Görüş Bildir
Haberler
İnşaat Mühendisleri Odası'nda 'Böcek' Bulundu

İnşaat Mühendisleri Odası'nda 'Böcek' Bulundu

yelda kahveci
30.01.2014 - 16:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Böcek Toplantı Odasında Bulundu

İMO yönetiminin binada böcek araması yaptırması üzerine dün Yönetim Kurulumuzun toplantı yaptığı masanın altında böcek tespit etti. Bunun üzerine konu Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne ve savcılığa aksettirildi. Bulunan böcekle ilgili tutanak tutuldu, fotoğraflandı, olay yeri inceleme ekibi böceği tutanakla teslim aldı.

İMO Genel Başkanı Taner Yüzgeç, 'TMMOB'ye bağlı odalar ve bizzat İMO, bir yandan yasal düzenlemelerle baskı altına alınmaya çalışılırken, bir yandan da illegal girişimlere maruz kalıyor. Bir meslek örgütünün yasa dışı yolllarla dinlemesinde amaç nedir? kim ne için böyle birşeye ihtiyaç duyar. Bütün bu olup bitenler sadece odamız için değil Türkiye için kaygı vericidir' dedi.

Edinilen bilgilere göre böcek, İMO yönetim katınının tamamını dinleyebilecek yapıda. Toplantı masasının altındaki pirizin içine yerleştirilmiş halde bulunan böcek 90 m2 alanda tüm konuşmaları dinleyebiliyor. Ayrıca 1 km2 lik alandaki herhangi bir noktaya bu konuşmaları aktarabiliyor.

Bir süre önce yine TMMOB Mimarlar Odası'nda dinleme cihazı bulunmuştu.

İMO yönetim kurulu da böcekle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

' İnşaat Mühendisleri Odası kamu adına mesleki denetim yapan kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütüdür. Siyasi iktidarların ve yerel yönetimlerin karar ve tasarruflarını mesleki-bilimsel esaslar bağlamında denetlemekte ve dolayısıyla merkezi ya da yerel bazdaki yöneticilerle yıldızı barışmamaktadır. Odamızın bu nedenle dinleniyor olduğunu düşünmek bile istemiyoruz. Çünkü eğer Odamız bu nedenle dinlenmişse, sıkıntı daha derinlerde demektir. Son birkaç yıldır meslek odalarına dönük mevzuat değişiklikleri kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Siyasi iktidar meslek odalarını güçsüzleştirmek, ekonomik açıdan zayıflatmak, üyesiyle bağlarını kopartmak için mevzuatta köklü değişiklikler gerçekleştirmiştir. Bütün bu değişiklikler Odaları yasal anlamda elini kolunu bağlamaya dönük girişimlerdir. Ancak bu kez yasal olmayan bir uygulamayla karşı karşıya bulunduğumuz açığa çıktı ki, bu, bizleri ülkemiz adına kaygılandırmaktadır. İnşaat Mühendisleri Odası'nın gizli kapaklı, yasal olmayan hiçbir uygulaması, gündemi, ajandası yoktur. Bu olay, Türkiye'nin bir ayıbı olarak tarihteki yerini alacaktır. Bilinmelidir ki İnşaat Mühendisleri Odası doğru bildiğini ifade etmekten, doğrularda ısrar etmekten, kamuoyunu bilgilendirmekten asla vazgeçmeyecek',

Kaynak: Vatan

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/insaat-m...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0