Görüş Bildir
Haberler
İnsan En Fazla Ne Kadar Yaşayabilir?

İnsan En Fazla Ne Kadar Yaşayabilir?

Ulaş
06.10.2016 - 19:26 Son Güncelleme: 07.10.2016 - 08:42

İnsanoğlu daha fazla yaşamanın sırrını araştırırken bilim insanları bu sınırı 115 yaş olarak belirledi. İnsan Ölüm Veritabanı Projesi tarafından elde edilen verileri inceleyen ve farklı ülkelerde 110 yaşını aşan kişilerin ölümünü araştıran bilim insanları, son 20 yılda yaşam sürelerindeki artışın azaldığını ortaya koydu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın Nature dergisine dayandırdığı araştırmaya göre, her 10 bin kişiden sadece birinin 125 yaşına kadar yaşamana şansı bulunuyor.

'Bir insanın 125 yaşını aşması çok küçük bir ihtimal'

'Bir insanın 125 yaşını aşması çok küçük bir ihtimal'

İnsanoğlunun en fazla 115 yıl yaşayabileceğine işaret eden araştırmacılardan Albert Einstein Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Jan Vijg, 'Elde edilen veriler, insan yaşamının sınırına yaklaştığımızı gösteriyor. İnsanın maksimum yaşam süresi yaklaşık 115 yıl. Bu süreyi aşmak neredeyse imkansız. Bir insanın 125 yaşını aşması çok küçük bir ihtimal' dedi.

İnsanın ortalama yaşam süresi, aşıların bulunması, doğumda yaşanan komplikasyonların giderilmesi ve tıptaki gelişmeler sayesinde 19. yüzyıldan bu yana artmış, 100 yaşını aşanların sayısı çoğalmıştı.

Dünyanın en uzun ömürlü insanı 122 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en uzun ömürlü insanı 122 yaşında hayatını kaybetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en uzun ömürlü insanı Fransa doğumlu Jeanne Calment, 1997 yılında 122 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

ABD'nin California Üniversitesi ve Almanya'daki Max Planck Demografik Araştırma Enstitüsü tarafından oluşturulan İnsan Ölüm Veritabanı, araştırmacılar, gazeteciler ve siyaset uzmanları için insan nüfusu ve ölüm oranlarına ilişkin ayrıntılı bilgi sağlıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
33
23
21
14
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

tabi burda bahsedilen dogal yoldan omrun limiti, son 50-100yilda omur ortalamasnin firlamasinin nedeni dogal yoldan insanlari olduren faktorlerin azalmasi, i... Devamını Gör

feyk

yanliz bu limiti kaldirmanin yollari mevcut. hemde bunu doga kendisini sunuyor. telomeraz enzimi dna nin telomer kismini tamir ederek, uzatiyor. hucre nerdiy... Devamını Gör

Burçin

Aklıma Zaro Ağa geldi