Görüş Bildir
Haberler
GetJar, Sungy Mobile Tarafından Satın Alındı

GetJar, Sungy Mobile Tarafından Satın Alındı

Onedio Medya
12.02.2014 - 15:55 Son Güncelleme: 12.02.2014 - 16:09

İlk Uygulama Mağazası Geliştiricisi Getjar, Sungy Mobile Tarafından Satın Alındı

Dünyanın en eski uygulama mağazalarından GetJar, Çinli Sungy Mobile Limited şirketi tarafından satın alındı. Gigaom’un haberine göre, önümüzdeki haftalarda duyurulması beklenen anlaşmanın değeri yaklaşık olarak 50 milyon dolar.

Go For Android‘in arkasındaki isim olan Sungy, Android’in kendi mağazasından sonra, Android tabanlı uygulamaların en büyük dağıtıcısı olan GetJar’ı alarak bu alanda önemli bir avantaj elde etmiş oldu.

Google Play’deki uygulama sayısının bir milyonu geçtiği şu günlerde, Sungy’nin daha iyi bir uygulama keşif aracına ihtiyaç duyması işten bile değil. Habere göre, Sungy GetJar’ın analitğini kendi kullanıcı tabanıyla birleştirerek, uygulama keşfi çıkmazından kurtulabilir.

Bundan 10 yıl önce, henüz iOS ve Android ortada yokken, Litvanya’da kurulan ve ardından Kaliforniya’ya taşınan GetJar mağazasında 150 binden fazla uygulama bulunuyordu. Zaman içinde Google, Apple ve Samsung gibi devlerle rekabet eden mağaza, açık pazar modeli sayesinde istikrarlı bir şekilde büyüyerek 2012 yılında iki milyardan fazla indirme sayısına ulaşmıştı. GetJar, Accel Partners ve Tiger Global Management gibi tanınmış fonlardan toplam 42 milyon dolar yatırım almayı da başarmıştı.

2004 yılında kurulan Sungy ise IDG Ventures, WI Harper ve Jafco Ventures gibi fonlardan yatırım aldı. Şirket 2008 yılında Android mağazasındaki kendi uygulamalarını piyasaya sundu. Bunlar arasında Go Launcher, Google Play’de oldukça popüler hale geldi.

Sungy, bugün Google Play’deki uygulamaların lider yayımlayıcısı konumunda. Sungy 2013 yılında Çin’de halka açılan dört mobil internet şirketinden biri olmuş. Sungy’nin yüzde 70′i Çin’in dışında olmak üzere 325 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/02/12/ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın