Görüş Bildir
Haberler
İngiltere Başbakanı Boris Johnson Sağlıklı Gıda Tercihini Açıkladı: Kebap

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Sağlıklı Gıda Tercihini Açıkladı: Kebap

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Maliye Bakanı Rishi Sunak ile birlikte ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Teesport limanını ziyaret etti. İngiltere’de artan obezite ile Covid-19 arasındaki ölümcül ilişkiye dikkat çeken Johnson, kendisinin de diyet yaptığını belirterek, “Kebap benim en sevdiğim sağlıklı yiyecek” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere’de Maliye Bakanlığı, idari yönetim merkezlerinin başkent Londra dışına taşınmasının kararın ardından yakın bir gelecekte ülkenin kuzeydoğusundaki Darlington kentine taşınmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, İngiltere Başbakanı Boris Johnsonş Maliye Bakanı Rishi Sunak ile birlikte yapılan çalışmaları incelemek için bölgenin yakınındaki  Teesport limanını ziyaret etti.

Obezitenin Covid-19 ile birlikte yarattığı tehlike

Obezitenin Covid-19 ile birlikte yarattığı tehlike

Basına açıklamalarda bulunan Johnson, pandeminin ülke ekonomisine verdiği zarara değindi ve obezitenin Covid-19 ile birlikte yarattığı tehlikeye dikkat çekti.

'Obezite pandeminin seyrini zorlaştırıyor'

'Obezite pandeminin seyrini zorlaştırıyor'

Johnson açıklamasında şunları söyledi:

“Pandeminin, ülkemizin muzdarip olduğu obezite hastalığı tarafından daha da kötüleştirildiği gerçeğiyle yüzleşmeliyiz. Bununla ilgili benim de kişisel deneyimlerim  bulunuyor. Obezite ile başa çıkmanın en iyi yolu insanları bu konuda kötü hissettirmek değil, onlara kilo verince daha iyi, daha neşeli ve daha dinamik hissedeceklerini söylemektir.'Hangi yiyecekleri tükettiğini sorulduğunda ise Johnson, “Benim en sevdiğim sağlıklı yiyecek kebap. Çok sağlıklı öyle değil mi?'  yanıtını verdi. Bakan Sunak ise, “Izgara olarak hazırlandığında sağlıklı” dedi.

Covid-19 kaynaklı her 10 ölümden dokuzu obezitenin yüksek olduğu ülkelerde

Covid-19 kaynaklı her 10 ölümden dokuzu obezitenin yüksek olduğu ülkelerde

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre dünyada yaklaşık 650 milyon obezite hastası bulunuyor. ABD ve İngiltere, dünyadaki en yüksek obezite oranlarına sahip ülkeler olarak öne çıkıyor.  ABD’ nüfusunun  yüzde  40'ından fazlası, İngiltere’de ise halkın yüzde 27’si obez. Obezite aynı zamanda corona virüsten ağır hastalanma ve ölüm riskini yüzde 50 oranında artıyor. 

Bununla birlikte, Dünya Obezite Federasyonu (WOF) verilerine göre Covid-19 ölümlerinin yüzde 90’ı yüksek obezite oranlarının olduğu ülkelerde meydana geliyor.  Bu her Covid-19 kaynaklı her 10 ölümden dokuzunun ABD ve İngiltere gibi obezitenin yaygın olduğu ülkelerde görüldüğü anlamına geliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
50
27
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
melih baykurt

dünyayı adanalılar yönetsin

Halit Demir

Beyler Boris Johnson da Türk çıktı.

SO_FAR_SO_GOOD

KÖKENİNDE VAR ZATEN

Beyza

Bio'na tl de yazar mısın