Görüş Bildir
Haberler
İmplant Nedir? İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant Nedir? İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Denta Clinica
05.05.2014 - 12:50 Son Güncelleme: 05.05.2014 - 13:24

İmplant nedir? Neden implant yaptırmalıyım?

İmplantlar titanyumdan yapılımış diş kökünü taklit eden yapay biyomateryallerdir. Geçmiş yıllarda sıklıkla eksik dişlerin tedavisinde ya köprü gibi sabit protetik restorasyonlar ya da hareketli protezler kullanılmaktaydı.

Ancak;

-sabit köprülerde dişsiz alana komşu destek dişlerin kesimi;

-hareketli protezlerde ise stabilite ve yumuşak dokularda görülen problemler nedeniyle eksik diş tedavisinde implantlar ilk tedavi seçeneği haline gelmiştir. 

İmplant tedavisi nasıl yapılır?

İmplant, yeterli yatay ve dikey kemik boyutuna sahip olan çene kemiğine yerleştirilir. Kemiğin yeterli olup olmamasına panoramik film denilen alt ve üst çeneyi iki boyutlu olarak gösteren radyografik veriler ve klinik muayene ile değerlendirilebildiği gibi bazen sınırda olan vakalar için üç boyutlu volumetrik tomografi denilen görüntüleme sistemleri ile teşhis edilebilir. Kemik yetersiz ise ileri kemik cerrahisi işlemleri ile öncelikle yeterli kemik hacmi elde edilir. Bu işlemler kemik tozları olarak bilinen genellikle insan ya da hayvan kaynaklı doku uyumlu materyaller ile yapılabildiği gibi hastanın kendi çene kemiğinden ya da vücudundan alınan kemik blokları da yetersiz kemik olan yere nakledilerek yapılabilir. 

İmplant tedavi süresi ne kadardır?

İmplant çene kemiğine yerleştirildikten sonra alt çene için ortalama 2 ay, üst çene için ortalama 2.5-3 ay gibi bekleme süresinden sonra yapılabilir. Ancak kemik yetersizliği olan ya da üst çenede sinüs tabanındaki sarkmadan dolayı yapılan ileri cerrahi işlemler ile beraber uygulanan implant tedavileri ise tedavi süresi 6 ayı bulabilmektedir.

Kaynak: http://www.dentaclinica.com/implant-n...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın