Görüş Bildir
Haberler
İnsan Yapımı Biyolojik Yaprak

İnsan Yapımı Biyolojik Yaprak

Bilgi Çağı
06.08.2014 - 16:19 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 16:39

İnsan yapımı biyolojik yaprak

Julian Melchiorri’nin geliştirdiği sentetik biyolojik yaprak, tıpkı gerçek bitkiler gibi suyu ve karbondiokisiti emerek oksijen üretebiliyor. Bu özelliğiyle uzun süreli uzay yolculuklarını mümkün kılacak görünüyor.

Yerçekimsiz ortamda bitki yetişemiyor. Bu nedenle NASA, uzay yolculuklarında doğal oksijen desteği alabileceği farklı yöntemler üzerine çalışıyor. Melchiorri’nin ipek proteininden geliştirdiği yaprak ise uzun sürecek uzay yolculuklarına umut olacak nitelikte.

Dezeen’in haberine göre Melchiorri, yaprağı geliştirdiği malzemeyi ipek liflerinden elde etmiş. Bitki hücrelerinden aldığı kloroplastları ipek proteini içine yerleştiren Melchiorri, böylece gerçek bir yaprak gibi fotosentez yapabilen bir malzeme elde etmiş. Türünün ilk örneği olan sentetik-biyolojik yaprağın oksijen üretebilmek için tek ihtiyacı ışık ve az bir miktar su.

Melchiorri’ye göre ipek yaprak, uzay yolculukları dışında, dış mekanların estetiği ve oksijen ihtiyacı için de çözümler sunabilir. Bina cephelerinde, havalandırma sistemlerinde ipek yaprağın oksijen üretiminden faydalanmak mümkün görünüyor. 

Kimbilir, hoyratça kullandığımız Dünya’da “yeşil” bir gelecek için tek umudumuz bu ipek yaprak bile olabilir.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/17887-in...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın