Görüş Bildir
Haberler
İçeriğinizi Çalan Siteleri Google'a Şikayet Edin!

İçeriğinizi Çalan Siteleri Google'a Şikayet Edin!

07.08.2014 - 13:47 Son Güncelleme: 07.08.2014 - 15:15

İçeriğinizi Çalan Siteleri Google'a Şikayet Edin!

Bir çoğumuz web sayfalarımıza / bloglarımıza emek verir, saatler harcar ve özgün içerik üretmeye çalışırız… Ancak bazı kendini bilmez emek hırsızları sitelerimize emek vererek yazdığımız içeriklerimizi sanki kendilerininmiş gibi çalar, kendi sitesinde paylaşır ve kaynak belirtme gereksinimi duymaz bile. Eğer bizden önce index alırsa ve içeriği kopyaladığı site bizden güçlüyse yapacak fazla bir şey yok.

Maalesef bu tarz durumların önüne geçmek imkansıza yakındır. Ancak doğru bir strateji ile bu durumdan en az risk alarak kurtulmanın yolunu anlatmak istiyorum.

#İletişim Önemlidir, Güzel Söz Sorunu Çözer.

Öncelikle ç(alıntı) yapan sitenin sahibi ile iletişime geçmeyi deneyin. Direk küfür edip sert çıkmak yerine uygun bir dille yaptığının yanlış olduğunu belirtin ve kaldırmasını isteyin. Eğer kaldırmıyorsa kaynak belirtmesini rica edin.

Eğer içeriği çalan sitenin otoritesi sizden düşükse, iyi bir link ağı yoksa ve siz ondan önce arama motorlarında çıkıyorsanız varsın çalsınlar içeriğinizi…

Bazı web sayfaları otomatik olarak botlarla içerik çekiyor ve bu siteler gerçekten güçlü siteler domain otoritesi , sahip olduğu backlink örgüsü, sitelerinde vakit geçiren ve geri dönen ziyaretçiler olarak gerçekten sizden çok daha üstün siteler ve siz içeriğinizi yayınlar yayınlamaz onlarda yayınlıyorlar ve sizden daha önce index alıyor maalesef bu sefer bizim yazdığımız içerik kopya oluyor. Bunun önüne geçmenin bir kaç yolu var.

Aynı şekilde site sahibi ile iletişime geçin . Uygun bir dille ifade edin kendinizi. Olmadıysa ilk olarak bir içerik daha girin bu içeriği google web master tools ile Google gibi getir yaparak hemen index almasını sağlayın. Ardından bu içeriği bir kaç tanıtım yazısı alarak güçlendirin. Ve sıralamada bot ile içerik çalan site çıkmayacaktır ancak o sitede index alacaktır. Hemen ardından buraya tıklayarak siteyi Google’a şikayet edin. Google webspam bildirimlerini gerçekten dikkate alıyor hala şikayet etmediyseniz içeriğinizi çalanları hemen şikayet edin!

Rss beslemelerinizi devre dışı bırakın! Çünkü botlar genelde bunu kullanır.

WordPress için bunu yapmak çok kolaydır temanızın functions.php dosyasına bu kodu eklemek yeterli olacaktır.

/ Feed engelleme /

function disableourfeeds() {

header(“HTTP/1.1 301 Moved Permanently”);

header(“Location: “.get_bloginfo(‘url’));

}

addaction(‘dofeed’, ‘disableourfeeds’, 1);

addaction(‘dofeedrdf’, ‘disableour_feeds’, 1);

addaction(‘dofeedrss’, ‘disableour_feeds’, 1);

addaction(‘dofeedrss2′, ‘disableour_feeds’, 1);

addaction(‘dofeedatom’, ‘disableour_feeds’, 1);

/ Feed engelleme /

Bu sayede bot bizim web sayfamızda çalışmayacaktır. Her ihtimale karşı içeriklerimizi çalan sitenin ip adresini cPanel veya Plesk üzerinden de engellemeliyiz.

Hepsi bu kadar belki burada anlattıklarım işinize yaramayacak ancak yinede birazcıkta olsa zararı azaltabilirsiniz…

Mutlu günler dilerim.

Kaynak: http://furkangokcol.com/iceriginizi-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

teşekkürler sizi şikayet edeceğim. her şeyiniz çalıntı