Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
İlimde Ayıp Yoktur: İslam'a Göre Ramazan Ayında Cinsellik Hangi Kurallara Bağlı?

etiket İlimde Ayıp Yoktur: İslam'a Göre Ramazan Ayında Cinsellik Hangi Kurallara Bağlı?

kostas papadopoulos
22.06.2016 - 15:40 Son Güncelleme: 15.05.2018 - 18:51

Evet. Senelerdir sorulan bu sorunun cevabı için buradayız. Ramazanda cinsi münasebet olabilir mi? Eğer oluyorsa nasıl olmalı? Buyurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle şu soruya cevap arayalım: Ramazanda cinsi münasebet günah mı?

Öncelikle şu soruya cevap arayalım: Ramazanda cinsi münasebet günah mı?

Birçok insan ramazan ayı boyunca cinsi münasebette bulunmayı bırakıyor. Günah veya yasak olduğu gerekçesiyle müslümanlar için çok önemli olan bu ayda cinsi münasebete girmeyi doğru bulmuyor. Ancak durum biraz farklı. Yayılan hurafeler ve yanlış inanışlar dolayısıyla insanlar ramazanda cinsi münasebetten uzak duruyor. Halbuki İslam'a göre ramazan ayında cinsi münasebette bulunmanın herhangi bir sakıncası yok. Tabii ki helal kılınan eşlerle olması şartıyla. Diğer türlü zaten her şekilde zinaya giriyor ve ramazan ya da başka herhangi bir ay olması fark etmiyor.

Ramazanda cinsi münasebet nasıl olmalı?

Ramazanda cinsi münasebet nasıl olmalı?

İslam alimlerinin belirttiklerine göre çiftlere oruç tutmak farz değilse ya da bir mazeretten ötürü oruç tutamıyorlarsa günlük hayatlarını devam ettirmelerinde bir sakınca yoktur. Yalnız unutulmamalıdır ki hem kadın hem de erkeğin oruç tutmalarında bir engel yoksa ve keyfi olarak oruç tutmuyorlarsa imsak vaktinden iftar vaktine kadar cinsi münasebette bulunmaları haramdır. Bunun yanı sıra oruçlu olan çiftlerin cinsel ilişkiye girmeleri hem orucu bozup kaza ve keffaret gerektirmektedir hem de günahtır.

Peki oruçlu çiftlerin cinsi münasebeti nasıl olacak?

Peki oruçlu çiftlerin cinsi münasebeti nasıl olacak?

Ramazan ayında oruçlu çiftlerin iftar vaktinden imsak vaktine kadar cinsi münasebette bulunmalarında bir sakınca yok. Dinen caizdir. Ancak sonrasında oruç tutulacaksa mutlaka ama mutlaka boy abdesti diye tabir edilen gusül abdestini almak icap eder. Cünüp olmamak orucun şartlarından olmasa da cinsi münasebet kaynaklı cünüp olunuyorsa gusüllenmek hem kadın hem de erkek için farzdır.

Bakara suresi 187. ayette şöyle diyor;

Bakara suresi 187. ayette şöyle diyor;

'Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız size helâl kılındı. Onlar sizin için, siz de onlar için birer elbisesiniz. Allah, sizin nefislerinize ihanet ettiğinizi bildi. Bunun üzerine tövbelerinizi kabul etti ve sizi affetti. Şimdi artık onlara (eşlerinize) yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazdığı (takdir ettiği) şeyleri isteyin. Fecr vaktinde beyaz iplik, siyah iplikten tebeyyün edinceye (size belli oluncaya, gündüzün aydınlığı, gecenin karanlığından sıyrılıncaya) kadar yeyin ve için. Sonra orucu geceye kadar tamamlayın. Mescidlerde itikâfta iseniz onlarla (kadınlarınızla) mübaşeret etmeyin. Bu Allah’ın hudududur (yasaklarıdır). Artık ona (yasaklara) yaklaşmayın. Allah, âyetlerini insanlara işte böyle açıklıyor. Umulur ki böylece onlar takva sahibi olurlar.'

Çiftler oruçluyken şehvete kapılırlarsa ne olur?

Çiftler oruçluyken şehvete kapılırlarsa ne olur?

Boşalma olsun ya da olmasın farketmeksizin cinsi münasebette bulunmak orucu bozar. Yukarıda da söylediğimiz gibi hem kaza hem de keffaret gerektirmektedir. Ancak boşalmanın gerçekleşmediği bazı durumlarda istisnalar da bulunmaktadır. Örneğin cinsi münasebet olmadan sevişmek orucu bozmaz ancak mekruhtur, tavsiye edilmez ve cinsel arzuyla sevişmek orucun sevabını azaltır. Sevgi göstergesi olarak öpüşüp koklaşmakta ise orucun kalitesini düşürecek bir durum yoktur. Eğer öpüşme sırasında eşler birbirlerinin tükürüğünü yutuyorsa oruç bozulur dolayısıyla çok dikkat edilmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki cinsi münasebet olmadan şehvete kapılıp seviştik ve boşalma gerçekleşti. Ne olacak?

Peki cinsi münasebet olmadan şehvete kapılıp seviştik ve boşalma gerçekleşti. Ne olacak?

Böyle bir durumda oruç bozulur ve kişi günahkar olur ancak bu durum keffaret gerektirmez ve sadece kaza orucu tutulur.

Peki ya mastürbasyon?

Peki ya mastürbasyon?

Bu durumda da kişinin orucu bozulur ve günahkar olur ancak yine keffaret gerektirmez ve sadece kaza orucu tutulur.

İmsaktan sonra rüyalanılırsa ne olur?

İmsaktan sonra rüyalanılırsa ne olur?

İmsak vaktinden sonra rüyalanma yoluyla boşalma gerçekleşirse oruç bozulmaz. Ancak mümkün olan en kısa zamanda gusül abdesti almak gerekir.

Son olarak doktorlar ramazanda cinsellik konusunda ne tavsiye veriyor?

Son olarak doktorlar ramazanda cinsellik konusunda ne tavsiye veriyor?

Doktorlar, İslami kurallara göre belirtilen şartlarda birbirlerine helal kılınan eşlerin cinsi münasebetinde bir problem olmadığı için ramazan ayında da çiftlerin ramazan ayı dışındaki cinsel hayat düzenlerini bozmamalarından yana. Ramazan ayıyla birlikte hem cinsel isteksizlik hem de erken boşalma gibi vakaların daha sık görülmeye başladığını söyleyen doktorlar bunun çiftlerin ramazan ayında cinsi münasebette bulunmalarını günah sandıkları için gerçekleştiğini belirtiyor. Dolayısıyla hem böyle problemler yaşamamak hem de ramazan ayından sonra çiftlerin cinsel hayatlarında problem yaşamalarının önüne geçmek için ramazan ayında da rutinlerini bozmamasını tavsiye ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1314
665
344
120
113
91
59
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BMO

Geniş bir el tutuşma fotoğrafı arşivi

Mortal Dance

Ramazan diye günah olacağını düşünmüş sanırım!

Adem GÖNLÜZENGİN

lan zaten açız nefes alamıyoz ne seksi sevişmesi gidin hadi ya

Muhammed Balık

Müslüman olupta belli bir yaşa gelmiş herkesin bilmesi gereken şeyler bunlar zaten .. Kısaca iftardan sahur vakti gelene kadar karınla/kocanla ne yapıyosan y... Devamını Gör

rihamahir

Kardeşim onedio dan zaten böyle bir içerik beklenirdi.