Görüş Bildir
Haberler
Ve İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Ankara Saldırısının Faili Seher Çağla Demir

Ve İçişleri Bakanlığı Açıkladı: Ankara Saldırısının Faili Seher Çağla Demir

ATKN
15.03.2016 - 17:00

37 kişinin hayatını kaybettiği Ankara'daki bombalı saldırının failinin 1992 doğumlu Kars Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğunu açıklayan İçişleri Bakanlığı, Demir'in 2013'ten itibaren PKK içinde yer aldığının, daha sonra Suriye’ye geçtiğinin ve YPG içerisinde terör eğitimi aldığının tespit edildiğini belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamada şöyle denildi:

'13 Mart 2016 günü Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde hareket halindeki bomba yüklü bir araçla otobüs durağında bekleyen vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısının aydınlatılmasıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde;

Menfur saldırıyı yapan kişinin, 1992 doğumlu Kars/Kağızman nüfusuna kayıtlı Seher Çağla Demir olduğu,

‘2013'ten itibaren PKK içinde yer aldığı, Suriye'ye geçtiği ve YPG içinde eğitim aldığı tespit edilmiştir’

‘2013'ten itibaren PKK içinde yer aldığı, Suriye'ye geçtiği ve YPG içinde eğitim aldığı tespit edilmiştir’

Şahsın 2013 tarihinden itibaren bölücü terör örgütü PKK içinde yer aldığı, daha sonra Suriye’ye geçtiği ve YPG terör örgütü içerisinde terör eğitimi aldığı tespit edilmiştir.  

Konuyla ilgili soruşturma bütün yönleriyle devam etmektedir. 

Bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.  

Terörle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar aynı kararlılıkla devam edecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

İsmi açıklanmayan güvenlik kaynakları, uluslararası haber ajansı Reuters ile, Ankara'daki saldırının failinin Seher Çağla Demir olduğu bilgisini paylaşmış ve basında bu isim yer almıştı.

Saldırının ikinci failinin de erkek olduğu belirtilmişti. Ancak İçişleri Bakanlığı, ikinci bir saldırgan ile ilgili bilgi paylaşmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bombacıysa cenazesini kabul etmiyorum"

"Bombacıysa cenazesini kabul etmiyorum"

Dün ajansların geçtiği haberlerde Seher Çağla Demir'in ailesinin 30 yıl önce Kars'tan Tekirdağ'a göç ettikleri, Çağla Demir'in 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi'ne kayıt yaptırdığı, bir sene sonra hakkında ‘terör örgütü üyeliği ve propagandası’ suçundan dava açıldığı, o tarihten beri de kayıp olduğu belirtilmişti.

Ayrıca dün Tekirdağ Emniyet'inde ifadesine başvurulan baba C.D.'den, DNA karşılaştırması için kan örneği alınmış, örnek Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

'Bombacıysa cenazesini kabul etmiyorum'

Ajanslara yansıyan haberlerde baba C.D.'nin ifadesinde '2012'den beri kendisinden haber alamadık. Kayıp başvurusu da yaptık. Ama böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum' dediği belirtilmişti. 

 İçişleri Bakanlığı ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezgiliçe

Ben anlamıyorum yahu.. 24 yaşındasın, en güzel çağlarındayken, daha yeni yeni hayata tutunmaya başlarken bu derece nefretle nasıl beynini yıkayabiliyorlar? S... Devamını Gör

KoSeKu

çünkü beyinleri yıkanıyor, sürekli türk faşizmine mazur kaldıkları için provoke oluyorlar ve kürt milliyetçiliğiyle cesaret topluyorlar. maalesef ilerde daha... Devamını Gör

Sonrada çıkıp devlet bize bakmıyor diye ağlanmasınlar.Devlet seni okutmuş üniversiteye bile gitmişsin ama hain yine hain.Bir de bunların ailelerine o kadar ç... Devamını Gör

Haydar Varyemez

çocuk yapmıyo bunlar, bildiğin sıçıyolar

dürüst

eee adam gibi yaşamak varken en piç şekilde ölmeye karar verdin umarım kabrinde ağzından burnundan yılanlar çıkıp giriolardır güzel kabir azabı ve kıyamet ko... Devamını Gör

The Order

hocam onun kabir azabına inandığını zannetmiyorum.