Görüş Bildir
Haberler
Iğdır'da Polis Servisine Saldırı: 13 Polis Şehit

Iğdır'da Polis Servisine Saldırı: 13 Polis Şehit

ATKN
08.09.2015 - 10:04 Son Güncelleme: 08.09.2015 - 20:50

Iğdır'dan, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçişi sırasında PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri yaklaşık bir ton bombayı uzaktan kumanda ile patlatıldı. Saldırıda 13 polis şehit oldu. Şehit sayısının 14'e yükseldiğini paylaşan Anadolu Ajansı (AA), daha sonra 13 olarak düzeltti. Iğdır Valiliği, yaptığı açıklamada 13 polisin şehit olduğunu ve 1 polisin hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığını bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Iğdır'dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile korumaları taşıyan otomobil, bugün sabah erken saatlerinde tuzağa düşürüldü. 

Geçen 27 Ağustos'ta servis minibüsüne yapılan saldırıda bir polis memurunun yaralanmasının ardından, servis minibüsüne Özel Harekat polisleri koruma vermeye başladı. Bu sabah Iğdır'dan hareket eden servis minibüsü ile koruma görevi yapan koruma otomobili, saat 07.30 sıralarında Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken, PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. 

Geçen ay da yine polisleri taşıyan servis aracına PKK'lı teröristler silahlı saldırıda bulunmuş ve 1 polis yaralanmıştı.

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar parçalanırken, minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis, hemen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırılaerak tedaviye alındı. Şehitlerin cenazeleri de Iğdır'a getirildi.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Şehit olan polislerden 12'sinin isimleri belli oldu:

Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş), Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak), polis memurları Fehmi Şahin (Aydın - Nazilli), Ali Koç (Ankara), Haluk Varlı (Van), Burak Zor (Gümüşhane), Yalçın Talık (Osmaniye), Yaşar Doğancay (Bolu), Hasan Eser (Denizli), İbrahim Derindere (Adana), Adem Can Kurtaran ve Bekir Serhat Kaya (Yozgat)

Iğdır Valiliği: 13 polis şehit

Iğdır Valisi Davut Haner imzasıyla yayınlanan valilik açıklaması şöyle:

'08.09.2015 günü saat 08.45-09.00 sıralarında Iğdır-Aralık yolu Çamurlu Köyü Mevkiinde Terör örgütü mensupları tarafından Dilucu Kara Hudut Kapısında vatandaşlarımıza hizmet veren görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı ile bu araca koruma görevi yapan Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı iki adet zırhlı araca bombalı saldırı yapılmış, yapılan saldırı sonucu 13 (on üç) Polisimiz şehit olmuş, 1 (bir) Özel Harekat Polis Memuru ise hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Olay akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen iki kişi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir.

Devletimizin ve Ülkemizin birlik ve beraberliği için gece gündüz demeden görev yapan Kahraman Polislerimize yapılan bu hain saldırıyı esef ve şiddetle kınıyorum.

Şunu asla ve asla unutmayalım ki; vatanımızı bölmeye, birlik ve beraberliğimizi yıkmaya hainlerin gücü yetmeyecektir.

Bu vesile ile Iğdır Halkı adına Merhumlara Allahtan Rahmet acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum.

Davut HANER

Iğdır Valisi'

Bakan Altınok Iğdır'a gitti

İçişleri Bakanı Selami Altınok'un, incelemelerde bulunmak üzere Iğdır'a gittiği bildirildi.

DHA, AA ve CHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda