Görüş Bildir
Haberler
İklim Değişikliği Nedeniyle Daha Çok Korumamız Gereken Canlı Türleri

İklim Değişikliği Nedeniyle Daha Çok Korumamız Gereken Canlı Türleri

13.05.2021 - 12:00

Gün geçtikçe doğa üzerindeki olumsuz etkilerini artıran iklim değişikliğinin olumsuz etkilediği bazı canlı türlerini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kutup ayıları!

www.worldwildlife.org

Dünyamızın kutupları, ortalamanın iki katı hızla ısınarak kutup ayılarının hayatta kalmasını sağlayan buzulların hızla erimesine neden oluyor. Buzulların ortadan kaybolması aynı zamanda kutup ayılarının avlayarak beslendiği fok balıklarının da sayıca azalmasına neden oluyor. Bu durum da canlıların hayatta kalmak için ihtiyaç duyduğu besin döngüsünün kırılmasına yol açıyor.

Kar leoparları!

www.worldwildlife.org

Yalnız ve gözlerden uzak yaşayan kar leoparlarının nüfusu, tüm dünyada 7000'in altına inmiş durumda. Daha çok Kuzey Asya civarlarındaki geniş alanlarda ve Himalaya Dağları'nda yaşayan bu canlılar, deniz seviyesinin oldukça yukarısında hayatta kalabildikleri için sera gazı emisyonundan olumsuz etkileniyorlar. Kar leoparı habitatının yüzde otuza yakınının toprak kayması olayları yüzünden yok olduğu da söyleniyor.

Dev pandalar!

www.worldwildlife.org

Dev pandalar da tıpkı kar leoparları gibi deniz seviyesinden yukarıda yaşayabildikleri için tehdit altındalar. Tarıma elverişli bölgelerde hayat süren bu tatlı canlılar, evlerinde diğer hayvanların otlatılması ve mahsullerin ekilmesi gibi sebeplerden kendilerine yaşayacak alan bulamıyorlar. Bu durum da sayılarının günden güne azalmasına neden oluyor.

Kaplanlar!

Yüz yıl önce, vahşi doğada 100,000 olan kaplan nüfusunun günümüzde 3900'e kadar inmiş olması, bu asil canlıların küresel ısınma ve iklim değişikliğinden ne kadar olumsuz etkilendiğini gözler önüne seriyor. Günümüzde ABD'de tutsak olarak hayatını sürdüren kaplanların sayısı, dünya genelinde kendi yaşam alanlarında yaşayan kaplanlardan daha fazla.

Kral kelebeği!

www.cms.int

Kral kelebekleri; göç etme, kış uykusu ve üreme gibi fonksiyonlarını yerine getirmek için azamî sıcaklığa ihtiyaç duyan bir canlı türü. Bu nedenle ani yaşanan sıcaklık değişimlerine karşı oldukça hassaslar ve nesilleri tükenmek üzere.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşil kaplumbağalar!

www.seeturtles.org

Avustralya'da yakın zamanda yapılan bir araştırma, Raine Adası çevresindeki yeşil deniz kaplumbağalarının %99'unun dişi olduğunu gösterdi. Seyahat etmek ve avlanmak için akıntıya ihtiyaç duyan bu canlılar, küresel ısınmadan kaynaklanan ısı değişikliklerinden olumsuz etkileniyor.

Afrika filleri!

climatereality.co.za

Isı artışına karşı oldukça duyarlı canlılar olan Afrika filleri, yayılan kimi salgın hastalıklardan da olumsuz etkileniyor. Üstelik kontrolsüz ısı artışı, yaşadıkları verimli toprakların da kurumasına ve evsiz kalmalarına yol açıyor.

Dağ gorilleri!

gorillafund.org

Yine küresel ısınmadan kaynaklanan ısı artışının şelaleleri olumsuz etkilemesi, gorillerin besin tedarik etmesini güçleştiriyor. Aynı zamanda artan orman yangınları da gorillerin habitatını kaybetmesine yol açıyor.

Tembel hayvanlar!

Tembel hayvanlar, yağmur ormanlarının azalmasından en olumsuz etkilenen türlerin başında geliyor. Ağaçta yaşayan ve ağaç yapraklarıyla beslenen tembel hayvanlar, yağmur ormanlarının kurumasından dolayı da yaşayacak alan bulmakta güçlük çekiyor.

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz! #GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın