Görüş Bildir
Haberler
İlber Ortaylı: 'Her Yere Üniversite Açılmaz'

İlber Ortaylı: 'Her Yere Üniversite Açılmaz'

Deniz Gök
23.05.2015 - 12:56 Son Güncelleme: 23.05.2015 - 23:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Her yere üniversite açıyorlar. Her yere üniversite açılmaz, her yerde çocuk okutulmaz' dedi.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin düzenlediği konferansa katılan ve kitaplarını imzalayan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, kendi balmumu heykelinin de bulunduğu Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi'ni gezdi.

Konferansta Türk tarihinin oluşumu ve problemlerinden bahseden Prof. Dr. Ortaylı, Türkiye’deki eğitim sistemini de eleştirdi. 

Her şehirde üniversite açılmasının doğru olmadığından söz eden Prof. Dr. Ortaylı, üniversiteden mezun olan her kişinin yüksek mesleklerde görev yapmak istemesinin doğru olmadığını dile getirerek, 'Her yere üniversite açıyorlar. Her yere üniversite açılmaz, her yerde çocuk okutulmaz. Çocuğun okutulacağı işler vardır, teknik eğitim falan. Öyle marangozsuz, elektrikçisiz insan olmaz. Kız adını bile duymadığı bir üniversiteye gidiyor. Doktorun yanındaki sekreter anası da ona para yetiştirmek için didiniyor. İşletme okuyormuş, genel müdür olacak herhalde. Kafaları bozuk, hepsi savcı olacak, hepsi genel müdür olacak. Dağın başında üniversite okuyacak ve genel müdür yardımcısı olacak ama hiçbir zaman doğru düzgün bir işe girmiyorlar ve bundan istifade ediliyor' dedi.

'Benden daha yakışıklı olmuş'

'Benden daha yakışıklı olmuş'

Eskişehir Yılmaz Büyükerşen Müzesi’ndeki balmumu heykelini gören tarihçi İlber Ortaylı, heykeli için “Benden daha yakışıklı olmuş” dedi.

Yılmaz Büyükerşen’in eşlik ettiği İlber Ortaylı, Atatürk ve Ailesi bölümünde uzun süre kaldı. Müzedeki ziyaretçilerin ilgi gösterdiği İlber Ortaylı, kendi balmumu heykelinin bulunduğu kısıma gelince bir an durakladı.

Heykelini uzun uzun inceleyen Ortaylı, eseri yapan Büyükerşen’e dönerek, “Benden daha yakışıklı olmuş” dedi.

Daha sonra balmumu heykelini yanına geçen İlber Ortaylı, aynı pozu vermeye çalıştı. Yılmaz Büyükerşen müzesindeki eserleri başarılı bulduğunu ifade eden Ortaylı, siyasi liderlerin bulunduğu bölümü de gezdi.

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen imza töreni öncesi konferans veren Prof. Dr. Ortaylı, Türkiye’deki eğitim sistemini de eleştirdi. Her şehirde üniversite açılmasının doğru olmadığını ifade eden Ortaylı, 'Her yere üniversite açıyorlar. Her yere üniversite açılmaz, her yerde çocuk okutulmaz' dedi.

İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
0
0
0
0