Görüş Bildir
Haberler
İlişkilerde veya Evliliklerde Sık Görülen, Bir Anda Cinsellikten Soğumanın Nedenleri Nelerdir?

etiket İlişkilerde veya Evliliklerde Sık Görülen, Bir Anda Cinsellikten Soğumanın Nedenleri Nelerdir?

Begüm
30.11.2021 - 22:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aslında bu konu gerçekten önemli! Çiftlerin cinsellikten soğumasına sebep olacak pek çok neden bulunuyor.

1. Cinsel konudaki bilgi yetersizliği

Maalesef cinsellik bir tabu olduğu için pek çok kişi kaç yaşında olursa olsun cinsellik hakkında yeterli ve doğru bilgiye sahip değildir. Bu durum da doğal olarak cinsel yaşamı etkiler.

2. İlişkinin tekdüze ilerlemesi

Bu çiftlerin ilişkiye ve sekse karşı duyduğu heyecanı azaltır. O yüzden yenilikler ve farklılıklar iyidir.

3. Ön sevişmenin kısa olması

3. Ön sevişmenin kısa olması

Aslında seks kadar ön sevişme de önemlidir, bunu atlamak çiftlerin daha heyecanlı ve zevk aldığı bir deneyim yaşamasının önüne geçebilir.

4. Beden ile ilgili beğenilmeme kaygısı

4. Beden ile ilgili beğenilmeme kaygısı

Herkes zaman zaman bedenini sevmez ve eksik olduğunu düşünür, bu da onun rahat bir şekilde sevişememesine sebep olur. Kişi cinsellikten uzaklaşır ve bedenini gizlemeye çalışır. Partnerinize söylediğiniz ''çok mu kilo aldın'' lafı bile buna sebep olabilir. 

Her beden güzeldir, unutmayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Olumsuz yaşanan ilk deneyim

i.imgur.com

Bu her iki taraf için de büyük bir hayalkırıklığı olarak algılanır ve kişiler ikinci deneme için çekinir, rahat olamaz. Oysa ki partnerinizle birbirinize alışmanız vakit alabilir. Birbirinize zaman tanıdığınızdan emin olun.

6. Duygusal sorunlar

Bireyler kişisel hayatlarında zaman zaman problemlerle karşılaşabilir. Kafalarını bu sorunlara takabilirler. Bu durum da onların aktif bir şekilde sevişmesini engeller, sadece bu sorunlara odaklanırlar. Böyle durumlarda partnerinizle iletişim kurarak onu rahatlatabilirsiniz.

7. Aldatma veya güvensizlik

7. Aldatma veya güvensizlik

Çiftlerden birinin karşı tarafa karşı güvensizlik duyması cinsel hayatı etkiler. Kişi kendini ait hissedemez ve bir şey paylaşmak istemez. Böyle bir durumda iletişim kurmak ve problemleri çözmek en iyisi olacaktır.

8. İstenmeyen hamilelik çekincesi

8. İstenmeyen hamilelik çekincesi

O dönem istenmeyen bir gebelik ihtimali zaman zaman çiftleri üzerinde baskı oluşturabilir ya da bu tek kişinin hissettiği bir kaygı olabilir. Eğer taraflardan biri bunu istemiyorsa partnerine söylemeli. Böylece çiftler korunarak seks yapabilir ve bu durumu aşabilir.

9. Depresyon

9. Depresyon

Depresyon ve varsa bu dönemde kullanılan ilaçların cinsel isteği azaltma etkisi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Başarısızlık korkusu

Toplum tarafından atfedilen 'başarısız' olarak görülme düşüncesi kişilerin cinsel isteğini azaltır. Eğer bir ilişki beklenmeyen bir şekilde geçtiyse birey kendisini sözde başarısız olarak görebilir ve bu onu cinsellikten soğutmaya yeterlidir.

11. Vajinismus

Bu şekilde kişi seks sırasında zorlanır ve sonrası için isteksizliğe sebep olabilir. Konuyla ilgili bir uzmandan destek alınabilir.

12. Temizlik

Cinsel ilişki sırasında temiz olmak hem sizi hem de partnerinizi daha rahat hissettirecektir.

13. Cinsel mitler

Toplum tarafından yaygın olarak dile getirilen bazı cinsel mitler bireylerin cinsel isteğini etkileyebilir. Örneğin, cinsellik kötü bir şey veya utanılacak bir şey değildir. Ama kişiler bazı mitlerin etkisinde kalarak cinsellikten soğuyabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
10
9
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?