Görüş Bildir
Haberler
İbadi'den Yeni Türkiye Açıklaması: ‘Irak'ın Egemenliği Konusunda Uyarıyoruz’

İbadi'den Yeni Türkiye Açıklaması: ‘Irak'ın Egemenliği Konusunda Uyarıyoruz’

ATKN
18.10.2016 - 10:15

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye ile yaşanan Başika kampı ve Musul operasyonu gerilimine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. İbadi, 'Türklerin Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Bağdat'taki yabancı misyon ve Büyükelçileri ile görüştü. 

Doğan Haber Ajansı'nın Almasalah'tan aktardığı habere göre İbadi, Türkiye ile ilgili yeni bir açıklama yaparak şöyle konuştu:

'Türklerin Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz. Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin'in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik. Irak'ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir.'

Ayrıca İbadi, 'Erdoğan, Irak Kürtlerinin asimilasyona maruz kaldığını söylüyor. Peki, siz Türkiye Kürtlerine askeri ve siyasi haklarını verdiniz mi soruyorum?' diye konuştu.

'Operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız'

'Operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonuyla ilgili dün yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda, kusura bakmayın, doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda da olacağız, masada da olacağız' ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, 'Kimse mevcut karışıklığı fırsat bilerek, buradan herhangi bir şekilde mezhebi veya etnik siyasetini geliştirmek için fırsat kollamasın. Musul meselesi, önemle, dikkatle takip ettiğimiz bir meseledir. Türkiye'nin Musul konusunda B ve C planları da vardır' demişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
18
15
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bilge Kaan

Irak'ın egemenliği, Türkiye'de adaletten sonraki en komik laf espirisi

Pasif Kullanıcı

mına goduumun domuz suratlısı. ırak bağımsızlığını, 2003 de abd ye köle olduğunuz zaman kaybetti. toprağınızı işgal etmeyen devlet, terör estirmeyen örgüt ka... Devamını Gör

benjaminfranklin

ülkesinde 63 asker i var (: gelmiş Bagımsızlıktan ülkeden bahsediyor bu ülke tanka kafa atan insanların ülkesi bir gecede haritadan silerler seni yavrum:D