Görüş Bildir
Haberler
İki Ahmet'ten Taksim'e Çıkan İki Yol...

İki Ahmet'ten Taksim'e Çıkan İki Yol...

adem kara
24.04.2014 - 14:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

İki Ahmet'ten Taksim'e Çıkan İki Yol...

Hükümetin Taksim Meydanı’nı emekçilere kapatmadaki ısrar sürüyor. Başbakan Erdoğan sendikaların “Taksim” talebini “şımarık” olarak nitelendiriyor. Erdoğan’ın söylediklerinden işareti alan ve hükümet tarafından çizilen sınırdan asla dışarı çıkmayan köşe yazarları da haliyle edindikleri ‘büyük’ görevle kalemlerini kullanıyor. Görevleri net: Başbakanın haklı olduğunu söylemek, sendikaların provokasyon yaptığını dile getirmek, olursa, polis şiddetini meşrulaştırmak...

Kalemini gerginlik için değil işçilerin talebi için kullanan köşe yazarları da yok değil. Bir çok örnek gösterilebilir buna. İki farklı gazete, farklı yazar ve aynı konu. Ahmet Taşgetiren ve Ahmet Hakan...

Star gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Taşgetiren Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’ı kutlamak isteyenlere açılması gerektiğini söyleyen bir yazar. Ahmet Hakan da aynı şekilde düşünüyor.

Ancak, iki yazarın savunuları birbirinden epey zıt.

Taşgetiren , Erdoğan’ın açıklamalarına hak veriyor ve sendikaların şantaj yaptığını iddia ediyor. Taşgetiren diyor ki: “Ulaşım bile ücretsiz yapılacak...”

Ahmet Taşgetiren Taksim’de ısrar etmenin çıngar çıkarma arayışı olduğunu söylüyor. Bu noktada da Başbakan Erdoğan’a sorumluluk yüklüyor. Taşgetiren’e göre DİSK’in bu isteğini bitirmenin yolu hükümetin Taksim’i açmasıymış. Şu sözlerle ifade ediyor köşe yazarı: Bence, Taksim 1 Mayıs’a açılmalı. Hele, bilek güreşi görüntüsü daha çok kamuoyuna mal olmadan ve “Tayyip Erdoğan nihayetinde boyun eğdi” izlenimi doğmadan açılmalı. Hatta şunu söyleyebilirim ki, DİSK’in ve etrafındakilerin “Taksim şehveti” oraya çıkış engellenerek değil, aksine izin verilerek ortadan kaldırılabilir.

Ayrıca, Taşgetiren yazısında Taksim ısrarını provokasyon olarak nitelerken, bunun arkasında da CHP’nin olduğunu ileri sürüyor.

Gelelim Ahmet Hakan’a... Hürriyet gazetesi yazarı, hükümetin Taksim inadını yazdı. Gezi Parkı eylemleri esnasında yaşanan şiddet olaylarından hükümeti sorumlu tutan yazar, bunu Başbakan Erdoğan’ın ortamı geren açıklamalarına bağladı. Ahmet Hakan, bugünkü 1 Mayıs temalı yazısında da Gezi gerilimine neden olan açıklamaların bugün yeniden yapıldığını söyledi. Konuyu 1 Mayıs ‘restleşmesi’ne getirdi.

1 Mayıs’ta Taksim inadının ortamı gerdiğini ifade eden Ahmet Hakan, Hükümetin Taksim’i yasaklaması eleştirdi. Ahmet Hakan “ İnat ediyorlarmış, “ille de Taksim” diye tutturuyorlarmış. “Taksim’de yapmasalar” ne olurmuş... İyi de birader... Sen de inat etmiyor musun? Sen de “İlle de Taksim olmayacak” diye tutturmuyor musun? “Taksim’de yapsalar ne olur?” sorusunu cevapsız bırakmıyor musun? Hadi onlarınki inat seninki ne?” dedi ve 2010 yılında bir binaya asılan AKP pankartının fotoğrafını kullandı. Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat tarafından fotoğrafı çekilen pankartta; AKP, 1 Mayıs’ı resmi tatil yapmakla ve Taksim Meydanı’nı açmakla övünüyordu.

Çağrı SARI | Evrensel

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/82919/i...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0