Görüş Bildir
Haberler
Bayanlar İçin İdeal Vücut Tipi ve Ölçüsü

Bayanlar İçin İdeal Vücut Tipi ve Ölçüsü

Melih Kılıç
08.02.2014 - 15:45 Son Güncelleme: 08.02.2014 - 15:47

İDEAL VÜCUT TİPİ ve ÖLÇÜSÜ ( Bayanlar için )

deal vücut ölçüleri, herkesin de düşüneceği gibi bugün dünya standart ölçüleri diye MANKEN boyutuna kazançlan fikirler ve görüntülerden oluşmuştur. Acaba gerçektende bir bayanın ideal vücut ölçüleri bu standartlar ölçüsünde mi olmalıdır?

1900’lü senelerde Avrupalı modacıların “ideal bayan görüntüsü” yaklaşımını fotomodel ve podyum gösterisi olarak teşhir etmeleri neticeninde erkek ve kadınların zihinlerinde vücut ölçü ve görselliği ortaya çıkmaya başlamıştı.

Bu arzuları kabul ettirmek için ağır yol alınmışda olsa, çok zor olmadı. Erkeklere çıplak bayan teşhir etmek, zati fazlasıyla alaka çekecekti. O günlerde iri kemikli ve dolgun bayanlar kabul görülüyordu. 1950’li senelerden sonra moda kavramı ve ideal bayan görüntüsü değişmeye başladı. İncecik bel, iri göğüs, estetik kalça ve ince bacaklar netlikle tenkit edilir ve idealliğin hududuna dahi yaklaşamazdı. Öyle zamanlar olurdu ki, 90 kilogramlık bayanlar bazen ideal gösterilirdi.

1890 yılında Amerika’da ideal bayansıl görünüm olarak ortaya attıkları BAYAN görüntülerinde vasati vücut ağırlıkları 90kg civarındaydı.  Buna örnek olarak Lillian Russell gösterilebilir. 1950′li yıllardan sonra bu konuda değişimler hızlı bir şekilde ilerledi. Playboy Centerfold-Models grubu, erkekleri çekmek hesabına ideal bayansıl görünüm olarak çektiği çıplak bayan resimlerini dünyaya tanıttı. Buna destekli çalışmalarda Miss World yarışmacıları olmuştu ve bu sayede iki şekil ortaya atıldı. Birinci şekil de ideal bayan görüntüsü ve ikinci şekilde hem ideal hem de seksi bir görüntü. Bugün ise hala zayıf vücutlu bayan görüntülerinin ideal bayansıl görüntü olduğu anlayışı vardır. Ancak bu anlayışa ara ara eklemeler sunulmaktadır. Mesela bir bayan 160 veyahut 155 olabilir hem de çok güzelde olmayabilir ve tersine vücudu ideal sınıfına da girmeyebilir. Ama bu bayan göğüs veyahut anüs bölgelerinin hacimli ve erkeklere cazip gelecek şekilde teşhir edilirse, tüm dillerde ideal veyahut “hayalindeki bayan resmi” sloganıyla erkeklere hoş gösterilebiliyor. Erkeklerin bu tip bayan ölçülere alakasının artması ile bir hayli bayanların göğüs büyütme ve kalça genişletme veyahut anüs bölgesini form altına alma gibi yanlış adımlara yöneliyorlar. Zayıf karakter veyahut aslı olmayan bayansıl görüntüler için bir hayli genç bayanların psikolojikmen etkilendiği ve usulsüz perhiz çemberine girebildiği görülmüştür. Psikolojik uzmanların bu konuda hemfikir olması aslında büyük bir yarar olarak da görülse ne yazık ki bu meselenin önüne geçmek olanaksız denecek kadar zordur.

1990’lı senelerden bugüne kadar bir bayanın ideal ölçüleri 90-60-90 yada manken görüntüsü şeklinde “ideal form” ambalajlanmıştır. Sizce her bayana bu ölçüler verilebilir mi? Kime göre neye göre ideal ölçüsü?

Kaynak: http://www.sizkadinlar.com/ideal-vucu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
21
11
11
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın