Görüş Bildir
Haberler
İddia: 'Volkswagen, Türkiye’de Kurmayı Planladığı Fabrikayla İlgili Nihai Kararı Erteledi'

İddia: 'Volkswagen, Türkiye’de Kurmayı Planladığı Fabrikayla İlgili Nihai Kararı Erteledi'

FreiGeist
15.10.2019 - 12:32

Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen'in yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını, Suriye'de yürütülen askeri operasyon nedeniyle ertelediğini duyurdu. Hükümete yakın kaynaklar ise şirketin yatırımı ile ilgili olumsuz bir durum olmadığını, resmi açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Volkswagen Manisa'da fabrika açacak mı? Bu soru Türkiye'nin gündeminde. Detaylara bakalım... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan kaynaklara dayandırılan haberde, daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkanı gibi nedenlerden dolayı iki kurulda da Türkiye seçeneğinin öne çıktığı, ancak Suriye'nin kuzeydoğusunda başlatılan askeri harekatın durumu tamamen değiştirdiği ve 'Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı” görüşünün ağır bastığı aktarıldı. 

Deutsche Welle'nin aktardığı bilgiye göre, haberde ekonomik açıdan Passat ve Superb modellerinin üretimi için Türkiye'de karar kılındığını ve şirketin bu karardan dönmek istemediği de kaydedildi. 

Handelsblatt'a konuşan kaynaklar, dolayısıyla fabrika için yer seçiminde değişiklik beklemediklerini belirtti.

Bloomberg haberinde de VW tarafından yapılan e-posta açıklamasında 'otomobil üreticisinin durumu yakından izlediğini ve gelişmeleri endişeyle takip ettiği' bilgisi yer aldı.

"Olumsuz bir durum yok"

"Olumsuz bir durum yok"

Konuyla ilgili Dünya gazetesinden Aysel Yücel'e açıklama yapan ve Alman basınında ortaya atılan iddiaları değerlendiren hükümete yakın kaynaklar ise Volkswagen'in Türkiye yatırımıyla ilgili olumsuz bir durum olmadığını, resmi açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan TAYSAD Başkanı Alper Kanca şöyle konuştu:

 “Erteleme kararına yönelik bir bilgim yok ancak bu anlaşılabilir bir durum. Çünkü Alman kamuoyu Türkiye’ye yönelik konularda çok hassas, hatta bence gereğinden fazla. Dernek olarak bizim de bu yatırım sırasındaki çalışmalarımız hep bu yöndeydi, yani Alman kamuoyundaki Türkiye’ye yönelik gereksiz ve bazen de olumsuz hassasiyeti elimizdeki bilgilerle ve yaptığımız temaslarla etkilemeye değiştirmeye çalıştık. VW’nin bu günlerde yatırımını resmen açıklaması pek akıllıca olmazdı. Alman, İngiliz, ABD basınında şu anda savaş içinde olan bir ülke imajı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir durumda zaten son birkaç senedir ciddi kamuoyu sorunu yaşamış bir şirketin risk alması anormal olurdu. Ertelemeleri kendi kamuoyları açısından normal.'

Haberin ardından, Doğuş Oto hisseleri ilk işlemlerde yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

Haberin ardından, Doğuş Oto hisseleri ilk işlemlerde yüzde 6'dan fazla değer kaybetti.

Ne olmuştu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekim ayının başında VW’nin Manisa merkezli Türkiye birimini kurduğu ortaya çıkmıştı.

Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 2447 sayılı ilanı, 2 Ekim’de yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer almıştı.

Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 2447 sayılı ilanı, 2 Ekim’de yayımlanan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer almıştı.

Aktarılan bilgiye göre, Volkswagen Aktiengesellschaft, 'Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi' unvanlı şirketi 943 milyon 500 bin Türk lirası sermaye ile kurmuştu. 

Tesisin Manisa ve çevresinden 4 bin kişiye istihdam yaratacağı öngörülmüştü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
16
6
3
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Yiğitbaşı

bir daha avrupa malı araba almıycam amk japon kore malı araba fiyat olarak daha iyi donanım seviyesi daha yüksek yemişim avrupalıların premium arabalarını, ... Devamını Gör

burcuburcunne

cococolayı dökmek kolaydı çıta gittikçe yükseliyor :)

kirik-toprak-testi

1 hafta sonra vazgeçerler. Burada ki kadar ucuz işçiyi anca doğu ülkelerinde bulurlar ama orada da + lojistik masrafı çıkar. Boş yapmışlar.

Emre

Ötle olmayacak görüceksin vazgeçmeyecekler.Çünkü şuan türkiye de bir iç savaş olma ihtimali yüksek olduğunu düşünüyorlar.