Görüş Bildir
Haberler
İçlerinden Birini Mutlaka Tanıdığınız 12 Baba Tipi

İçlerinden Birini Mutlaka Tanıdığınız 12 Baba Tipi

diazepam
03.04.2014 - 15:23 Son Güncelleme: 03.04.2014 - 15:40

Baba hayatlarımızda önemli bir figür. Birçok şeyi ondan öğreniyor, hayata onlar sayesinde hazırlanıyoruz. Kendimize örnek alıyoruz, rol model yapıyoruz. Peki her baba aynı mı? Elbette değil, işte size sizin babanızın da dahil olması muhtemel 12 baba tipi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çocukla ilgili tüm sorumluluğu anneye devretmiş rahat baba

Çocuğun gelişimiyle, okul yaşamıyla, gezip tozmasıyla, ilişkileriyle ilgili her şeyi anneye devretmiş. Sadece eve para getirmekle görevli baba tipidir. Ya rahat olduğu için böyledir ya beceremediğinden.

2. Çocuğuyla sadece tatil günleri vakit geçiren part-time baba

Hafta içi çalıştığı için çocuğuna sadece hafta sonları vakit ayırabilen babadır. Aslında çocuklarıyla birlikte olmayı ister ama aynı zamanda çalışması da gereklidir.

3. Çocuğuna her gün vakit yaratan ilgili baba

İşi ne kadar yorucu olursa olsun, ne kadar meşgul olursa olsun her zaman çocuğuna ayıracağı vakti yaratabilen babadır. Onun gelişimi için varlığının önemini iyi bilir.

4. Çocuğunu eğlendirmekle görevli keyifli baba

Çocuğunu eğlendirmekle görevli baba. Annesi ödevlerini yaptırıp diğer işlerini görürken çocuğun eğlencesinden bu tip babalar sorumludur.

5. Çocuğun her şeyine yetişmeye çalışan dağınık baba

Son derece istekli, çocuğunu çok seven ancak her şeyine yetişeyim derken hiçbir şeye yetişemeyen genellikle bir çocuğu olan acemi babalardır. Yavaş yavaş alışır ve çocukla olan ilişkilerini rayına sokarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çocuğun zaruri ihtiyaçlarını karşılamayı yeterli bulan biyolojik baba

Karnı doysun, yatacak yeri olsun, cebinde harçlığı olsun kafi. Bu anlayışa sahip babalardır. Çocukla yakın ilişki kurmaktan kaçınırlar, onun temel ihtiyaçlarını gidermeyi yeterli görürler.

7. Çocuk gelişiminde disiplini ön planda tutan sert baba

Çok sık karşılaşılan baba tipidir. Çocuğun gelişimi için disipline edilmesi gerektiğine inanırlar ve bunun için sert yollara başvurmaktan kaçınmazlar. Disipline evet ama sertliğe hayır.

8. Çocuğuyla oyunlar oynayan arkadaş baba

Çocuğun hayatını renklendiren, çocukla çocuk olmasını bilen nadide bir babadır. Her olayı eğlenceli hale getirebilir ve her şeyden bir oyun çıkarabilir. İşin ilginci en rahat görünmesine karşın en disiplinli ve düzenli babalar bu tiplerden çıkar.

9. Çocuğuyla vakit geçirmek isteyen ama zaman bulamayan esnek baba

Çalışma saatlerinin belirsiz olması veya çok sık seyahat etmesi gerektiği için çocuğuna vakit ayıramayan, bundan dolayı üzüntü duyan babadır. Çocuğuyla geçirdiği vakitleri dolu dolu geçirmek için çocuğu şımartma eğiliminde olurlar.

10. Çocuğunu şımartan umursamaz baba

Amaan kaç kere çocuk olacak bırak istediğini yapsın diyerek çocuğa sınırsız hareket imkanı tanıyan, bu yönüyle anneler tarafından pek tasvip edilmeyen baba tipidir. Çocuklar tarafından çok sevilirler ama çocuğun ileriki yaşamında sorumsuz biri olmasına katkıları büyüktür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çocuk üzerinde baskı kuran otokratik baba

'Çocuk ebeveynlerin birinden korkmalı' düsturunu benimsemiş, bu uğurda çocuğun korktuğu ebeveyn olma işini üstlenmiş babadır. Bir bakışıyla çocuğu muma çevirmek gibi enteresan istekleri olabilir. 'Babam sert görünür ama altın gibi bir kalbi vardır' denen babalar bu babalardır. Yurt dışındaki uygulamaları bizden farklı olabiliyor.

12. Çocuk kendisinden bir şey istemedikçe muhatap olmayan ataerkil baba

İstemeden baba olmuş ya da baba olduktan sonra sorumluluk ağır geldiği için boşlamış babalardır. Çocuk kendisiyle iletişim kurmadıkça kendisi bu yönde çaba sarf etmez. Baba olduğunu bilir ama sınırlarını çocuk çizsin ister.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
2
1
0
0