Görüş Bildir
Haberler
İhaleyi Alan Firma Borçlarını Ödeyemedi: Gökçek'in Yaptırdığı Ankapark'a Haciz Geldi

İhaleyi Alan Firma Borçlarını Ödeyemedi: Gökçek'in Yaptırdığı Ankapark'a Haciz Geldi

Ankara'da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde yapımına başlanılan ve maliyeti 2 milyar lirayı bulan Ankapark'ın işletmesine alan şirket borçlarını ödeyemedi. Alacaklı esnaflar haciz işlemi başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gökçek'in görevden ayrılmak zorunda bırakılmasından sonra önce atıl durumda kalan ancak daha sonra işletme hakkı, altıncı ihalede GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu'na verilen Anka Park’ta haciz işlemi yürütüldüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, şirket tarafından Anka Park’a ürün ve mal servisi yapan esnafa verilen onlarca çekin karşılıksız çıkması sonrasında esnaf haciz yoluna gitti. 

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Avrupa’nın en büyük tematik parkı olma iddiasına sahip Anka Park’ta başta bilgisayarlar olmak üzere, taşınabilecek malların büyük çoğunluğu haciz yoluyla alınmaya başlandı. Ankara esnafına yaklaşık beş milyon TL borcu olduğu bildirilen şirketin bu parayı ödeyemeyecek durumda olduğu, tematik parkın işletmesinden de zarar ettiği için hacizden başka bir yol kalmadığı dile getirildi.

6 kez ihale yapıldı

6 kez ihale yapıldı

Temmuz ayında işçilerin maaşlarını ödeyemediği ve masraflarını karşılayamadığı için kısa süre kapalı kalan ancak daha sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Anka Park’ın ihale süreci de dikkat çekici. Kullanımı yaygın olmadığı için sık sık kampanyalar yapılarak ‘müşteri’ bulunmaya çalışılan Anka Park’ın işletme ihalesi altı defa tekrarlandı. İlk beş ihalede alıcı bulunamayan parkın işletmesi, altıncı ihalede yıllık 26 milyon 400 bin liraya 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu'na verildi.

"200 bin turist gelecek" denilmişti

"200 bin turist gelecek" denilmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılışın ardından işletme adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Barın ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Yıldırım, yılda 200 bin yabancı turistin bu park için Ankara’ya geleceğini öne sürmüş ve bin 200 kişiye istihdam kapısı açılacağını, iddia etmişti.

Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edildi

Atatürk Orman Çiftliği arazisine inşa edildi

Anka Park’ın inşa edildiği yer de tartışma konusu oldu. Birçok meslek odası ve demokratik kitle örgütü, tematik park için zeminin uygun olmadığını, ayrıca böyle bir inşaatın Atatürk Orman Çiftliği arazisine yapılmasının, “Atatürk’ün vasiyetine aykırı” olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
199
137
39
14
11
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fısdıkcı Şahab

olsun canım 80 milyon insanız. biz öderiz eşşşşşek değiliz ya. 25 kuruş ekmeğe zam gelse, 2 lira sigaraya, bi %10 da elektriğe dayasak kar bile eder devletimiz

King in the East

yaaa böyle kandırıyorlar işte amk.. hani 200 bin turist? hani iş istihdamı? noldu? israf günah degil mi?

Bir Şubat Günü

Atatürk'ten kalan her şeyi talan etmeye yeminli oldukları için hiç de şaşırmadım.