Görüş Bildir
Haberler
İlber Ortaylı'dan Müjdat Gezen'e Cevap!

İlber Ortaylı'dan Müjdat Gezen'e Cevap!

İlber Ortaylı'dan Müjdat Gezen'e Cevap!

İlber Ortaylı'ya 'haddini bil' diye seslenen Müjdat Gezen, 'Herkes haddini bilecek çocuk!' gibi sert eleştirilerde bulunmuştu.

Konuyla ilgili çok da söylenecek bir şey yok diyen Ortaylı, kendisini iyi de tanımıyorum. Biz Uğur Dündar ile ilgili zaten açıklama yapmıştık. 7- 8 yıl önce dost sohbetinde konuyla ilgili açıklamalar yapmıştık, şeklinde açıklamada bulundu.

Müjdat Gezen'den İlber Ortaylı'ya sert sözler

Ortaylı'nın Avukatı Fahrettin Erbahayetmez, A ya da B'nin böyle bir konu üzerinde konuşup yorum yapmış olmasının, akademik unvana sahip bir tarihçiyle yan yana koymanın anlamı yok. Bu bizim için hiçbir şey ifade etmez. Biz zaten gerekli açıklamayı yapmıştık. Şimdilik hukuki bir yöntem denemeyeceğiz ama ilerisi için bunu söylemenin erken olduğunu belirtmek istiyorum, dedi.

Konuyla ilgili son açıklamasını yapan Ortaylı, şunu söylemek isterim ki, Topkapı Sarayı'ndaki Kaşıkçı Elması'nın sahtesiyle yer değiştirilme konusuyla ilgili rivayet ne kadar tutarlıysa, Müjdat Gezen'in yaptığı o konuşma da bizim için o kadar tutarlı. Umarım her şey netleşmiştir, dedi.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0