Görüş Bildir
Haberler
İlkbaharda Tatil Planlayanlar İçin Avrupa'da Gidilebilecek 15 Alternatif Nokta

İlkbaharda Tatil Planlayanlar İçin Avrupa'da Gidilebilecek 15 Alternatif Nokta

Soğuk kış günlerini henüz tam olarak geride bırakmasak bile bahara yavaş yavaş yaklaşıyoruz. Bahar demek evlerimizden dışarı burunlarımızı çıkarmamız demek. E doğal olarak şimdiden planlara başlamak lazım. Sizler için Avrupa'nın en gizli köşelerini araştırdık ki baharı en güzel yerlerde karşılayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Meteora, Yunanistan

1. Meteora, Yunanistan

Meteora'nın anlamını bilirsek neden oraya gitmemiz gerektiğine dair bir fikrimiz olabilir. 'Gökyüzünün ortasında', 'cennetlerin üzerinde' gibi anlamlara gelen Meteor,. Yunanistan'daki Doğu Ortodoks Manastırları'nın en önemli ve en büyük komplekslerinden birine evsahipliği yapmakta. 

Unesco'nun Dünya Kültür Mirası listesindeki Meteora bahara hoşgeldin demek için hem değişik hem de çok uygun bir yer.

2. Lugano, İsviçre

2. Lugano, İsviçre

Avrupa kültürlerinin eridiği pota, uluslararası şehir gibi özellikleri ile Avrupa'nın en ilginç köşelerinden biri Lugano. İsçivre'nin üçüncü en büyük finans ve iş merkezi olmasının dışında parkları, çiçekleri, mimarisi ve mücevher gibi yapıları ile baharı karşılayacağınız en güzel noktalardan biri.

3. Sintra, Portekiz

3. Sintra, Portekiz

Sintra Avrupa'nın en batı ucunda dağların ve denizin arasında bir mücevher gibidir. Tarihi dokusu, doğası ile baharda romantizmi dibine kadar yaşayabileceğiniz en harika yerlerdendir. Sintra romantizmin başkentidir ve deneyimlenmeyi beklemektedir.

4. Trieste, İtalya

4. Trieste, İtalya

Habsburg Monarşisi'nin en eski bölgelerinden biri de Trieste'dir. 19. yüzyılda Avrupa'nın en önemli limanlarından olan Trieste, günümüzde ise İtalya'nın en zengin şehirlerinden biri ve hala bir cazibe merkezi.

5. Bled, Slovenya

5. Bled, Slovenya

Bled'in doğal güzelliğinin yanısıra Alplerin en harika tesislerine de ev sahipliği yapıyor olması onun ziyaret edilmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda olmasına neden olmakta. Ilık tatlı havası ve termal gölüyle, çevre dağların manzarasıyla sizler için baharda ideal bir seçim olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lofoten, Norveç

6. Lofoten, Norveç

Lofoten Norveç'in en geleneksek bölgelerinden biri. Arktik bölgede bulunan bir takım ada olan Lofoten bulunduğu bölgeye göre ılıman iklimi ile ünlü. Kış sıcaklıkları, bölgesine göre oldukça ılıman olan yer baharda  ise adeta cennet havasına bürünmekte.

7. Kotor, Karadağ

7. Kotor, Karadağ

Lovcen Dağı'nın eteklerinde, Akdeniz'in en güzel köşelerinden birindeyiz.  Bu cennetten köşe birçok kültüre beşik olduğu gibi Akdeniz'in en iyi korunmuş şehirlerinden de biri olarak baharda sizi beklemekte.

8. Ronda, İspanya

8. Ronda, İspanya

Ronda, İspanya'nın Malaga bölgesinde, iki dağ arasındaki vadide bulunan nadide bir şehir. Bu topraklarda şimdiye dek, Keltler, Fenikeliler, Romalılar ve Araplar yaşamış. Sizce de baharda gidip görmek için yeterli sebep yok değil mi?

9. Rothenburg, Almanya

9. Rothenburg, Almanya

Kendizi Ortaçağ'dan bir sahneye hazırlayın. Bin yıllık bir tarihin içine gireceksiniz. Bırakın bu baharda Rothenburg, Ortaçağ'ı ve Rönesans'ı gözlerinizin önüne sersin.

10. Preko, Hırvatistan

10. Preko, Hırvatistan

Ugljan Adası'nın idare merkezi olan Preko, eski şehri tipik Dalmaçya mimarisine sahiptir. Preko'da yapacağınız bir bahar yürüyüşü ile Akdeniz atmosferini derinlerinizde hissedebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rocamadour, Fransa

11. Rocamadour, Fransa

Baş döndürücü yükseklikteki bir uçuruma katman katman yerleştirilmiş evler ve şapellerden oluşan Rocamadour elbette Unesco Dünya Mirası listesinde. Tarihi ve doğal güzelleri ile Rocamadour söylenildiği gibi 'tanrılar tarafından kutsanmış bir şehir'.

12. Bohinj, Slovenya

12. Bohinj, Slovenya

Bohinj, Slovenya'nın, Alpler'in ve Avrupa'nın en etkileyici, muhteşem ve gizemli yerlerinden biri. Alpler ve Slovenya'nın en büyük gölü olan Bohinj Gölü ile baharda canlanan Bohinj görülmeye değer.

13. Alberobello, İtalya

13. Alberobello, İtalya

Karakteristik, konik çatılı evleri ile yine Unesco Dünya Mirası listesinde yeri olan bir şehirdeyiz. İsmi Grekçe'de kubbe ve konik çatılı evler için kullanılan kelimeden gelen şehir, bu tatlı çatılarıyla Trulli'nin ve Bari'nin en önemli yerleşkelerinden biri.

14. Dinant, Belçika

14. Dinant, Belçika

Gelenlerin her mevsimde ayrı sevdiği Dinant elbette doğanın yeniden doğduğu bahar aylarının da vazgeçilmezi. Saksafonu bulan Adolphe Sac'ın memleketi olan Dinant, elbette sadece bununla ünlü değil. Meuse Nehri'nin yanıbaşında olması, tarihi ve doğası ile görülmeye değer.

15. Eguisheim, Fransa

15. Eguisheim, Fransa

Fransa'nın en güzel şehirleri sıralamasında başlarda olan Eguisheim, 1989'dan beri çiçekçilik konusunda ödül sahibi oluyor. Bahar demek çiçek demekse eğer baharda gidilecek yerler listesinin de başına geçmesi oldukça doğal.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
93
66
5
5
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kayzer Soze

Gılışdar bu millette yurt dışına çıkacak hal mi bıraktı? Euro 4,08 Dolar 3,78 yetti bu CEHAPE`nin millete yaptığı zulüm.

duygu olur

Instagram üzerinde severek takip ettiğim gezginlerden İlhan Eroğlu bu sabah donmuş Bled gölünün üzerinden canlı yayın yapıyordu, ilgilenenler takip edebilir.

Gizem Yenikler

çok güzel bir içerik teşekkürler gezmek gibisi yok şehirlerde olağanüstü