Görüş Bildir
Haberler
İki Kadın & Uzay Heparı: Yıldız Tilbe ve Sezen Aksu'nun Şarkılarına Taşıdıkları Büyük Savaş

etiket İki Kadın & Uzay Heparı: Yıldız Tilbe ve Sezen Aksu'nun Şarkılarına Taşıdıkları Büyük Savaş

selin kiraz
31.07.2015 - 16:30 Son Güncelleme: 31.03.2016 - 13:06

Yıldız Tilbe ve Sezen Aksu. Sesleri, besteleri ve kendilerine has tarzlarıyla Türk müziğinde devleşmiş, yeri doldurulamaz iki sanatçı. Eğlenceli şarkıları da var tabii ama biz en çok hüzünlenince anarız onları. Bu iki dev arasında geçmişte yaşanmış öyle bir olay var ki, benzerine ancak filmlerde rastlanır. İki kadın bir adam şarkısındaki 'bir adam' olan Uzay Heparı ve hikayesini hep birlikte okuyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'den başlayıp şöhrete uzanan bir yolculuk...

İzmir'den başlayıp şöhrete uzanan bir yolculuk...

Sezen Aksu, 1991 yılında İzmir'de keyif çatmak için gittiği bir pavyonda sahnede şarkı söyleyen genç bir kadın görür. Kadının sesi Sezen Aksu'yu o kadar etkiler ki birkaç gün sonra kolundan tuttuğu gibi İstanbul'a götürür bu genç şarkıcıyı. O genç şarkıcının adı Yıldız Tilbe'dir.... Sezen Aksu, Yıldız Tilbe'yi kendi evinde ağırlar ve ona şöhretin kapılarını aralar.

Pavyon şarkıcılığından, Sezen Aksu'nun vokalistliğine....

Pavyon şarkıcılığından, Sezen Aksu'nun vokalistliğine....

Yıldız Tilbe'ye adeta piyango vurmuştur. Türk müziğinin minik serçesi Sezen Aksu ona el vermiş, kendi vokalisti yapmıştır. Tabii Yıldız Tilbe bu. Kısa sürede onun da adı duyulmaya, şöhreti gittikçe artmaya başlar. O dönem Sezen Aksu, 1994 yılında kaybettiğimiz genç ve başarılı besteci Uzay Heparı ile büyük bir aşk yaşamaktadır.

Sezen Aksu'nun dünyasını yıkan ihanet...

Sezen Aksu'nun dünyasını yıkan ihanet...

1992 yılının baharında, Sezen Aksu'nun dünyasını başına yıkan o olay yaşanır. Evinin ve gönlünün kapılarını açtığı, şöhret basamakların onar onar atlattığı vokalisti Yıldız Tilbe ile biricik aşkı Uzay Heparı'yı sevişirken basar (Yıldız Tilbe, yakalanmadıklarını, olayı Sezen Aksu'ya kendisinin anlattığını iddia eder). Yıldız Tilbe'yi evinden kovar ve vokalistliğinden de çıkarır.

Uzay Heparı'nın hazin ölümü...

Uzay Heparı'nın hazin ölümü...

Sezen Aksu, çok sevdiği Uzay Heparı'yı Yıldız Tilbe ihaneti yüzünden terkeder. Heparı, 1993 yılında modacı Zeynep Tunuslu ile evlenir. 20 Mayıs 1994 günü ise motosikletiyle giderken Etiler Koç Köprüsü'nde sanatçı Demet Akbağ'ın arabasına arkadan çarpar ve 11 gün sonra vefat eder. Yıldız Tilbe ise Uzay Heparı'nın hayatını kaybettiği 1994 yılında çıkardığı 'Delikanlım' albümü ile şöhreti yakalar...

Yıldız Tilbe'nin itirafı gündeme bomba gibi düşer...

Yıldız Tilbe'nin itirafı gündeme bomba gibi düşer...

Yıldız Tilbe, Sezen Aksu ve Uzay Heparı arasında geçen bu olay sanat camiasında fısır fısır konuşulsa da çok fazla yayılmaz ve bilinmez. Ta ki Yıldız Tilbe'nin 2011 yılında katıldığı 'Alt Üst Muhabbetler' programında 'Bir gece sarhoştum ve Uzay Heparı ile birlikte oldum. Sezen de beni evden kovdu' şeklindeki itirafına kadar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkili arasındaki savaş şarkılara taşınır...

İkili arasındaki savaş şarkılara taşınır...

Bu itirafla birlikte olay yeniden gündeme geldi ve Yıldız Tilbe, Her Şey Tadında programında Sezen Aksu ile kavgalarını şarkılarına taşıdıklarını anlattı. Tilbenin söylediğine göre Sezen Aksu ''Onu alma beni al'' şarkısını Yıldız Tilbe'ye ithafen yazmış. Tilbe ise bu şarkıya ''Ey'' şarkısı ile cevap vermiş. İki şarkının sözlerine bu açıdan bakınca ikili arasındaki gerilim daha da iyi anlaşılıyor. İşte o şarkılar;

Sezen Aksu'nun Yıldız Tilbe'ye ithafen yazdığı şarkı ''Ah verin elime de kırayım cadının derisi kara elini''

Yıldız Tilbe'nin cevabı ''Ey bana şeratan bilinçli dağ karı / Sen beyazsan ben karayım tamam mı?''

BONUS: Olayı en iyi özetleyen şarkı da yine Yıldız Tilbe'den....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7543
2145
1026
409
394
301
220
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın