda çok uzun zaman geçirdim ve bu süre içinde Dünya’ya pek çok kez bakma fırsatım oldu. Hatta Çin’in üzerinden geçerken ayrı bir dikkatle inceledim fakat Çin Seddi’ni bir defa dahi görmedim. Burada olay şu ki, gözlerimiz kontrasta, yani renklerin zıtlığına duyarlıdır. Çin Seddi’nin rengi ise, bulunduğu araziden çok farklı değil.’’

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir Diğer İddia: Piramitler Uzaydan Görülebilir

Bir Diğer İddia: Piramitler Uzaydan Görülebilir

Çin Seddi kadar olmasa da, pek çok insan piramitlerin de uzaydan görülebildiğine inanır fakat tıpkı duvarın görülmediği sebeplerden ötürü piramitler de çıplak gözle görülemezler. Dünya yörüngesinde görev almış bazı astronotlar ara ara da olsa bu devasa yapıların, ender rastlanan koşullar altında seçilebilir olduğunu belirtmişlerdir. Bunun nedeni ise piramitler, devasa büyüklükte yapılar olduklarından Güneş’in bulunduğu konuma göre oluşturdukları gölgenin, renk farklılıkları nedeni ile bir miktar da olsa ayırt edilebilir olmasıdır.

Uzaydaki İnsanlar Dünya Üzerinde Neyi Görürler?

Uzaydaki İnsanlar Dünya Üzerinde Neyi Görürler?

Tıpkı piramitlerde olduğu gibi, tamamen yeşillerle kaplı bir arazi üzerine yapılmış çok fazla zıtlıktaki yapılar da, kontrasttan dolayı uzaydan görülebilmektedir. Buradaki ince çizgi, bu yapıların çok büyük olmaları değil, bulundukları çevreye göre ekstrem derecede olan renk farklılıklarının insan gözü tarafından ayırt edilebilecek derecede olmasıdır. 

Kısacası uzayda bulunan insanlar yapıları değil, renk farklılığını yaratan gölgelerini görebilmektedir.

Peki, Bu İddialar Neden Sıklıkla Dile Getiriliyor?

Peki, Bu İddialar Neden Sıklıkla Dile Getiriliyor?
www.china-blog.eu

Çin Seddi, bizim tarih kitaplarımızda dahi oldukça fazla yer alan bir yapıdır. Bu durumun çok ötesinde, Çinlilere göre de kutsal ve gizemli bir yapı olarak kabul edilir. İnsanlar tarafından inşaa edilmediğine, uzaylılar tarafından bir anda orada oluşturulduğuna inanan çok sayıda Çinli vardır. Yani bu yapı, birçok Çinli için gurur kaynağıdır. Duvar, onlara göre, bir anda ve mucizevi bir biçimde belirivermiştir.

Çin’in uzaya araç göndermeye başladığı dönemde başarılı olan ilk aracında bulunan astronom Yang Liwei, uzaydan döndüğünde duvarı uzaydan ayırt edemediğini söylediğinde Çin halkı büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır.

Uzaydan Hiçbir İnsan Yapımı Cisim Görülmez!

Uzaydan Hiçbir İnsan Yapımı Cisim Görülmez!

Duvarın, Çin gibi büyük bir nüfusa sahip olan ülkede pek çokları tarafından uzaydan görülebildiği kabul edildiği içindir ki, bu inanışta halen ısrarla dillendirilmektedir.

Fakat, anlatıldığı gibi ne Çin Seddi, ne piramitler de ne de herhangi bir insan yapıtı, Ay’dan ya da uzaydan çıplak gözle görülememektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
472
68
52
45
38
28
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sosyopat Bayan

Çinliler için gurur kaynağı olan o sed aslında bir Türk'ün korkusundan yapıldı. Hatırlatmak istedim.

Pasif Kullanıcı

Hunlar Türktür sana da hatırlatırım. Türklük bir ırk değil bir kültürdür. Hunlar da Türktür. İlk Türk hükümdar Teomandır (Mete Han'ın babası)

Erdoğan Kızgın

bütün çinlileri üst üste koyup... :D uzaydan görünür hale getirelim sorun çözülsün.

Lan yıllardır bunu diyorlar : "Çin seddi uzaydan bile görünüyor" diye.. Hep "Eee görünsün ne olacak!" diyordum.. İnsanlar birbirini öldürsün, tabiatın denges... Devamını Gör