Görüş Bildir
Haberler
Hürriyet: 'Görmez'in Aracının Anahtar Teslim Fiyatı 980 Bin TL'den Ucuz Değil'

Hürriyet: 'Görmez'in Aracının Anahtar Teslim Fiyatı 980 Bin TL'den Ucuz Değil'

ATKN
15.12.2014 - 11:58 Son Güncelleme: 15.12.2014 - 16:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e alınan Mercedes marka makam aracının fiyatıyla ilgili tartışma sürüyor.

Hürriyet gazetesi makam aracının fiyatının 1 milyon TL olduğunu yazmış, Diyanet ise bunu yalanlayarak “Aracın maliyeti 322 bin TL” açıklaması yapmıştı. Hürriyet’in Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek ise bugün Diyanet’e, “Aracın anahtar teslim fiyatının 980 bin TL’den daha ucuz olmadığını hepimiz biliyoruz, Görmez de biliyor” yanıtını verdi.

Diyanet: Vakıf değil biz ödedik, 1 milyon TL değil 322 bin TL

Hürriyet gazetesinin 13 Aralık tarihli haberinde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e tahsis edilen Mercedes S500 model makam aracının yaklaşık 1 milyon TL’lik maliyetinin Diyanet Vakfı bütçesinden karşılandığı öne sürülmüştü.

‘AK Saray‘ın maliyeti üzerinden kamuda israf-tasarruf tartışmalarının sürdüğü bir dönemde yankı uyandıran habere ilişkin Diyanet’ten yapılan açıklamalardaysa, aracın maliyetinin 322 bin TL olduğu ve bu bedelin Diyanet İşleri tarafından ödendiği savunulmuştu.

CNN Türk canlı yayınında Diyanet’in bu açıklamalarına yanıt veren Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek, “Taşıt Kanunu’na göre makam araçlarına dair çok somut şeyler var. İki tane cetvel var T1 ve T2, Görmez T2 cetvelinde. Yani kendisine alınabilecek makam aracının maksimum fiyatı 120 bin 500 TL” dedi.

"980 bin TL’den daha ucuz olmadığını Görmez de biliyor"

Diyanet’in açıklamasında yer alan 322 bin TL’nin aracın ‘ÖTV’siz, KDV’siz, tescilsiz’  sadece çıplak fiyatı olduğunu belirten Zeyrek, “Aynı aracın bugün hangi bayiye gidersen git anahtar teslimi 980 bin TL’den daha ucuz olmadığını hepimiz biliyoruz, Görmez de biliyor” diye konuştu.

“Velev ki 322 bin TL, velev ki biz kabul ettik, fiyat bizim yazdığımızın üçte biri, velev ki bundan dolayı özür diledik” diyen Zeyrek, Ankara Sincan’da ya da Ankara Mamak’ta 322 bin TL’ye beş altı tane apartman dairesi alınabileceğini ifade etti.

Zeyrek, Görmez ‘beş altı apartman dairesi fiyatına bir otomobile bindiği için gocunmuyor ve bu haber için kendilerinden özür bekliyorsa’, haberi yapan büronun Ankara temsilcisi olarak şahsen özür dileyebileceğini kaydetti.

Kaynak: Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0