Görüş Bildir
Haberler
İBB'den İhtarname: Eminönü’nde Balık Ekmek Satan 3 Tekne Boşaltılacak

etiket İBB'den İhtarname: Eminönü’nde Balık Ekmek Satan 3 Tekne Boşaltılacak

Batuhan
29.10.2019 - 11:17

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü’nde balık ekmek satışı yapan ve İBB’ye kira ödeyen teknelerin kira sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini belirterek teknelerin 1 Kasım itibarıyla boşaltılmasını talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göreİBB Emlak Yöntemi Daire Başkanlığı, 18 Ekim’de Galata Köprüsü ile Turyol İskelesi arasındaki bölgede üç teknede balık ekmek satışı yapan kiracılara ihtarname gönderdi.

Yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi

Yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi

Yazıda, kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduğu kaydedildi. İBB yazısında, anılan yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi. Yazıda, aksi bir durumda söz konusu yerlerin polis zoru ile boşaltılacağı bildirildi.

"Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu"

"Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu"

İhtarname gönderilen kiracılardan Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, alınan karara ilişkin “Balık-ekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası… Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu. Ancak, biz tekne sahipleri olarak buraya gelen insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İBB’nin, bundan sonra burası ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağını bilmiyoruz” dedi.

İBB: "Tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu"

İBB: "Tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu"

Konu ile ilgili İBB kaynakları ise, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum söz konusu değil.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
848
236
103
70
37
26
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuran Demir

Oh be sonunda bu mafyacı pisliklerden güzelim manzara kurtulacak. Meydanda yürüyemiyorsun adamlar kolundan tutup seni balık ekmek yemeye zorluyor. Verdik... Devamını Gör

Kzlt

Ekmekler kamyonet kasalarında çıplak şekilde gelir (yerde). Balıklar ithal, hijyen sıfır, çalışanlar zorba, sattıkları çöp. İş paraya ranta gelince kültürel ... Devamını Gör

Kevin Spacey

en iyisini yapmıştır, eline sağlık ekrem başkan. kendilerine sağlanan imkanlar nedeniyle şımarıklığın dibine vuran yandaş işletmelere az bile olmuştur. müşte... Devamını Gör