Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Milli Takım Menajeri Sam Allardyce'tan Skandal Anlaşma!

İngiltere Milli Takım Menajeri Sam Allardyce'tan Skandal Anlaşma!

İngiltere Milli Takım Menajeri Sam Allardyce, iki kişiyle 400 bin pound rüşvet karşılığında İngiltere Futbol Federasyonu'nun koyduğu transfer kurallarını çiğneyebilecekleri konusunda anlaşma sağladı. Kendilerini iş adamı olarak tanıtan muhabirler, Federasyonun katı kurallarını hatırlatmasına karşın Sam Allardyce, 'Burada çok fazla para dönüyor. Bu kurallar hiçbir sorun oluşturmaz.' diyerek güvence verdi. Olayın patlak vermesinin ardından Sam Allardyce istifa etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendilerini Singapur ve Hong Kong'tan gelen iş adamları olarak tanıtan Telegraph muhabirleri, Sam Allardyce ile 10 aylık bir görüşme gerçekleştirdi. Tüm görüşmeleri kameraya kaydeden muhabirler, bonservisi kendilerine ait oyuncuları nasıl İngiltere'ye satacakları konusunda Sam Allardyce'tan yardım istediler. Sam Allardyce ise kendisine 400 bin pound ödemeleri halinde gerekli ayarlamaları yapabileceğini söyledi.

"Burada çok fazla para dönüyor. Bu kurallar hiçbir sorun oluşturmaz"

"Burada çok fazla para dönüyor. Bu kurallar hiçbir sorun oluşturmaz"

Bu konuda örnek veren Sam Allardyce, West Ham'a 12 milyon pound karşılığında transfer ettikleri Enner Valencia'nın bonservisinin Meksika'daki bir kulüpte gösterildiğini ancak '3. parti' olarak tabir edilen kişilere ait olduğunu söyledi.

Kendilerini iş adamı olarak tanıtan muhabirler, Federasyon'un 3. partilere karşı olan katı kurallarını hatırlatmasına karşın Sam Allardyce, 'Burada çok fazla para dönüyor. Bu kurallar hiçbir sorun oluşturmaz.' diyerek güvence verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Görüşmelerin ilkinde İngiltere Milli Takım menajeri olmayan ancak sonrasında 3 milyon pound ve bonuslarla Federasyon'la anlaşan Allardyce, yeni görevine rağmen anlaşmayı sürdürebileceğini söyledi.

Sam Allardyce, bu skandal anlaşmayla birlikte muhabirlerle yaptığı sohbette eski menajer Roy Hodgson, eski milli takım antrenörü Gary Neville, Futbol Federasyonunun harcamaları ve Prens Harry konusunda ağır yorumlar yaptı.

Federasyondan açıklama

Federasyondan açıklama
e2.365dm.com

Gazetelerde çıkan bu skandal durumun ardından toplantı kararı alın İngiltere Futbol Federasyonu, teknik direktör Sam Allardyce hakkında karar verecek. Federasyon başkanı Greg Clarke'ın basına yapmış olduğu açıklamada 'Ben kesin bir karara varmadan önce herkesi ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilmek ve dinlemek istiyorum. Bu tarz ciddi durumlarda karar almadan önce derin bir nefes almamız gerekir' şeklinde konuştu.

Sam Allardyce, 67 günlük görev süresinin ardından istifa kararını aldı

Sam Allardyce, 67 günlük görev süresinin ardından istifa kararını aldı

Federasyon tarafından yapılan açıklamada, 61 yaşındaki teknik adamın büyük bir hata yaptığını kabul ettiği ve karşılıklı anlaşma sonucu istifa sürecinin gerçekleştiği belirtildi.

İngiltere Milli Takımı'nın Malta, Slovenya, İskoçya ve İspanya ile yapacağı maçlarda Gareth Southgate'in milli takımın başında sahaya çıkacağı kaydedildi.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın