Görüş Bildir
Haberler
İçişleri Bakanı: 'Cizre'nin 99,5'i Tamam'

İçişleri Bakanı: 'Cizre'nin 99,5'i Tamam'

Cizre'de PKK'ya yönelik operasyonlardaki son durumu değerlendiren İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'Çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha seviyesini söylüyorum. Bunların yüzde 99,5'i halledilmiş durumda. Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursa'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Ala, hükümet olarak Türkiye'nin hedefler koyduğunu, bu hedeflerin önünde bazı engeller bulunduğunu ve bunlardan birinin de terör olduğunu vurguladı.

Terör engelini Türkiye'nin önünden kaldırıp hızlı bir şekilde yola devam etme arzusu içinde olduklarını anlatan Ala, 'Olabilecek en kısa zamanda vatandaşın hayatını normale döndürecek bir sonuç elde etmek üzere güvenlik birimleri, gayret sarf ediyor' diye konuştu.

"Çok cüzi bir miktar kaldı"

"Çok cüzi bir miktar kaldı"

Ala, terörle mücadelede çok önemli mesafeler katedildiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Cizre'de yüzde 99, hatta daha da üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha seviyesini söylüyorum. Bunların yüzde 99,5'i halledilmiş durumda. Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada. Onların da yine vatandaşa zarar vermeden, vatandaşla terörist ayrımını kesin olarak yaparak, sonuçlandırılması çalışmaları devam ediyor. Sur'da da aynı şekilde çok önemli mesafeler katedildi. Orada da olabilecek en kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor. Tabii bu konularda öngörülemeyen olaylarla karşılaşmak mümkün. Hesap bazen uymayabilir çünkü sahada bire bir göğüs göğüse arkadaşlarımız mücadele ediyor. Bunun nedeni de vatandaşlara zarar vermeden meseleyi çözmek, tamamen teröristle vatandaşı ayırmak. Bu bakımdan bazen vatandaşın aklına 'Neden uzun sürüyor?' gibi bir soru geçebilir. Tabii sokağa çıkma yasakları da vatandaşa zarar vermeden meseleyi çözmek içindir.'

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
40
28
9
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Askerimizin ve polisimizin eline sağlık. Allah razı olsun

ynsemrebagiban

Doğuda temizlenmesi gereken daha çok yer var..2017'ye kadar her gün böyle şehit veya yaralı haberleriyle uyanmak zorunda kalıcaz.

Buğra Akman

Doğunun %99.5'i tamam olmadığı sürece daha çok kan akacak. Neyse ben şimdi faşist oldum galiba ya da kürt düşmanı. Neyse biz susalım, aydınlarımız konuşsun.

tahir seymen

PKKnın şimdi de Nusaybinde hazırlık yaptığı söyleniyor. Kürtlerden PKKya ilk kurşun biraz geç te olsa geçenlerde atılmıştı.