Görüş Bildir
Haberler
İBB'ye Ekmek Satışı Yasağı Getirildiği İddiasına Bakanlıktan Yalanlama

İBB'ye Ekmek Satışı Yasağı Getirildiği İddiasına Bakanlıktan Yalanlama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) mobil büfelerle ucuz ekmek satışı yapmasının yasaklandığı öne sürüldü. İddia sosyal medyada tepkilere yol açtı. 

İBB'nin Twitter hesabından mobil büfelerde 'satışa devam' mesajı verilirken İBB Sözcüsü Murat Ongun da 'Vatandaşlarımız kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz' dedi.

Gece geç saatlerde bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı ise İBB'ye yönelik herhangi bir yasağın söz konusu olmadığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Ekmek kuyruklarını azaltmak için yeni büfeler açılması talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiş, bunun üzerine 'Mobil Halk Ekmek Büfeleri' devreye sokulmuştu.

40 mobil büfe kentin yoksul bölgelerinde ucuz ekmek satışına başlamıştı. Detaylar için 👇

İstanbul Fırıncılar Odası, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu büfelerde ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayınladığını öne sürdü. 👇

İYİ Partili Meclis Üyesi İbrahim Özkan da Twitter hesabından yasağa ilişkin bir paylaşım yaptı: "Halkın ekmeğiyle oynamaya devam ediyorlar"

İBB, satış noktalarını paylaşarak mobil büfelerden ekmek satışına devam mesajı verdi. 👇

İBB Sözcüsü Murat Ongun: "Vatandaşlarımız kamuoyuna yansıyan haberlerle ilgili endişe etmesin. Gerekirse ihtiyaç duyduğunuz ekmeği evinize teslim ederiz"

İçeriğin Devamı Aşağıda

İddia ile ilgili sosyal medyadaki tepkilerden öne çıkanlar şöyle 👇

İddia ile ilgili sosyal medyadaki tepkilerden öne çıkanlar şöyle 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlık'tan gece yarısı açıklama geldi: İddialar gerçek dışı

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
25
19
7
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kadir Akşahin

Bir tencereye 40 kişi ekmek banarak yerlerken bugün saraylarda adını bilmediğimiz şeyler yiyip içiyorlar. Sen evinde makarna, ekmek yerken onlar sarayların... Devamını Gör

Halil Değerli

Adamlar yirmi yıldır halk için hiçbir şey yapmadı.... .... Yapanlarada engel oluyor.... ...... Gram faydaları yok..... Faydalı olanlarada engel çok.... ....... Devamını Gör

Kzlt

Tanzim satış yeri açıp halka domates, soğan, biber satanlar en kötü dönemde ekmek satışını engellemek için aylardır takla atıyor yeter ki belediyenin çalışma... Devamını Gör