Görüş Bildir
Haberler
IMDb Puanlarına Göre 2017 Yılının En İyi 24 Yabancı Dizisi

etiket IMDb Puanlarına Göre 2017 Yılının En İyi 24 Yabancı Dizisi

coptron
17.10.2017 - 15:12 Son Güncelleme: 15.11.2017 - 13:34

2000 yılından sonra yayınlanan ve İMDb'de izleyici oylarıyla en üst noktada bulunan 24 diziyi sizler için derledik.

Not: İçerik İMDb üzerinden alınan verilerle oluşturulmuştur ve  dizi bilgileri beyazperde ve turkcealtyazi 'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Oz (8,8)

24. Oz (8,8)

Oswald Hapishanesi'ne hoş geldiniz... Ama Oz adıyla da bilinen bu özel hapishaneye adım attığınzda, 'hoş bulduk' demek de biraz zorlanacaksınız; çünkü Oz'da sınır tanımayan, sert olaylara tanıklık edecek ve mahkûmlarla gardiyanların nasıl bir psikolojiye sahip olduklarını çok daha iyi anlayacaksınız... Suçluları ıslah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus (Kinney) tarafından yönetilen bu cezaevinin tüm sakinleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilimek için mücadele veriyor; çete üyeleri, eşcinseller, Latinler, Müslümanlar... Kimi uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanabilmek için savaşıyor. Kimi paranın peşinde; kumar oynayarak ya da başka türlü dümenlerle paraya kavuşmaya çalışıyor. Bazı mahkûmlar ise sadece tahliye olabilecekleri günü görebilmek için hayatta kalmaya çalışıyor, hatta sadece yarını görebilmek için...

Dizinin anlatıcısı, aynı zamanda kapanışını da yapan tekerlikle sandalyeye bağlı Augustus Hill ise 'Lost'un oğlu için kendinden vazgeçen babası Michael'dan başkası değil, yani Harold Perrineau'dan?

23. Narcos (8,8)

23. Narcos (8,8)

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

22. Over the Garden Wall (8,9)

22. Over the Garden Wall (8,9)

Bahçe Duvarının Ötesinde, Patrick McHale tarafından Cartoon Network için yapılmış Emmy ödüllü mini dizidir. Seri iki kardeşin eve dönüş macerasını konu ediniyor.

21. Black Mirror (8,9)

21. Black Mirror (8,9)

İlk olarak İngiltere'de yayınlanmaya başlayan Black Mirror yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanıyor. Bir sezonu sadece 3 bölümden oluşan ve toplam üç sezonu yayınlanan dizi 2013'te en iyi mini dizi Emmy ödülünü kazandı.

Filmin yaratıcısı Charlie Brooker dizinin içeriği ve yapısı hakkında şunları söylüyor: 'Her bir bölüm farklı bir yerde, farklı bir gerçeklikte geçiyor. Hem de farklı oyuncu kadroları ve yönetmenle.'

Eğer teknoloji bir uyuşturucuysa, ki öyle hissettiriyor, bunun yan etkileri neler? Teknoloji rahatlıkla rahatsızlığın arasında bir yerde. Her bir duvara, her bir masaya baktığınızda gördüğünüz şey bir kara ayna (Black Mirror): yani ya bir tv, ya bir monitör ya da bir akıllı telefon.

20. Stranger Things (8,9)

20. Stranger Things (8,9)

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. TVF Pitchers (8,9)

19. TVF Pitchers (8,9)

4 arkadaşın çalıştıkları işi bırakıp kendi şirketlerini kurmasını anlatan Hint dizisi.

18. Arrested Development (8,9)

18. Arrested Development (8,9)

Aile şirketinden ayrılıp kendine yeni bir hayat kurmak isteyen Michael, babasının hesaplarda sahtecilik suçuyla tutuklanmasının ardından, bu planını gerçekleştiremez ve Orange County'de kalıp, birbirinden garip aile bireylerine ellerindekiler ile nasıl yaşayabileceklerini öğretmek zorunda kalır.

17. House of Cards (8,9)

17. House of Cards (8,9)

BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış. 

House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alıyor.

16. One Punch Man: Wanpanman (8,9)

16. One Punch Man: Wanpanman (8,9)

Bu seri cansız duruşu, kel kafası ve de hiç de etkileyici olmayıp her tarafından sıradanlık fışkıran Saitama adındaki genç hakkında. Ne var ki sıradan görünüşünün altında sıradan problemler yatmamakta. İşin aslında kendine zorlu rakipler arayan süper bir kahraman o! Asıl sorun işte burada ortaya çıkıyor. Ne zaman umut vadedebilecek bir rakip ortaya çıksa tek yumrukla amele sümüğü gibi yere yapıştırıyor. Acaba Saitama sonunda kendisine meydan okuyabilecek kötü birisini bulabilecek midir? Meydan okumak için yeni kötüler ararkenki Saitama'nın kolay ve komik zaferlerini sakın ola kaçırmayın!

15. Death Note: Desu nôto (8,9)

15. Death Note: Desu nôto (8,9)

Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir. Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir.

Defterin üstünde 'Death Note' yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz. 'Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir.' Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür. Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Twin Peaks (8,9)

14. Twin Peaks (8,9)
4.bp.blogspot.com

Twin Peaks Laura Palmer (Sheryl Lee) isimli bir genç kızın öldürülmesi sonrasında gelişen olayları konu alır. FBI ajanı Dale Cooper (Kyle MacLachlan) bu cinayetle ilgilenmek için kasabaya gönderilir, fakat bu küçük ve sakin görünen kasaba aslında derinliğine bakıldığında çok karışıktır...

13. Westworld (9,0)

13. Westworld (9,0)

Karanlık bir gelecekte geçecek dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan edinecek. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkacak. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışacaklar.

12. Fargo (9,0)

12. Fargo (9,0)

Yıl 2006, yer Minnesota eyaletinin Duluth şehrinde küçük bir kasaba olan Bemidji. Ana karakterimiz Lester, sokakta eskiden okulda ona zorbalık yapmış biri olan Sam Hess ile karşılaşır. Lester bu karşılaşmada yaralanır ve hastaneye gider. Burada sıra beklerken Lorne Malvo ile karşılaşır. Lorne, Lester’a onun yerinde olsa ona bunu yapanı öldüreceğini söyler ve Lester’a isterse Sam Hess’i öldürmeyi teklif eder. Lester cevap vermez ve Lorne oradan ayrılır. Sonrasında ise olaylar çok karışır. Dizi, Coen Kardeşler‘in aynı isimli Fargo filminden esinlenerek yaratılmıştır. Dizi ilk sezon sonunda hikayesini tamamladı. Her sezon farklı bir hikaye ve yeni oyuncu kadrosuyla ekranlarımıza gelecek.

11. Hagane no renkinjutsushi / Full Metal Alchemist (9,0)

11. Hagane no renkinjutsushi / Full Metal Alchemist (9,0)

Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için Alchemy’e başvururlar. Ama insan ruhunu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder.

İki kardeş annelerinin dirilmesin imkansız olduğunu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve alchemy’i daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp yolcuğa çıkarlar.

10. True Detective (9,0)

10. True Detective (9,0)

Louisiana Cinayet Masası'nda görev yapan dedektif Rust Cohle (McConaughey) ve Martin Hart (Harrelson) bir seri katilin peşine düşerler. Beraber çalışan ikilinin, takip derinleştikçe kendi hayatlarının da içinden çıkılmaz bir duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. 17 yıl boyunca bir seri katili yakalamak için iz süren dedektifler, yıllar sonra davanın tekrar ele alınması ile beraber kendilerini sorgu masasında bulurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Firefly (9,0)

9. Firefly (9,0)

2517 yılında Serenity isimli bir uzay gemisinde görevli dokuz kişinin maceralarını anlatan Firefly, unutulmayan bilimkurgu serilerinden biri. Serenity gemisinin kaptanı ve mürettebatın bir kısmı iç savaşta kaybeden askerlerdendir. Bu askerler, galaksi hükümetinin hükmedemediği yerlerdeki yasa dışı işlerle uğraşan birer uzay kovboyudur aslında.

14 bölümlük ilk sezonunun ardından iptal edilen dizi Serenity isimli filme ilham kaynağı olmuştur..

8. Batman: The Animated Series (9,0)

8. Batman: The Animated Series (9,0)

DC Comics’in yarattığı en popüler süper kahramanlardan birisi olan Batman, yüzlerce bölüm süren çizgi romanlarının yanında pek çok çizgi dizi bölümü ve film ile de sevenleri ile buluşuyor. 1992 ile 1995 yılları arasında yayınlanmış olan Batman: The Animated Series, ünlü süper kahramanın üç sezon boyunca azılı düşmanları ile karşılaşmasını konu alıyor. Gotham şehrinin huzurlu ve güvenli bir yer olarak kalmasını sağlarken ortağı Robin ve bir uşaktan fazlası olan Alfred’in yardımlarını da kullanan kahramanımız, her yaştan izleyicilerinin keyifli vakit geçirmesini mümkün kılıyor.

7. Avatar: the Last Airbender (9,1)

7. Avatar: the Last Airbender (9,1)

Dizinin olay örgüsü başlamadan 100 yıl önce, Aang adlı 12 yaşındaki (Avatar ruhu etkili olarak düşünülünce 112 yaşındadır) bir Hava Bükücü, Güney Hava Tapınağı'nda yaşıyordu. Yaşlı Keşişlerden kendisinin Avatar olduğunu öğrendi.

Normalde bir Avatar'a gerçek kimliği 16 yaşına bastığında söylenirdi ancak Keşişler dört ulus arasındaki savaşın yaklaşmakta olmasından korktukları için bunu daha önce açıkladılar. Çünkü bir savaş başladığında barışı getirebilecek ve dengeyi yeniden sağlayabilecek tek kişi Avatar'dı. Kısa bir süre sonra Aang, öğreticisi ve koruyucusu Keşiş Gyatso'dan ayrılmak ve eğitimine devam etmek için Doğu Hava Tapınağı'na gitmesi gerektiğini öğrendi.

Korkmuş ve kafası karışmış olan Aang, uçan bizonu Appa ile birlikte kaçmaya karar verdi ama Güney Okyanusu'nda ani bir fırtına ile karşılaştı ve okyanusun dibine doğru batmaya başladı. Kendinden geçmiş bir halde bilinçsizce Avatar Hâli'ne geçen Aang, kendisini ve Appa'yı korumak için Avatar halini alarak bir balon yarattı. Ancak Aang yarattığı buzdağının içinde Avatar hâlinde kaldı ve bu buzdağı Güney Kutbu'ne doğru sürüklendi. Dizi bu olaylardan 100 yıl sonra, Ateş Ulusunun savaşta mutlak zafere ulaşmak üzere olduğu bir dönemde başlar. Tüm Hava Gezginleri yok olmuştur. Su Kabileleri çok zor durumdadır. Güney Su Kabilesi'ndeki askerler, savaşmak için ailelerini terketmişlerdir ve evlerini savunmasız bırakmışlardır. Bu arada daha büyük olan Kuzey Su Kabilesi savunmaya devam etmektedir. Diğer yanda Toprak Krallığı, Ateş Ulusu'nun zaferi önündeki tek gerçek engeldir.

6. Sherlock (9,2)

6. Sherlock (9,2)

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

5. Rick and Morty (9,3)

5. Rick and Morty (9,3)

Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan yetişkinlere yönelik dizi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Wire (9,4)

4. The Wire (9,4)

Amerika'nın Baltimore şehrinde geçen dizi; her sezon başka bir sorunu odağına alarak, birebir yaşanan olaylardan esinlenerek suçluların dünyasına farklı bir yerden bakıyor.

Wire'ın yapım ve yazarlığını eski bir polis muhabiri olan David Simon'ın yapması ise dizinin zaman zaman belgesel tadında olmasını sağlıyor.

5 sezon ekranda kalan dizi 60. bölümüyle 2008'de final yapmıştır.

3. Breaking Bad (9,5)

3. Breaking Bad (9,5)

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbette yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...

2. Game of Thrones (9,5)

2. Game of Thrones (9,5)

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

1. Band of Brothers (9,5)

1. Band of Brothers (9,5)

ABD hava kuvvetlerine bağlı Easy bölüğünün eğitiminden başlayıp, 2. Dünya savaşında yaşanılanları anlatan dizi karakterlerinin savaş bittikten sonra ordudan ayrılmalarına kadar geçen süreci anlatıyor. Tarihte birçok dizi ve filme konu olan Normandiya çıkarmasına katılan Easy bölüğü, savaşın getirdiği yıkımla birer birer azalarak yollarına devam ediyorlar. Bu sırada bolca ölüm ve acıya tanık olan grup üyeleri savaşın nasıl bir cehennem olduğunu kavrıyorlar ve yaptıkları şeylerin gerekliliğini sorguluyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1183
358
162
109
86
85
81
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deniz Derya Canfeda

Kırgın Çiçekler hepsinin amına koyar!

Jenny Humphrey

Breaking Bad kadar overrated bir dizi görmedim, kötü bir dizi kesinlikle diyemem ama bu kadar övülecek bir yanı yok yani.O bile bu kadar yüksek puan almışken... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

kesinlikle breaking bad in 1.sezon güzeldi 2.sezoda bıraktım çok yayvan gitti.

Ali Baydaş

başlıkta 2017 deniyor, açıklamada 2000'den sonrası. bu tür yanıltıcı işler hoş değil