Görüş Bildir
Haberler
İBB’nin Uyuşturucu Raporu: Torbacılar Rehabilitasyon Merkezlerine Kadar Sızmış

İBB’nin Uyuşturucu Raporu: Torbacılar Rehabilitasyon Merkezlerine Kadar Sızmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığı araştırmasını tamamladı. Hazırlanan rapora göre, uyuşturucu satıcıları rehabilitasyon merkezlerine dahi ’sızabiliyor’. Cemaat ve tarikatlar, uyuşturucu bağımlılarını kendi merkezlerinde, kendi yöntemleriyle 'tedavi' ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göreİstanbul Büyükşehir Belediye'si (İBB) Sosyal Hizmetler, Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu’nun çalışmaları sona erdi. Uyuşturucuya başlama yaşının 12’ye kadar düştüğü belirtilen komisyonun raporuna göre, 2018’de 232, son 6 yılda ise 3 bin 837 kişi uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Tedavi merkezlerinin sayısı artmıyor

Tedavi merkezlerinin sayısı artmıyor

Komisyonun CHP’li üyeleri Yusuf Koçhan ve Gencay Özcan ortak raporun dışında kendi gözlem ve tespitlerini içeren ayrı bir rapor daha hazırladı. Hazırladıkları rapora göre, İstanbul’da hem yatarak tedavi olan bağımlı sayısı hem de ayakta tedavi gören bağımlı sayıları yıllara göre artış gösterdi. Buna karşın İstanbul'da bulunan kamuya ait yataklı tedavi merkezlerinin sayısı ve yatak kapasiteleri artmadı.

"Güvenlik önlemlerinin artırılmalı"

"Güvenlik önlemlerinin artırılmalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rehabilitasyon merkezlerindeki hekimlerle görüşmelerin yapıldığı belirtildiği raporda, tedavi merkezlerinde güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

'Merkezlerin çevresinde ilgili Emniyet ekipleri tarafından güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği hekimlerimizle yapılan görüşmelerden anlaşılmıştır. Maalesef bu merkezlerin bulunduğu alanlara “torbacıların” girdiği bilgisi edinilmiştir.'

Bilimsel olmayan yöntemlerle tedavi

Bilimsel olmayan yöntemlerle tedavi

Raporda ayrıca tedavi merkezlerinin yetersizliği nedeniyle tarikat ve cemaatlerin tedavilerde rol aldığı şöyle aktarıldı:

'İstanbul’da 2018 yılında yatarak tedavi gören bağımlı sayısı 3 bin 24 kişi olup bunun yüzde 54.3’ü tekrar tedavi gören bağımlılardan oluşmakta. Tespitlerimiz merkezi idarenin, ilgili projelere herhangi bir maddi destekte bulunmaması nedeniyle tarikatların ve cemaatlerin bu rehabilitasyon sürecinde aktif rol aldıkları ve bağımlıları şehirler arası seyahat ettirerek kendi merkezlerinde bilimsel olmayan yöntemlerle sözde tedavi ettikleri anlaşılmıştır.'

Hasta takibi bulunmuyor

Hasta takibi bulunmuyor

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı gibi birçok kurumun madde bağımlılığına yönelik çalışmalar yapmasına rağmen hasta takibinin yapılmadığı vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
15
9
6
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ulen ben özel yetkim olduğu halde gümrüklü sahalara girerken kırk takla atıyorum, milletin keyfine bak.Biri rehabilitasyon merkezine uyuşturucu sokar, biri k... Devamını Gör

Jesus Cry

Kiloluk esrar ile yakalanan polis amiri ben içiciyim der salınır, ee atalar boşa dememiş. İmam osurursa cemaat sıçar.