Görüş Bildir
Haberler
İnsan Kaçakçıları Mülteci Yolu Gözlüyor: 'Reis İzin Verdi Biz de Yolumuza Çıktık'

etiket İnsan Kaçakçıları Mülteci Yolu Gözlüyor: 'Reis İzin Verdi Biz de Yolumuza Çıktık'

Türkiye'nin, İdlib'de 36 askerin şehit olmasının ardından sığınmacılara Avrupa sınırlarını açması kararının ardından, insan kaçakçıları da müşteri aramaya başladı.

İnsan kaçakçısı Mehmet S., konuyla ilgili '7–8 yıldır bu işle ilgileniyorum. Edirne'de yaşıyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatını duyunca buraya geldim. Yunanistan göçmenlerin girişine izin vermediği için buradan göndermeye çalışıyoruz' yorumunu yaptı. 

Çanakkale Ayvacık'ta mülteci yolu gözleyen bir başka insan kaçakçısı ise 20 yıldır bu işi yaptığını söyledi ve 'Reis izin verdi. Biz de yolumuza çıktık' dedi. Kaçakçı, Yunanistan'ın karadan geçişe izin vermediğini belirterek 'Geri İstanbul'a dönecekler. Bir iki gün içinde de hepsi buraya gelecek' dedi. Kaçakçı kişi başı 500 - 600 dolar aldığını da ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mültecilere seslendi: 'Sınır kapılarından geçiş yok'

Mültecilere seslendi: 'Sınır kapılarından geçiş yok'

İHA'nın aktardığı bilgiye göre, Türkiye'nin sığınmacılara sınır kontrolünü kaldırmasının ardından, insan kaçakçıları da yeni müşteriler bulmak için kolları sıvadı. 

İnsan kaçakçılığı yapan Mehmet S., '7–8 yıldır bu işle ilgileniyorum. Edirne'de yaşıyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatını duyunca buraya geldim. Yunanistan göçmenlerin girişine izin vermediği için buradan göndermeye çalışıyoruz' dedi.

Açıklamasını 'Göçmenler serbest olduğunu duyunca hepsi sınır kapısına gittiler. Sınır kapılarından geçiş yok. Bunu öğrenmeleri birkaç günü bulur. Sonra buraya gelirler' ifadeleri ile sürdüren insan kaçakçısı, birkaç gün sonra kıyılardaki yoğunluğun artacağını söyledi.

'2-3 bin euro bize kalıyor'

'2-3 bin euro bize kalıyor'

Motor ve botlar ile sığınmacıları Avrupaya ulaştırdıklarını söyleyen Mehmet S., sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz bot ve motor alıyoruz. Bot karşıya geçtiği zaman geri gelmiyor. 7-8 bin Euro bize maliyeti oluyor. 2-3 bin Euro bize kalıyor. 45 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz. Buradan 25 dakika içinde Yunanistan'da olurlar'

'Bunu gönül işi olarak kabul ediyoruz'

'Bunu gönül işi olarak kabul ediyoruz'

Bir süredir Ayvacık'ta kalan 35 Afganın parasının olmadığını aktaran insan kaçakçısı, 'Burada bekleyen Afganların sayısı az ve paraları yok. Akşam saatlerinde deniz durulursa geçişleri bekliyoruz. Biz bu işi gönül işi olarak kabul ediyoruz. Son bir tane kalana kadar en güvenli şekilde bu işi yapacağız' dedi.

Diğer bir insan kaçakçısı ise, mültecilerin güvenliğine özen gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

'40 kişilik bota 30-35 kişi bindiriyoruz ve can yelekleri var. Yedek benzin depoları da var. Reisimiz zaten izin vermiş. Karşıya geçtikten sonra Avrupa'ya gidecekler. Önemli olan buradan adaya geçmeleridir'

'Geçişler buradan...'

Ayvacık'ta mülteci yolu gözleyen bir başka kaçakçı ise "Benim işim bu. 20 senedir göçmen kaçakçısıyım. Reis izin verdi. Biz de yolumuza çıktık" dedi.

Birçok sığınmacı, gelen haberin ardından Edirne'ye doğru hareket etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
333
87
61
51
22
20
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

nerde it köpek hayirsiz ugursuz serefsiz varsa, reislerinden emir aliyor...ilginc!

Jander Sunstar

Usta çırak ilişkisi işte :D

Atlas

İnsan kaçakçısıyla röportaj yapılıyor şaka gibi.İşte ülkemize böyle görevini hakkıyla yapan insanlar lazım! :D

Heisenberg

Boşuna üniversite okuyoruz.