Görüş Bildir
Haberler
Hudea Sadece Dört Yaşında, Neden Elleri Yukarıda?

Hudea Sadece Dört Yaşında, Neden Elleri Yukarıda?

Batuhan
22.01.2015 - 13:42 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 14:03

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan mültecilerin yaşadıklarını özetleyen bu fotoğrafın arkasında savaşın izleri var....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Twitter'da çok paylaşılan ve hangi gazeteye ait olduğu belirtilmemiş bir gazete kupürünün izini sürdük. İsimsiz, tarihsiz bu gazete kupüründe, fotoğraf makinasını silah sanıp ellerini kaldıran minik Hudea yürekleri burkan görüntüsü yer alıyor. 

AA'nın geçen yıl yayınlanan bir haberinden ailesiyle beraber Suriye'nin Hama kentinden kaçıp Türkiye'ye sığınan Assaf ailesinin 4 çocuğundan biri olduğunu öğrendik Hudea'nın. 

Ailesinin Türkiye'deki konteyner kentlere yerleşmesinden sonra dünyaya gelen küçük kız kardeşinin ismi ise 'Türkiye'. 

Annesi isim tercihinin nedenini şu sözlerle anlatıyor:  '24 Eylül 2013'te bebeğimi dünyaya getirdim. Eşim, bebeğime, bize kapılarını açan ülkenin ismini verdi. Türkiye'ye geldik, Türkiye'yi sevdik. Bu yüzden kızımızın ismini Türkiye koyduk'

Kardeşi Türkiye'nin doğumundan sonra bazı maddi yardımlar almış olsalar bile Hudea'nın 1 yıl sonra çekilmiş bu fotoğrafı aslında her şeyi anlatıyor ve savaş görmüş çocukların psikolojik olarak ne kadar desteğe ihtiyaç duyduklarını gözler önüne seriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0