Görüş Bildir
Haberler
İngiliz Bilim İnsanları: 'Banksy'nin Kim Olduğu Tespit Edildi'

etiket İngiliz Bilim İnsanları: 'Banksy'nin Kim Olduğu Tespit Edildi'

Emre Ordu
05.03.2016 - 19:14 Son Güncelleme: 08.03.2016 - 09:06

Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nde çalışan bilim insanları, dünyaca ünlü sokak sanatçısının kimliğinin tespit edildiğini söyledi. Araştırmacılara göre 2008 senesinde ortaya atılan iddia doğru: Banksy, Bristol doğumlu Robin Gunningham.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radikal'de yer alan habere göre, sadece eserleriyle değil, kimliğinin açıkça bilinmemesi yüzünden de kendinden sıkça söz edilen Banksy ’nin kimliğinin tespit edildiği açıklandı. Queen Mary Üniversitesi’ndan bir grup bilim insanı, ‘coğrafi profilleme’ denen bir yöntem kullanarak, Banksy’nin 2008 yılında da gündeme gelen Robin Gunningham isimli kişi olduğunu kesinleştirdiklerini söyledi.

 Robin Gunningham

Bilim insanları, seri katilleri yakalamak için kullanılan ‘coğrafi profilleme’ tekniği dahilinde, Banksy’nin eserlerini yoğunlukla çizdiği yerler arasındaki ilişkiyi incelediklerini açıkladılar. 8 sene önce bir gazetede yayınlanmış ve Banksy’nin Robin Gunningham olduğu iddiasını genişleten dosya haberde geçen özelliklerle örtüşen bilgilere eriştiklerini söyleyen araştırmacılar, söz konusu tekniğin terör suçlarından aranan kişilerin bulunması konusunda da kullanılabileceğini belirtti.

140 'şüpheli çizim' belirlendi

140 'şüpheli çizim' belirlendi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent'ın haberine göre, bilim insanları Banksy’nin kimliğini tespit edebilmek için Londra ve Bristol sokaklarındaki 140 ‘şüpheli çizim’ belirledi. Çizimlerin nerede olduğunun önemine dikkat çeken araştırmacıların çalışmaları sonunda sanatçının favori alanının bir pub, oyun parkları, Bristol’da bir apartman dairesi ve Londra’da farklı üç adres olduğu tespit edildi. Banks ile ilgili bilinenler ışığında değerlendirilen tüm bu noktaların, Robin Gunningham’ın yaşadığı ya da sıkça ziyaret ettiği yerler olduğu anlaşıldı.

Banksy Kimdir?

Son yıllarda başta İngiltere olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle tanınan grafitti sanatçısı.'Banksy' eserlerinde kullandığı imzası. Gerçek adı bilinmemekle beraber uzun zamandır tartışma konusu olmaya devam ediyor. Eserlerinde özellikle savaş karşıtı, çevreci, insan ve hayvan haklarına ilişkin mesajlar veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
280
105
74
59
17
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Ya bazı şeyler de gizemli kalsın olmaz di mi?adamın kimseye zararı yok sanatçı yüzünü göstermek istemiyor adamlar sanki usame bin ladini arar gibi araştırma ... Devamını Gör

Ferid Elizade

Ne gerek var ki araştırmaya adam eğer böyle biriyse bırakın dünyayı boyasın belki böyle düzelir her şey

Vertenyan

Sonra niye ingiltereye küfür ediyon