Görüş Bildir
Haberler
İHA, Çatışma Videosu Diye Oyun Görüntüsü mü Servis Etti?

İHA, Çatışma Videosu Diye Oyun Görüntüsü mü Servis Etti?

Batuhan
29.09.2015 - 13:37 Son Güncelleme: 29.09.2015 - 13:47

Sabah, Akşam ve Habertük gazeteleri, dün ve önceki gün ‘‘Beytüşşebap’ta teröristlerin görüntülenme anı’’ adlı bir haber yayınladı. Ancak, haberdeki görüntülerin, Arma 2 adlı bir savaş simülasyon oyundan olduğu belirtiliyor. Çıkan haberlerin ardından internet sitesinden açıklama yapan İHA, haberimizin arkasındayız dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazetelerin, İhlas Haber Ajansı’na dayandırarak yayınladıkları haberde, ‘‘Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki teröristlerin öldürülme anı görüntülerine İHA ulaştı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristler tarafından 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı’na bağlı Ayvalık Jandarma Tabur Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlık binasına düzenlenen saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda 34 terörist öldürüldü’’ denildi.

Video kaydından belirli bir noktadan hedeflenen noktalarda yer alan kişilerin art arda vurulduğu görülüyor. Ancak görüntüler (SabahHabertürk – Akşam) bir çatışma görüntüsünden ziyade bir oyunu andırıyor.

Beytüşşebap’taki çatışmalar ise geçtiğimiz hafta yaşanmıştı. Oyun oynayanlar, bilgisayar oyunu olduğunu şu noktalardan anlaşıldığını belirtti:

“Kırmızı artı nişangâhı arma 2 oyunundan. (ifrit mrap’in hmg* atışı), kırmızı artı nişangâhına zoom yapılmış, sol üst, sağ üst, sağ alt ve sol alttaki oyun yazılarının gözükmemesi amaçlanmış, vurulduğu iddia edilen teröristlerin hareketleri yapay zekâ ürünü, video kalitesi düşük tutularak videonun gerçek olduğu izlenimi verilmiş ve videoda ses yok.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHA: 'Haberimizin sonuna kadar arkasındayız'

İHA: 'Haberimizin sonuna kadar arkasındayız'

İhlas Haber Ajansı (İHA), “Beytüşşebap’ta Teröristler Böyle Öldürüldü” başlıklı habere ait görüntülere 'bilgisayar oyunundan alıntı' suçlamasını yönelten bazı medya kuruluşları ve internet sitelerini kesin bir dille yalanlarken, konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Konuya ilişkin İHA’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'27 Eylül Pazar günü geçtiğimiz “Beytüşşebap’ta Teröristler Böyle Öldürüldü” başlıklı haberimize, sözde bazı medya kuruluşları ’bilgisayar oyunu’ diyerek 22 yıllık tertemiz bir geçmişe sahip ajansımıza akıllarınca leke sürmeye çalışmaktadır. “Çamur at, yapışmazsa izi kalır” mantığı ile yapılan bu saldırılara elbette gülüp geçiyoruz. Ancak kadirşinas Türk halkına şu açıklamaları yapmayı gerekli görüyoruz.

1- Bu görüntüler, uzunca bir süreden beri İHA’ya görüntü sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli bir komutanı tarafından verilmiştir.

2- İHA’nın kaynağı son derece sağlam olup geçmişte de verilen görüntülerde hiçbir sorun yaşanmamıştır.

3- Söz konusu iftira haberleri arz-ı endam ettikten sonra, İHA, kaynağı ile bir kez daha irtibat kurmuş; görüntülerin PKK’ya karşı yürütülen bir operasyona ait olup, TSK envanterine kayıtlı ekipman tarafından kaydedildiğini teyit etmiştir.

4- Bu iftiraları atanların asıl amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve 76 milyonun gözbebeği olan Türk Silahlı kuvvetlerini yıpratmak olduğu aşikardır.

5- İHA, bu müfterilerle hukuki çerçevede ayrıca hesaplaşacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İHA ve Siyasi Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0