Görüş Bildir
Haberler
IBM Bulut Bilişime 1,2 Milyar Dolar Bütçe Ayırdı

IBM Bulut Bilişime 1,2 Milyar Dolar Bütçe Ayırdı

Batuhan
18.02.2014 - 14:30

IBM Bulut Bilişime 1,2 Milyar Dolar Bütçe Ayırdı

Bugüne kadar buluta 6 milyar dolar yatırım yapan ve 17 şirket satın alan IBM, küresel bulut ayak izini genişletmek için 1,2 milyar doların üzerinde bir bütçe ayıracağını duyurdu.

IBM Türk, bulut bilişimle ilgili merak edilenleri, Türkiye pazarının buluta yaklaşımını ve IBM’in kurumsal pazarı dönüştürmek için gerçekleştirdiği bulut girişimlerini anlattı.

Bugüne kadar bulut bilişime 6 milyar dolar yatırım yapan IBM, bulut ile ilgili uzman 17 şirketi bünyesine kattı. IBM sadece aralık ayından beri bulut çözümleri sunan 2 şirket satın aldı ve bulutta güvenlik konusunda yeni adımlar attı. Son olarak beş kıtada 40 Veri Merkezi ile dünyadaki işletmelerin kullanımı için Yerel bir Bulut Merkezleri Ağı oluşturacağını duyurdu. Bu girişim kapsamında IBM, küresel bulut ayak izini genişletmek için 1,2 milyar doların üzerinde bir bütçe ayıracak ve mevcut 25 bulut veri merkezine 15 tane daha ekleyecek.

“Bulut bir teknoloji değil iş modeli seçimidir. IBM olarak kurumsal pazarı bulut ile yeniden inşa etmeyi hedefliyoruz ve bu konuda çok iddialıyız” diyen IBM Küresel Teknoloji Hizmetleri Ülke Müdürü Defne Tozan: “Türkiye’de bulutun adaptasyonunu artırmak, doğru bulut yatırımlarını teşvik etmek ve kurumların bulut ile rekabetçi hale gelmeleri adına öncü bir görev üstlenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

IBM her gün 5.5 milyon bulut tabanlı hizmeti yönetiyor. Bulut konusunda çalışan 37,000 kişilik bir uzman kadrosu bulunuyor ve bulut alanında 1400 patente sahip. IDC 2013 raporuna göre de IBM, profesyonel bulut hizmetlerinde lider konumda. 2013′te bulut gelirleri yüzde 69 artan şirket, yol haritası kapsamında 2015 sonuna kadar bulut alanındaki yıllık gelirlerinin 7 milyar dolar olacağını öngörüyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/02/ibm-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0