Görüş Bildir
Haberler
İçişleri'ne Göre Yüzüne Gaz Fişeği İsabet Eden Kişi Kendi Kusuruyla Yaralanmış!

İçişleri'ne Göre Yüzüne Gaz Fişeği İsabet Eden Kişi Kendi Kusuruyla Yaralanmış!

adem kara
16.10.2014 - 11:40 Son Güncelleme: 16.10.2014 - 14:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara’daki Gezi eylemleri sırasında yüzüne gaz fişeği isabet etmesiyle yaralanan Mustafa Başnamlı’nın açtığı tazminat davasında, İçişleri Bakanlığı ‘ sıradışı ‘ bir savunma yaparak Başnamlı’nın kendi kusuru sonucu yaralandığını ve bu nedenle tazminat talebinin reddedilmesini talep etti.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Başnamlı’nın 1 Haziran 2013’te gaz fişeğiyle yaralanmasına ilişkin soruşturmada savcılık, şüphelinin tespit edilmemesi üzerine polisin bulunması amacıyla 2028 yılına kadar ‘ daimi arama ’ kararı verdi. Polis saldırısı sonucu yüzüne platin takılan Başnamlı ise İçişleri Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı.

‘Kendi kusuru’

İçişleri Bakanlığı’nca Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne gönderilen savunmada, “İdarenin hizmet kusurunun bulunmadığı, zararın kişilerin kusurundan doğmuş olması nedeniyle tazminat sorumluluğunun bulunmadığı değerlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

‘Görüntü yok, her şey hukuka uygun’

Savunmada olaya ait görüntü kaydı bulunmadığı belirtilirken, Başnamlı’ya hukuka uygun biçimde müdahale edildiği de öne sürüldü. Bakanlık, personelinin yasaların kendisine yüklediği görevleri yerine getirmekten öte bir eylemi olmadığını iddia ederken, savunmada “Zarara yol açan fiille personelimiz arasında illiyet bağı da bulunmamaktadır” denildi.

Emsal karar tehlikesi

Başnamlı’nın avukatı Saliha Şahin, mahkemenin bakanlığın savunması doğrultusunda karar vermesi halinde, Gezi gibi olaylarda yaralanan göstericilerin tazminat taleplerinin reddedilmesi yolunu açacağını iddia etti.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/bakanliga-gor...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0