Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine Yönelik Baskılarını 'Soykırım' Olarak Tanıdı

İngiliz Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine Yönelik Baskılarını 'Soykırım' Olarak Tanıdı

Batuhan
22.04.2021 - 21:48

İngiltere Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamalarını soykırım olarak tanıyarak, hükümeti Pekin'e yönelik baskıyı artırmaya çağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avam Kamarasındaki oturumun ardından milletvekilleri, 'Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde kitlesel insan hakları ihlalleri ve insanlığa karşı suçları' kınayan bir karar aldı.

Kararda, Çin'in yaptıkları soykırım olarak tanınırken, hükümete, Uygur Türklerini hedef alan eylemlerin durdurulması için harekete geçme ve Pekin'e yönelik baskıyı artırma çağrısı yapıldı.

İktidardaki Muhafazakar Parti'den Nusrat Ghani tarafından sunulan önergenin bağlayıcılığı bulunmuyor. Çin'e karşı adım atma konusunda hükümet, kendi kararlarını almaya devam edebilecek.

"Sincan bölgesindeki ihlallerin büyüklüğünü kimse inkar edemez"

"Sincan bölgesindeki ihlallerin büyüklüğünü kimse inkar edemez"

Karara ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Yasmin Qureshi, 'Bugünkü oylama, bir dönüm noktası olmalı. Sincan bölgesindeki ihlallerin büyüklüğünü kimse inkar edemez.' dedi.

İngiltere'nin Asya'dan Sorumlu Devlet Bakanı Nigel Adams, parlamentoda yaptığı konuşmada, hükümetin, Sincan'daki insan hakları ihlallerini soykırım olarak tanıyacak herhangi bir kararın 'yetkili' mahkemelerce alınması gerektiği yönündeki tutumunu yineledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
42
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rans

Din kardeşimiz olayının ne kadar yalan olduğu buradan belli oluyor tek kardeşleri araplar.

Resho

Aaa kafir, dinsiz, gavur, dış güç kısacası nerede ırkçı bir sıfatla nitelendikleri İngilizler mi kınamış? Peki bunlar olurken din kardeşlerimiz ya da ırkdaşl... Devamını Gör

juliet jane

Onlar yaşasın ırkımız Çin'e bedel kırkımızı söylüyorlar

furkan yapa

nerde şimdi çin'e bedel kırkımız diyen ülkücü boi'lar?