Görüş Bildir
Haberler
İhmal Ettiğimiz Cildimizi Bu Etkili Bakım Önerileriyle Yeniden Canlandırıyoruz!

İhmal Ettiğimiz Cildimizi Bu Etkili Bakım Önerileriyle Yeniden Canlandırıyoruz!

21.09.2017 - 14:01

Çoğu zaman maddi yeterlilik ve vakit bulamadığımızdan ya da herhangi bir çaba harcamaya üşenmekten cildimize gereken ilgiyi gösteremeyiz. Bunun karşılığında da kısa sürede sonuçlarıyla karşılaşırız. Zararın neresinden dönülse kardır diyerek, her türlü geri dönüşü sağlayacak cildinize bir güzellik de biz yapıyoruz. 

Hazır mıyız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Taze bir cilt için cildinizde sürekli kan akışı sağlayın!

Sabah uyandığınızda her şeyden önce ellerinizle yüzünüzü 1-2 dakika boyunca gerdirin. Böylece kan dolaşımınız hızlanacak ve cildiniz tazelenecektir.

Öneri: Ağzınızı kapattıktan sonra yanaklarınızı içe doğru çekin ve parmaklarınız yardımıyla yanaklarınızı yana doğru gerdirin.

2. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın!

2. Cildinizi nemlendirmeyi unutmayın!

Aşırı sıcak ya da soğuk havalarda cildiniz ekstra neme ihtiyaç duyar. Bunun için nemlendirici kremler kullanabilirsiniz, ancak bizim önerimiz doğal yöntemleri kullanmanız olacaktır. Öncelikle su tüketiminize dikkat etmelisiniz!

Öneri: Saf zeytinyağı ya da bal gibi doğal ürünleri bir miktar cildinize sürerek nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, zeytinyağını 7 dk boyunca masaj yaparak yüzünüze yedirebilir, bu işlemi 4-5 günde bir uygulayabilirsiniz.

3. Cildinizi temizlemek için su yeterli değil!

Elbette yüzünüzü yıkamayı ihmal etmemeniz gerekiyor. Ancak çevre kirliliği, güneş ışınları, yeme-içme alışkanlıklarınız sebebiyle normalde cildinizin normal pH seviyesi 5.5 iken, 9.5'e kadar çıkabilir.

Öneri: Cildinizi saf suyla yıkadıktan sonra cilt tipinize uygun bir tonikle temizlemelisiniz!

4. Göz altı torbalarınızı göz ardı etmeyin!

4. Göz altı torbalarınızı göz ardı etmeyin!

Yüzünüze bakınca yorgun bir görüntüyle karşılaşmaktan sıkıldınız değil mi? Bu durumu daha fazla göz ardı etmeyin.

Öneri: Kabartma tozu! Sıcak suya bir çay kaşığı kadar kabartma tozu ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı makyaj temizleme pamuğunuzla göz çevrenize sürün ve 10-15 dk kadar bekleyin. Yüzünüzü yıkadıktan sonra nemlendirmeyi unutmayın!

5. Matlaşan cildinize maske yapmaktan çekinmeyin!

5. Matlaşan cildinize maske yapmaktan çekinmeyin!

Baktınız ki cildiniz giderek matlaşıyor, renginiz soluklaşıyor. Hemen harekete geçmemek için neyi bekliyorsunuz?

Öneri: Şeftali maskesi! 

İhtiyacınız olan 1 yumurta, 1 adet şeftali ve 1 yemek kaşığı yoğurt.

Yumurtanın akını ve yoğurdu iyice çırpın. Kabuğundan ayırdığınız şeftaliyi iyice ezerek bu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Makyaj yaparak yüzünüze sürün ve 25 dk bekleyin. Daha sonra bol su ile yıkayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siyah noktalarınızı görmezden gelmeyin!

6. Siyah noktalarınızı görmezden gelmeyin!

Siyah noktalar hangi yaş grubunda olursanız olun, sıklıkla karşılaşabileceğiniz cilt sorunlarıdır. Ancak birçok insan siyah noktaları için çözüm üretmez ve ne yazık ki bu durum geçmesine değil artmasına aracı olur.

Öneri: Zerdeçal, limon ve süt!

Zerdeçal, limon suyu ve sütü macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Siyah nokta olan bölgeye masaj yaparak sürün ve 15-20 dk sonra ılık suyla yıkayın!

7. Güzel bir cilt için vücudunuzu E vitamininden mahrum etmeyin!

7. Güzel bir cilt için vücudunuzu E vitamininden mahrum etmeyin!

Cildinizin parlak ve bakımlı görünmesi için E vitaminine ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Öneri: Kivi, mango, domates, ıspanak, fındık, brokoli gibi E vitamini bakımından zengin yiyecekleri tüketin.

8. Sivilce lekelerinden aloe vera ile kurtulun!

8. Sivilce lekelerinden aloe vera ile kurtulun!

Geçmek bilmeyen sivilce lekelerinden bıkkınlık geldiğini biliyoruz. Bunun için bir aslında pek de zor olmayan bir çözüm yolu var: Aloe vera! 

Öneri: Birçok farklı maske uygulayabilirsiniz. Ancak, tüm ciltler için uygun olanı oldukça basit! Aloe vera, bal ve limonu eşit miktarda karıştırarak cildinize uygulayabilir, 1 dk bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Unutmayın, sivilcelerinizden değil lekelerinizden kurtulmak için uygulayacaksınız!

9. Kırışıklıklara savaş açmak için yaşlanmayı beklemeyin!

9. Kırışıklıklara savaş açmak için yaşlanmayı beklemeyin!

Bir olay gerçekleştikten sonra yok etmek, gerçekleşmeden önlemekten daha zordur. Bu yüzden kırışıklıklarınız henüz oluşmadan, 20'li yaşlarınızda gerekli önlemleri almalısınız. 

Öneri: İhtiyacınız olan 2 asprin, 1 yemek kaşığı bal ve 1 bardak su!

Suyun içine asprinleri kırıp atın ve karıştırın. Daha sonra içine balı katın ve kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Yüzünüzü yıkayıp kuruladıktan sonra maskeyi uygulayın, 10 dk bekletin ve ılık suyla temizleyin!

10. Sabahları cildinize soğuk kompres uygulayın!

10. Sabahları cildinize soğuk kompres uygulayın!

Cildinizi nemlendirmek ve kan akışını hızlandırmak için sabahları soğuk kompres uygulamalısınız!

Öneri: Gece yatmadan önce buz kalıplarını maden suyu ile doldurun. Sabahları cildinize donmuş maden su kalıplarını masaj yaparak sürün!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Makyajınızı mutlaka temizleyin!

11. Makyajınızı mutlaka temizleyin!
www.1ciltbakimi.com

Biliyoruz, çok yoruluyorsunuz, makyajınızı temizleyecek enerjiniz kalmıyor. Ama yazık değil mi güzelim cildinize? Zararın neresinden dönseniz kardır diyoruz ve hatta evde hazırlayabileceğiniz makyaj temizleme suyu öneriyoruz.

Öneri: 1 adet yeşil elma, 500 gr süt ve 1 çorba kaşığı badem yağıyla makyaj temizleme suyunuzu hazırlayabilirsiniz!

Öncelikle elmaları rendeleyin ve daha sonra süt ekleyerek karıştırın. Bu karışımı süzgeçten geçirerek sıvı karışıma badem yağını ekleyin. Bir pamuk yardımıyla makyajınızı temizleyin!

12. Gözeneklerinize savaş açın!

12. Gözeneklerinize savaş açın!

Cildinizdeki açık gözeneklerinizden kurtulmak için kendinize bir şans tanıyın.

Öneri: Kaynar su içine yarım limon suyu, bir avuç nane ve bir miktar maydanoz ve adaçayını ekleyin. Yüzünüzü bu karışımın buharına tutun ve daha sonra bol su ile yıkayın! Ancak haftada en fazla 1 kez yapın.

13. Dudaklarınızı nemlendirmeyi unutmayın!

Dudaklarınıza gereken önemi vermekten kaçınmayın. 

Öneri: Toz şeker ve bal ile hazırlayacağınız macun kıvamındaki peelingi, diş fırçanız yardımıyla fırçalayıp ölü deriden arındırdığınız dudaklarınıza uygulayın. Sonuç muhteşem olacaktır.

Güzellikle kalın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
71
9
8
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Siyah noktalarından kurtulmak isteyenler gratiste 7,90 liraya siyah nokta bantları var o çok etkili ama banyodan çıktıktan hemen sonra bandı kullanmanız lazı... Devamını Gör