Görüş Bildir
Haberler
Bir an önce izlenmesi gereken, birbirinden güzel 10 film..

Bir an önce izlenmesi gereken, birbirinden güzel 10 film..

MonsterOfTheUniverse
30.07.2015 - 23:04 Son Güncelleme: 31.07.2015 - 14:58

Bu listeyi yaparken herkesin beğendiği Yüzüklerin Efendisi, Matrix gibi filmlerin dışına çıkıp insanlara farklı tatlar göstermek, bende bıraktığı izleri, yaşattığı duyguları başka insanların da yaşamasını istedim. Listeyi oluştururken olabildiğince titiz davrandım. Sıralamayı IMDb puanlarına göre yapmak istemedim, kendimce bir sıra oluşturdum. Umarım beğenirsiniz.. İyi seyirler..

Kaynak: www.beyazperde.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Counselor (2013) (IMDb: 5,4)

The Counselor (2013) (IMDb: 5,4)

Counselor, üst seviyede saygı duyulan ve nişanlısı Laura ile huzurlu bir hayat süren başarılı bir avukattır. İtibarının sarsıldığı günler ise ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu ve daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu sırada başlar. Counselor, adaletin iki yanında da yer alacağı bir hamle yapar ve kendini milyonlarca doların havada uçuştuğu uyuşturucu ticareti ağı içerisinde bulur. Artık Amerika'nın Meksika sınırındadır ve Reiner isimli güçlü bir iş adamıyla bir iş anlaşması yapmak üzeredir. Yirmi milyon dolarlık kargoyu satmaları gereken bu işe Westray isimli tuhaf bir yabancı ve son derece çekici bir kadın olan Malkina da dahil olmuştur. Ne var ki hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve kendilerini acımasız bir can pazarının içerisinde bulurlar...

Filmdeki gerilim gerçekten insanı içine çekiyor. Diyaloglar son derece başarılı. Özellikle avukatın, hayatını kurtarmak için mafya babası ile telefonda yaptığı görüşme sahnesi tekrar tekrar izlenmeye değer..

Big Fish (2003) (IMDb: 8,0)

Big Fish (2003) (IMDb: 8,0)

William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için, aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için, efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir.

Babasının hayatına dair kilometre taşlarını öğrendikçe, her erkek çocuğun olduğu gibi hayatının kahramanının babası olduğunu keşfeden William'ın bu güzel yolculuğu, farklı bir film arayanlar için oldukça güzel bir seçim olacaktır..

Apollo 18 (2011) (IMDb: 5,2)

Apollo 18 (2011) (IMDb: 5,2)

17 Aralık 1972'de Apollo17 adlı uzay aracı aya insanlı son seyahatini gerçekleştirir. Fakat iddialara göre bundan tam bir yıl sonra, Amerika Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen iki astronot gizli bir görev için Apollo 18 uzay aracı ile yeniden aya gönderilir; ve bu bilgi herkesten gizlenir. NASA'ya ait neredeyse 40 yıllık bir video kaydı ortaya çıkınca bu iki astronotun yaşadıkları da gün yüzüne çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu filmin bu listeye girmesinin nedeni yaşattığı gerilim ve özellikle uzaylı muhabbetinin diğer çoğu filmde olduğu gibi saçma olmaması. Hatta benim çok hoşuma gitti diyebilirim. Sade, gerilim dolu bir bilim-kurgu izlemek isteyenler için güzel bir alternatif olur umarım..

The Pianist (2002) (IMDb: 8,5)

The Pianist (2002) (IMDb: 8,5)

Roman Polanski’nin üç Oscar kazanan filmi İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir dramı konu alır. Polonya’lı ünlü piyanist Wladyslaw Szpilman’ın anılarını anlattığı aynı isimli kitaptan sinemaya uyarlanan film, Nazi işgali altındaki Polonya’da yaşamanın imkansızlaştırıldığı bir dönemde, bir şekilde esir kampına gitmekten kurtulan ünlü piyanistin Varşova’nın kenar mahallelerindeki hayatta kalma mücadelesine odaklanır. Varoşlarda tam anlamıyla sefil bir hayat süren müzisyen, diğer halkla birlikte, kıtlığa ve aşağılanmalara maruz kalsa da kahramanca mücadele edecektir. Günü gelip oradan kaçma şansı bulduğundaysa başkentin harabelerine sığınacak, beklemediği bir anda gelen bir yardımla umudunu yeniden kazanacaktır.

Listedeki 2 Yahudi Soykırımı filminden biri. Konu ile ilgili birçok film çekildi. Ama bence bu ikisi her daim akıllarda kalacak türden. Adrien Brody'nin filmi tek başına sırtlayışı takdire şayan.. Wladyslaw Szpilman'ın Nazi Subayı ile karşılaşması ise, filmin en beğendiğim sahnesi..

Black (2005) (IMDb: 8,3)

Black (2005) (IMDb: 8,3)

Paul ve eşi Catherine evlenmişler ve mutlu bir yuva kurmuşlardır. Kısa bir süre sonra Michelle adını verdikleri bir kız çocukları olur. Ama ailenin mutluluğu uzun sürmez zira Michellle ne görebilir ne de duyabilir. Anne baba Michelle’i dış dünyanın etkilerinden ne kadar korumaya çalışırlarsa çalışsınlar küçük kız büyüdükçe hırçınlaşmaktadır. Catherine bir kez daha hamile kalır ve Sara’yı doğurur. Bu sefer baba Paul Michelle’i bir kliniğe kapatmak ister. Tam da bu günlerde ailenin hayatına Debraj Sahai adında özel bir eğitmen girer. Hem sağır hem kör hem de dilsiz olan Michelle’i eğitmeye gönüllü olur. Küçük kız onun ellerinde hırçınlığını yavaş yavaş bir kenara bırakarak, eğitim almaya hatta normal çocuklar gibi okula gitmeye bile başlar…

Sevdiğim tek hint yapımı film.. Bir gün böyle bir liste yapıp içine bir hint filmi koyacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama bu duygu yüklü film, beni etkilemeyi başardı. Gözyaşlarınıza hakim olun, ben benimkileri nerede salıverdiğimi tabii ki size söylemiycem..

İçeriğin Devamı Aşağıda

I am Sam (2001) (IMDb: 7,6)

I am Sam (2001) (IMDb: 7,6)

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir.

Bu filmi izlediğinizde emin olun Sean Penn'in oyunculuğuna aşık olacaksınız.. Sean Penn'i tanımasak, gerçekten de zihinsel engelli olacağına inanacağız, o derece. Arkadaşlarıyla olan ilişkisi, kızına olan bağlılığı, onu sahiplenişi.. Duyguların tavan yaptığı bu filmi emin olun çok sevecekiniz. Bir filmi güzel yapan en önemli şeylerin başında tabii ki o filmin müzikleri gelir. I am Sam'de kullanılan müziklerin tamamı Beatles şarkılarından oluşuyor. O yüzden fazla yorum yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Bana Beatles'ı sevdiren film..

Scent of a Woman (1992) (IMDb: 8,0)

Scent of a Woman (1992) (IMDb: 8,0)

Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi 'bebek bakıcılığı' yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in haftasonu için çok özel bir planı vardır. Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci kalite şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45’lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

Al Pacino diyorum, başka bişey demiyorum.. I am Sam'de Sean Penn için söylediklerim, burada da Al Pacino için aynen geçerli. Özellikle Ferrari ve tango sahneleri filmi efsaneleştiriyor..

Schindler's List (1993) (IMDb: 8,9)

Schindler's List (1993) (IMDb: 8,9)

Film, Oskar Schindler adlı bir Alman işadamının 2. Dünya Savaşı zamanında Polonya’da kurduğu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırması ve bu sayede 1100 Yahudi’nin hayatını kurtarmasını konu alıyor. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan film, ünlü yönetmen Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan ve ona Oscar kazandıran bir yapımdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Listedeki diğer Yahudi Soykırımı konulu film. Fazladan 1 insan kurtarabilmek için neredeyse kendi hayatından vazgeçecek bir insanın hikayesi.. Bol ödüllü bu duygusal film kesinlikle arşivlik olmayı hakediyor..

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) (IMDb: 8,7)

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975) (IMDb: 8,7)

Jack Nickolson'ın adeta oyunculukta destan yazdığı, muhteşem bir senaryoya sahip bir sinema klasiği Guguk Kuşu... Tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy adlı kişinin dramını başarıyla beyazperde'ye aktaran aktör, gerçekten üstün bir performans sergiliyor... Aykırı mahkumun sayrıl tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve kafadan çatlak olduğuna kanaat getirilir. Artık yeni meskeni, tımarhanedir... Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker. Kısa süre içinde soğuk tavırlı, suratsız, otoriter bir görevli olan hemşire Ratched, Randle’ı yakın takibe alır ve her hareketini izlemeye başlar. Rathced ve Randle gibi birbirlerine son derece zıt iki karakterin arasındaki gerilim Randle’ın yakın arkadaşları için planladığı çeşitli faaliyetlerle onların iyileşmesine yardımcı olmaya başlamasıyla daha da artacaktır.

Kaç kez izledim hatırlamıyorum. Oyuncu kalitesi, senaryo mükemmel. En beğendiğim filmlerden biri olmasının başlıca nedeni, filmin merkezinde en beğendiğim aktör olan Jack Nicholson'un olması.. En çok güldüğüm karakter, Danny DeVito'nun oynadığı Martini :) Ayrıca Geleceğe Dönüş serisinin profesörü Dr. Emmet Brown'u oynayan Cristopher Lloyd'un gençliğini görünce hey gidi günler hey diyesi geliyo insanın..

Tree of Life (2011) (IMDb: 6,7)

Tree of Life (2011) (IMDb: 6,7)

1950’li yıllarda, Orta Batılı bir aileyi merkezine alan film ailenin en büyük oğlu Jack’in, çocukluk masumiyetinin kaybolmasından başlayarak buruk bir yetişkinlik evresine geçişini konu alıyor. Tam bu geçiş sürecinde de babası (Brad Pitt) ile yaşadığı çalkantılı baba-oğul ilişkisi, öykünün merkezine oturuyor. Jack'in olgunluk hali (Sean Penn) artık modern çağda yolunu yitirmiş bir bireydir. Kaderin varlığını ve çıkmazlarını sorgularken, diğer yandan yaşamın anlamını bulmaya çalışır...

Kesinlikle listenin Kaşıkçı Elmas'ı.. Her izlediğimde tekrar tekrar etkileniyorum. Görsel efektler muazzam. Brad Pitt'i tartışmaya gerek yok sanırım.. Ama Jessica Chastain'in performansı görülmeye değer. Bir insanın yaşamının, evrenin yaratılmasıyla paralel olarak işlenmesi filmi diğerlerinden ayırıyor..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın